Roślinny pokój

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinny pokój

Post »

Mojego potwora przylapalam przy swiezo posianym pieprzu. Z kawalkiem bambusa w rece. Bambus do pojemniczka, i sru na dywan, i do pojemniczka, i sru na dywan. Jak lopatka. A chichotal przy tym! Myslalam ze udusze. :evil:
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
iksja
200p
200p
Od: 29 kwie 2010, o 15:25

Post »

Moje szkodniki już troszkę większe i na szczęście niechętne do grzebania w ziemi ;:306
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p
Od: 31 maja 2013, o 14:31

Post »

Czytałam w twoim wątku o tej sytuacji i również chichotałam :;230 Dlatego ja w ogrodzie jak się go w końcu doczekam to zamierzam zrobić piaskownicę i jedną rabatkę dla specjalnej osoby ;:108

iksjo od zawsze takie są czy wytrenowane tak? ja wolę, żeby moja czytała książki w tym wieku(noo oglądała :D ) a jak podrośnie to rozpoczęła przygodę z zieleninką :lol:
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Przeuroczy urwis. No nie mogę, mam ochotę ją wyściskać :) ;:196 całus dla małej :)
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karti, my mamy piaskownice. Jak myslisz, gdzie on sie nauczyl tak manewrowac narzedziem? :;230 Niestety u niespelna dwulatka rozumek nie jest bogaty. Musze pilnowac etykietek w doniczkach, bo widze ze jak sobie przypomni, to probuje je wyciagac, ale juz wie ze roslinki sa cacy, mozna je poglaskac po listku i nic wiecej. Zachowanie w stosunku do kotow opanowal juz dawno, tyle, ze roslinka nie kot i w razie czego nie strzeli z liscia w lape.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

Fraszko ucałuję jak wstanie bo teraz sobie smacznie śpi przed obiadkiem(ahh te przyzwyczajenia przyniesione ze żłobka :D )

crazydaisy moja to ma tyle szczęścia, że kot wyuczony, że ma być grzeczny i nie drapać więc Amelka(szkodnik się tak zwie :;230 ) robi kotku na złość i nawet jak nie chce dać się pogłaskać(wtedy wstaje i siada gdzie indziej) to płacze, żebym podbiegła sprawdzić co się dzieje :;230
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ma szczescie Amelka. U nas w relacje dziecio-kocie nie ingerowalam. Kiedy Karol zaczal sie interesowac kotami i przemieszczac, a one przestaly wiac przed nim, zdarzalo sie ze zaliczal "sznity" na rekach - on sie uczyl kotow, koty uczyly sie dziecka. Wynik rewelacyjny bo dziecko nie dokucza zadnemu zwierzakowi z jakim ma kontakt, wrecz dazy do kontaktu z kazdym tutejszym psem czy kotem jakiego spotyka. Teraz dziecko musi sie nauczyc ze doniczki to nie piaskownica i nawet niezle nam to idzie. Jedynie mam ograniczone uzytkowanie frontowego okna w salonie, bo tam dziecie (i koty) maja ukochany punkt obserwacyjny.
Kinga
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

Kingo ja ma nadzieję, że moja zrozumie, że kotki nie są do zabawy(teraz robi cacy cacy i aty aty kocicy :D ) a jak chichra się :D
Mój kot też miał punkt obserwacyjny w moim oknie(obwodnica xD, auta etc) ale musiał się przenieść :P
A tak jeszcze ciekawostka: czy koty podgryzają bluszcz? bo bluszcz który jest u mojego brata w pokoju ma jakieś ślady gryzienia ;:173
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem jak bluszcz, ale hibiskusa na pewno potrafia podzerac, bardzo lubia zielistke, a kochaja wrecz papirusa.
Kinga
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

Nie pocieszasz mnie :D ja sobie na wiosnę chcę sprezentować kilka hibiskusów a ty mi mówisz, że koty podżerają hibiskusa...
Zielistkę mam... w doniczce przyczepionej do ściany więc u niej nie boję się, że ktoś mi zje :D (Papirusa też chciałam mieć dla małej... ale w sumie przy kotach to rośliny trzeba mnożyć na potęgę(prócz kaktusowatych) bo wszystko potrafią podgryźć :;230 )
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mozesz posiac kotom trawke, mozesz poswiecic zielistke (ona sie szybko mnozy i u mnie taki jest gryplan), mozesz ew. pozwolic kotu kasowac hibiskusa. U mnie na 5 kotow byl 1 hibek, fakt ze duzy, ale w sumie ma podziurkowane troche lisci i daje rade. W planie mam rozmnozyc zielistki i pozwolic kotom na nich sie wyzywac. jeśli koty masz wychodzace (wypuszczasz z domu) ryzyko znecania sie nad roslinami jest mniejsze.
Kinga
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

Kingo mam jednego kota który nadrabia za 10 kotów :D
Albo posadzę trochę kocimiętki :heja
Arleta