Ogródek KLEO CZ. 2
Re: Ogródek KLEO CZ. 2
Witajcie dziewczyny - miło że zaglądacie.
Aga - ja też nie lubię tłoku, dużo fajniej jest po sezonie. No i nie ma "lansatorów", tylko ludzie którzy naprawdę lubią połazić po górach. Jadąc w Bieszczady warto zahaczyć o Krasiczyn, jest tam piękny zamek rodu Krasickich, bardzo dobrze zachowany i położony w pięknym parku. Naprawdę wart obejrzenia. Wieczorem wkleję jego fotki.
Bogusia - dziękuję za uznanie dla mojego skromnego ogrodu. Odpoczywa się w nim faktycznie bardzo miło, zwłaszcza latem.
Oficjalnie ogłaszam zakończenie sezonu sadzenia cebulowych! Właśnie wysadziłam ostatnie cebulki szafirków. Miałam sobie dać z tym spokój w tym roku, ale zostałam pogoniona do roboty i znów posadziłam kolejne 500 szafirków. O tulipanach i narcyzach nie wspomnę. Tak więc liczę na efekty podobne do tegorocznych wiosennych.
Chyba że nornice znów opanują moje rabaty i wyjedzą cebulki.
Aga - ja też nie lubię tłoku, dużo fajniej jest po sezonie. No i nie ma "lansatorów", tylko ludzie którzy naprawdę lubią połazić po górach. Jadąc w Bieszczady warto zahaczyć o Krasiczyn, jest tam piękny zamek rodu Krasickich, bardzo dobrze zachowany i położony w pięknym parku. Naprawdę wart obejrzenia. Wieczorem wkleję jego fotki.
Bogusia - dziękuję za uznanie dla mojego skromnego ogrodu. Odpoczywa się w nim faktycznie bardzo miło, zwłaszcza latem.
Oficjalnie ogłaszam zakończenie sezonu sadzenia cebulowych! Właśnie wysadziłam ostatnie cebulki szafirków. Miałam sobie dać z tym spokój w tym roku, ale zostałam pogoniona do roboty i znów posadziłam kolejne 500 szafirków. O tulipanach i narcyzach nie wspomnę. Tak więc liczę na efekty podobne do tegorocznych wiosennych.
Chyba że nornice znów opanują moje rabaty i wyjedzą cebulki.
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przybiegłam od Aguni i zachwycam się widokami Bieszczad zastanawiając się czemu jeszcze tam nie byłam
Nie martw się, ja też zawitałam tam dopiero w tym roku po raz pierwszy. Ale zakochałam się dozgonnie, w przyszłym roku na pewno też tam zawitam jesienią.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj
Ja też nigdy nie byłam w Bieszczadach , no ale ja i tak nie mogłabym tam spacerować , mam problemy z chodzeniem .
Widoki cudowne
Ja też nigdy nie byłam w Bieszczadach , no ale ja i tak nie mogłabym tam spacerować , mam problemy z chodzeniem .
Widoki cudowne
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ech, zielone wzgórza nad Soliną... Pochwal się jeszcze jakie połoniny zdobyte? A Tarnica?
Ale mi narobiłaś smaka na grzybki
Ale mi narobiłaś smaka na grzybki
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Zamek w Krasiczynie pokaże Toż to mój cel , miałam tam jechać w tym roku, ale wyruszyliśmy w inną stronę...już się cieszę!!!
No pokaż, proooszę, bo ja na punkcie zamków kota mam
No pokaż, proooszę, bo ja na punkcie zamków kota mam
E-Geniu nie mów, że nie możesz choć spacerkiem podreptać po leśnych dróżkach w Bieszczadach. Wcale przecież nie musisz wędrować wysoko. Wiele pięknych widoków można podziwiać wprost z samochodu, nie musisz wdrapywać się na połoniny.
Iza - Wetlińska i Caryńska. Na Tarnicę zabrakło niestety czasu. Wypad był krótki - tylko cztery dni, więc nie dało się zaszaleć.
Bunia-79 oto obiecane fotki z Krasiczyna.
Dookoła zamku znajduje się przepiękny park, figurujące na zdjęciach ogromne dęby sadzone były na cześć każdego nowonarodzonego męskiego potomka rodu.
Samo otoczenie Krasiczyna też jest piękne, pełno tu liściastych lasów które porastają niewielkie pagórki. Zamek posiada cztery wieże, każda w innym kształcie. Jest wieża papieska, królewska, boska i szlachecka.
Iza - Wetlińska i Caryńska. Na Tarnicę zabrakło niestety czasu. Wypad był krótki - tylko cztery dni, więc nie dało się zaszaleć.
Bunia-79 oto obiecane fotki z Krasiczyna.
Dookoła zamku znajduje się przepiękny park, figurujące na zdjęciach ogromne dęby sadzone były na cześć każdego nowonarodzonego męskiego potomka rodu.
Samo otoczenie Krasiczyna też jest piękne, pełno tu liściastych lasów które porastają niewielkie pagórki. Zamek posiada cztery wieże, każda w innym kształcie. Jest wieża papieska, królewska, boska i szlachecka.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A czy zamek jest do zwiedzania?
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
W moim zamkowym przewodniku wyczytałam, że wstęp do parku i zamku jest płatny, a zwiedzanie jedynie z przewodnikiem, co godzinę od 9 do 16.
Zdjęcia w jesiennej scenerii są przepiękne, ten zamek to prawdziwa perła. Cudny
Aha, jak rodziła się dziewczynka, to sadzono lipę, a te kamienie pod drzewami zawierają imię i datę urodzin dziecka.
Oj, uciekam już, bo mnie gospodyni okrzyczy
Jeszcze raz ogromnie dziękuję za wspaniałe zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
Zdjęcia w jesiennej scenerii są przepiękne, ten zamek to prawdziwa perła. Cudny
Aha, jak rodziła się dziewczynka, to sadzono lipę, a te kamienie pod drzewami zawierają imię i datę urodzin dziecka.
Oj, uciekam już, bo mnie gospodyni okrzyczy
Jeszcze raz ogromnie dziękuję za wspaniałe zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
Wszystko się zgadza - pod każdym dębem znajduje się kamień, na zdjęciach niestety nie widać napisów. Ten duży dąb to Leo z 1855 roku. Zamek zwiedza się z przewodnikiem, ale park już bez przewodnika.
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuję za takie piękne zdjęcia - widoki niezapomniane - ach przeżyć coś takiego
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 6 lis 2013, o 18:02
- Kontakt:
No no ładnie.
Nie dosyć, że dostaliśmy zdjęcia cudnie przystrzyżonego trawnika trochę wody to jeszcze góry i piękne widoki.
Oby tak dalej!
Nie dosyć, że dostaliśmy zdjęcia cudnie przystrzyżonego trawnika trochę wody to jeszcze góry i piękne widoki.
Oby tak dalej!