Roślinny pokój

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Roślinny pokój

Post »

Jasne uda się moje też moczy nóżkę (dostałam jako gratis) ;:108
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Namiot i oranżeria to dobry pomysł :D u mnie korytarze odpadają, bo po domu chodzą pieski, zwłaszcza jeden duży niszczyciel :wink: zostają pokoje, a te prawie pełne :D kawę mam, dostałam kiedyś całą doniczkę sadzonek :heja
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p
Od: 31 maja 2013, o 14:31

Post »

madusio dostałaś listek czy gałązkę? Bo ja z swojego doświadczenia wiem, że gałązki spokojnie ukorzenią się w ziemi(no bo przecież kalanchoe to sukulent)(w wodzie przyznam się, że nie próbowałam bo bałam się, że zgnije :D )
A listki ukorzeniałam ale tylko w lipcu - przyjęły się więc idę pouszczykiwać trochę listków z kilku kalanchoe(szczególnie tego co z grudnikiem rośnie xD - no i od razu mi się przypomniało, że miałam go przesadzić do innej doniczki bo grudniś teraz potrzebuje więcej wody z racji kwitnięcia a kalanchoe niekoniecznie :D )
madusia to ukorzeniamy razem ;:108

Fraszko oranżeria lepszy pomysł bo ocieplić można! A namiot to tak nie za bardzo :wink:

Przy skubaniu liści znów zauważyłam sercowaty liść u kalanchoe! Proszę powiedzcie czemu u mnie takie rosną xD
I niedługo wrzucę zdjęcie bluszczyku który został pociachany na szczepki bo miał wcześniej dużą część pędów bez liści. Ale wyprowadzimy go znów na ludzi - przy okazji nie będą rosły tylko dwa "ramiona bluszczu" a 5 lub 6 :D
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ja mam gałązkę malutką ;:108 sercowaty listek ;:oj to znak że musisz kupić kerri ;:306
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

madusio bo to już drugi taki listek .... Moje rośliny widocznie martwią się, że carnosa nie ma rodzeństwa(no bo mam tylko tą odmianę) :;230
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

A kalanchoe obskubałam z tego grudnikowego 14 listków i z tamtych innych też 14 :D przy okazji 2 listki grudnika też wpadły mi do ręki :D
Idę po ziemię i po uciętą butelkę, zrobię im mieszkanko a one w tym czasie troszkę podeschną.

A pączki na grudniku nadal rosną :tan :tan wyczuwam zapylanie kwiatków jak się rozwiną i czekanie na nasionka :D
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Będziemy czekać na efekty zapylania :wink: ale jak to masz tylko jedną hoję? ;:202 trzeba kupić więcej!
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Czyli wielka praca przed Tobą ale jaka przyjemna ;:108
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

Fraszko na razie brak funduszy, czeka mnie niedługo wizyta po lekarzach, raz do dentysty potem do chirurga :D potem tu potem tu, na ortezę miałam refundację 70% więc tu też musiałam dopłacić, a pieniążki z portfela lecą wodospadem...
Ale za odszkodowanie sobie muszę kupić jakąś hoję albo poczekam do wiosny/lata i u jakiejś forumki sobie sadzonki zamówię ;:108

madusio o tak! właśnie teraz usłyszałam, że w pokoju obok mały ogrodniczek(a raczej ogrodniczka) się obudziła więc poszłam, otworzyłam drzwi a ta pierwsze co to do mojego łóżka i po książkę o kwiatach :;230 więc idziemy razem sadzić listki, łopatkę już mamy przygotowaną do uklepania ziemi :D
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

O rety, powodzenia na wizytach ;:333 koniecznie musisz sobie coś sprawić :)
Awatar użytkownika
Khamira
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 5 lis 2013, o 20:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Karti walczyłam ale przegrałam walkę, może jakbym była wtedy bardziej doświadczona to by się udało ale niestety ;(
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

Fraszko przyda mi się powodzenie :D
Dzisiaj w Biedronce jeszcze nie byłam ale odwiedziłam inny sklep i kupiłam zieloną herbatę z kawałkami opuncji :tan
Próbowałam ją ostatnio i zachęcona smakiem kupiłam jeszcze się uparłam bo mama próbowała mnie namówić na zieloną z pomarańczą a ja, że nie, bo ja tą próbowałam i chcę tą(na uparciucha) :D

Khamira a nawet najbardziej doświadczony hodowca roślin może przegrać walkę z czymkolwiek :wink:
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hej :wit
Przyłączam sie i ja. Dobrze, że zaczłęaś wstawiac większe zdjęcia, te slicznoty na to zasługują :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”