Roślinny pokój
- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Roślinny pokój
Jasne uda się moje też moczy nóżkę (dostałam jako gratis)
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Namiot i oranżeria to dobry pomysł u mnie korytarze odpadają, bo po domu chodzą pieski, zwłaszcza jeden duży niszczyciel zostają pokoje, a te prawie pełne kawę mam, dostałam kiedyś całą doniczkę sadzonek
- Karti
- 200p
- Od: 31 maja 2013, o 14:31
madusio dostałaś listek czy gałązkę? Bo ja z swojego doświadczenia wiem, że gałązki spokojnie ukorzenią się w ziemi(no bo przecież kalanchoe to sukulent)(w wodzie przyznam się, że nie próbowałam bo bałam się, że zgnije )
A listki ukorzeniałam ale tylko w lipcu - przyjęły się więc idę pouszczykiwać trochę listków z kilku kalanchoe(szczególnie tego co z grudnikiem rośnie xD - no i od razu mi się przypomniało, że miałam go przesadzić do innej doniczki bo grudniś teraz potrzebuje więcej wody z racji kwitnięcia a kalanchoe niekoniecznie )
madusia to ukorzeniamy razem
Fraszko oranżeria lepszy pomysł bo ocieplić można! A namiot to tak nie za bardzo
Przy skubaniu liści znów zauważyłam sercowaty liść u kalanchoe! Proszę powiedzcie czemu u mnie takie rosną xD
I niedługo wrzucę zdjęcie bluszczyku który został pociachany na szczepki bo miał wcześniej dużą część pędów bez liści. Ale wyprowadzimy go znów na ludzi - przy okazji nie będą rosły tylko dwa "ramiona bluszczu" a 5 lub 6
A listki ukorzeniałam ale tylko w lipcu - przyjęły się więc idę pouszczykiwać trochę listków z kilku kalanchoe(szczególnie tego co z grudnikiem rośnie xD - no i od razu mi się przypomniało, że miałam go przesadzić do innej doniczki bo grudniś teraz potrzebuje więcej wody z racji kwitnięcia a kalanchoe niekoniecznie )
madusia to ukorzeniamy razem
Fraszko oranżeria lepszy pomysł bo ocieplić można! A namiot to tak nie za bardzo
Przy skubaniu liści znów zauważyłam sercowaty liść u kalanchoe! Proszę powiedzcie czemu u mnie takie rosną xD
I niedługo wrzucę zdjęcie bluszczyku który został pociachany na szczepki bo miał wcześniej dużą część pędów bez liści. Ale wyprowadzimy go znów na ludzi - przy okazji nie będą rosły tylko dwa "ramiona bluszczu" a 5 lub 6
- madusia
- 1000p
- Kontakt:
Ja mam gałązkę malutką sercowaty listek to znak że musisz kupić kerri
- Karti
- 200p
madusio bo to już drugi taki listek .... Moje rośliny widocznie martwią się, że carnosa nie ma rodzeństwa(no bo mam tylko tą odmianę)
- Karti
- 200p
A kalanchoe obskubałam z tego grudnikowego 14 listków i z tamtych innych też 14 przy okazji 2 listki grudnika też wpadły mi do ręki
Idę po ziemię i po uciętą butelkę, zrobię im mieszkanko a one w tym czasie troszkę podeschną.
A pączki na grudniku nadal rosną wyczuwam zapylanie kwiatków jak się rozwiną i czekanie na nasionka
Idę po ziemię i po uciętą butelkę, zrobię im mieszkanko a one w tym czasie troszkę podeschną.
A pączki na grudniku nadal rosną wyczuwam zapylanie kwiatków jak się rozwiną i czekanie na nasionka
-
- 1000p
Będziemy czekać na efekty zapylania ale jak to masz tylko jedną hoję? trzeba kupić więcej!
- madusia
- 1000p
- Kontakt:
Czyli wielka praca przed Tobą ale jaka przyjemna
- Karti
- 200p
Fraszko na razie brak funduszy, czeka mnie niedługo wizyta po lekarzach, raz do dentysty potem do chirurga potem tu potem tu, na ortezę miałam refundację 70% więc tu też musiałam dopłacić, a pieniążki z portfela lecą wodospadem...
Ale za odszkodowanie sobie muszę kupić jakąś hoję albo poczekam do wiosny/lata i u jakiejś forumki sobie sadzonki zamówię
madusio o tak! właśnie teraz usłyszałam, że w pokoju obok mały ogrodniczek(a raczej ogrodniczka) się obudziła więc poszłam, otworzyłam drzwi a ta pierwsze co to do mojego łóżka i po książkę o kwiatach więc idziemy razem sadzić listki, łopatkę już mamy przygotowaną do uklepania ziemi
Ale za odszkodowanie sobie muszę kupić jakąś hoję albo poczekam do wiosny/lata i u jakiejś forumki sobie sadzonki zamówię
madusio o tak! właśnie teraz usłyszałam, że w pokoju obok mały ogrodniczek(a raczej ogrodniczka) się obudziła więc poszłam, otworzyłam drzwi a ta pierwsze co to do mojego łóżka i po książkę o kwiatach więc idziemy razem sadzić listki, łopatkę już mamy przygotowaną do uklepania ziemi
-
- 1000p
O rety, powodzenia na wizytach koniecznie musisz sobie coś sprawić
- Khamira
- 10p - Początkujący
- Od: 5 lis 2013, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karti walczyłam ale przegrałam walkę, może jakbym była wtedy bardziej doświadczona to by się udało ale niestety ;(
- Karti
- 200p
Fraszko przyda mi się powodzenie
Dzisiaj w Biedronce jeszcze nie byłam ale odwiedziłam inny sklep i kupiłam zieloną herbatę z kawałkami opuncji
Próbowałam ją ostatnio i zachęcona smakiem kupiłam jeszcze się uparłam bo mama próbowała mnie namówić na zieloną z pomarańczą a ja, że nie, bo ja tą próbowałam i chcę tą(na uparciucha)
Khamira a nawet najbardziej doświadczony hodowca roślin może przegrać walkę z czymkolwiek
Dzisiaj w Biedronce jeszcze nie byłam ale odwiedziłam inny sklep i kupiłam zieloną herbatę z kawałkami opuncji
Próbowałam ją ostatnio i zachęcona smakiem kupiłam jeszcze się uparłam bo mama próbowała mnie namówić na zieloną z pomarańczą a ja, że nie, bo ja tą próbowałam i chcę tą(na uparciucha)
Khamira a nawet najbardziej doświadczony hodowca roślin może przegrać walkę z czymkolwiek
- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
hej
Przyłączam sie i ja. Dobrze, że zaczłęaś wstawiac większe zdjęcia, te slicznoty na to zasługują
Przyłączam sie i ja. Dobrze, że zaczłęaś wstawiac większe zdjęcia, te slicznoty na to zasługują