Roślinny pokój
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinny pokój
Śliczny grudnik
- Karti
- 200p
- Od: 31 maja 2013, o 14:31
Madusio i crazydaisy dobrze wiedzieć, dziękuję idę wsadzić je w wodę
Fraszko dziękuję, jak otworzy pąki to wtedy dopiero będzie śliczny (nie, żeby już nie był akurat grudniki samym swoim wyglądem bez pąków mnie urzekają )
Fraszko dziękuję, jak otworzy pąki to wtedy dopiero będzie śliczny (nie, żeby już nie był akurat grudniki samym swoim wyglądem bez pąków mnie urzekają )
- Khamira
- 10p - Początkujący
- Od: 5 lis 2013, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jak już mówicie o grudnikach to chciałam zapytać czy warto kupować takie z marketów? Teściowa mówiła,że zawsze ich dużo i w dobrej cenie ale czy nie lepiej kupić z kwiaciarni np?
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ja mam głównie z marketów w tym jednego z przeceny
- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
Moim zdaniem bez różnicy czy z marketu czy z kwiaciarni z tym że z marketu taniej
- Karti
- 200p
Ewula aaa gratuluję ja sobie dopiero dzisiaj przypomniałam, że przy kwitnięciu można podlewać nawozem no i już dzisiaj dostał pierwszą dawkę nawozu Wrzucaj zdjęcia swojego grudnika!
Khamira - Według mnie nie ma różnicy czy kupujemy z marketu czy z kwiaciarni. Tu czy tam kupuję(jakiekolwiek rośliny) to w domu przesadzam do nowej ziemi, nauczyłam się, że w kwiaciarni potrafią przesuszyć podłoże(np. przy kaktusach które potem trzeba przesadzić, bo woda jaką podleję kujaka wypływa dołem w tej samej ilości) a w marketach albo przesuszą albo za mocno podleją.
Chociaż jak najbardziej polecam kupowanie w marketach pod warunkiem, że roślinki są w dobrej kondycji(chyba, że duża przecena i roślina jest dosłownie "za grosze" to możemy połasić się zawsze o uratowanie )
Bo każdy ze sprzedawców patrzy na zysk, bylebyśmy kupili i żeby nam roślinka umarła, żebyśmy kupili nową i tak w kółko ;)
A takie małe pytanko mam: Khamira to jakiś nick z gry? Bo coś mi się bardzo kojarzy
Madusio i Fraszko całkowicie się zgadzam a tak propo u mnie w Biedronce jest sansevieria cylindrica za 5zł(4,99) ale ma lekko przeschnięte górną część "liści" tzn tam przyschnięte jest mniej niż 0,5cm opłaca się kupić? ;) Odbije roślinka?
Khamira - Według mnie nie ma różnicy czy kupujemy z marketu czy z kwiaciarni. Tu czy tam kupuję(jakiekolwiek rośliny) to w domu przesadzam do nowej ziemi, nauczyłam się, że w kwiaciarni potrafią przesuszyć podłoże(np. przy kaktusach które potem trzeba przesadzić, bo woda jaką podleję kujaka wypływa dołem w tej samej ilości) a w marketach albo przesuszą albo za mocno podleją.
Chociaż jak najbardziej polecam kupowanie w marketach pod warunkiem, że roślinki są w dobrej kondycji(chyba, że duża przecena i roślina jest dosłownie "za grosze" to możemy połasić się zawsze o uratowanie )
Bo każdy ze sprzedawców patrzy na zysk, bylebyśmy kupili i żeby nam roślinka umarła, żebyśmy kupili nową i tak w kółko ;)
A takie małe pytanko mam: Khamira to jakiś nick z gry? Bo coś mi się bardzo kojarzy
Madusio i Fraszko całkowicie się zgadzam a tak propo u mnie w Biedronce jest sansevieria cylindrica za 5zł(4,99) ale ma lekko przeschnięte górną część "liści" tzn tam przyschnięte jest mniej niż 0,5cm opłaca się kupić? ;) Odbije roślinka?
- madusia
- 1000p
- Kontakt:
Arletko ja ostatnio taką kupiłam i już mi puszcza w niedzielę dodam fotkę to zobaczysz już ma 1 dzidziusia
- madusia
- 1000p
- Kontakt:
Tylko moja jest zapleciona w warkocz ale jest urocza
- Karti
- 200p
madusia no właśnie a to, że sanseviera jest zapleciona w warkocz jakoś na nią wpływa czy nie?
- madusia
- 1000p
- Kontakt:
Kurcze tego nie wiem ale puszcza nowego prostego dzidziusia i to się liczy , kupiłam ją z litości bo taka przeschnięta stała na przecenie więc siup do koszyka i jest u mnie.
- Karti
- 200p
madusio no to też kupię
A teraz piję zieloną herbatę z kawałkami opuncji pycha! Polecam :>
A teraz piję zieloną herbatę z kawałkami opuncji pycha! Polecam :>
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Oj, w marketach tez potrafia przesuszyc. Zwykle wtedy wstawiam takiego "umrzyka" do wody razem z doniczka i pozwalam sie "napic" - po jakims czasie naciaga wody i potem juz normalnie sie zachowuje. Tyle ze roslinki z marketow czesto maja juz po prostu ciasna doniczke.Karti pisze:Ewula aaa gratuluję ja sobie dopiero dzisiaj przypomniałam, że przy kwitnięciu można podlewać nawozem no i już dzisiaj dostał pierwszą dawkę nawozu Wrzucaj zdjęcia swojego grudnika!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka