Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21
A co do pierogów to jakie ciasto dajecie?
Agnieszko- "przesadziłaś" (monem..omen..) z kulinariami..nieee
Po prostu płynnie przeszłaś od kompozycji ogrodowych do "talerzowych"
Dynia sprzed wejścia wskoczyła do dżemu, a grzybki spod brzózek chwilę leżakowały na plackach ziemniaczanych.. toż to prawdziwy krąg życia u Ciebie
Po prostu płynnie przeszłaś od kompozycji ogrodowych do "talerzowych"
Dynia sprzed wejścia wskoczyła do dżemu, a grzybki spod brzózek chwilę leżakowały na plackach ziemniaczanych.. toż to prawdziwy krąg życia u Ciebie
Gosiu, może wypróbujesz ten przepis
Moniko, masz rację! Ale to chyba naturalna gospodarność, która nam kobietom, matkom, ogrodniczkom nie jest obca
Moniko, masz rację! Ale to chyba naturalna gospodarność, która nam kobietom, matkom, ogrodniczkom nie jest obca
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To tak jak moja, choć czasami coś ekstra pojawia się na stole. Dla mnie mniej ważne co , byle dobrze zrobione. Do potrawy dużo ziół zapachowych , to podstawa. Często używam gotowych mieszanek , szczególnie do dań z fasoli , właśnie do pierogów z soczewicą , do placków do dań z ziemniaków. I nie tylko to , ale to jest baza.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nie dodawałam nigdy masła do ciatsa. Muszę spróbować.
Ten blog ostatnio często odwiedzam
Ten blog ostatnio często odwiedzam
Placki lubie ale nigdy mi sie nie chce trzeć ziemniaków a robota się nie dorobiłam jeszcze
Aga a ja mam pytanie kupiłam tortelloni nadziewane serem ricotta i szpinakiem jak myślisz z czym to podać?chodzi mi o jakiś sos, robiłas już coś takiego?
Aga a ja mam pytanie kupiłam tortelloni nadziewane serem ricotta i szpinakiem jak myślisz z czym to podać?chodzi mi o jakiś sos, robiłas już coś takiego?
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
Dzień dobry w nowym tygodniu!
Za oknem dość smętnie, ale mam dziś pracę w ogrodzie, więc wypijam kawę i do boju.
Dario, robiłam, a jakże... moim zdaniem najlepiej pasuje podać tortellini z masłem szałwiowym (podsmażasz na średnim ogniu świeżą szałwię na maśle i oliwie, z dodatkiem soli morskiej i pieprzu).
Gosiu, to ciasto z dodatkiem masła jest wyjątkowo plastyczne - spróbuj
Tadziu, podzielam Twoje spojrzenie na kuchnię! U mnie też pojawiają się ekstrasy, bo prosto nie znaczy przecież nudno, ale unikam dań bardzo skomplikowanych w wykonaniu.
Miłego poniedziałku!
Za oknem dość smętnie, ale mam dziś pracę w ogrodzie, więc wypijam kawę i do boju.
Dario, robiłam, a jakże... moim zdaniem najlepiej pasuje podać tortellini z masłem szałwiowym (podsmażasz na średnim ogniu świeżą szałwię na maśle i oliwie, z dodatkiem soli morskiej i pieprzu).
Gosiu, to ciasto z dodatkiem masła jest wyjątkowo plastyczne - spróbuj
Tadziu, podzielam Twoje spojrzenie na kuchnię! U mnie też pojawiają się ekstrasy, bo prosto nie znaczy przecież nudno, ale unikam dań bardzo skomplikowanych w wykonaniu.
Miłego poniedziałku!
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, w takim razie miłego ogrodowania . Ja wczoraj zrobiłam już chyba wszystko
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Zamiast szalwi, bo nie wszyscy lubia, moze byc maslo czosnkowe albo z rozmarynem albo tymiankiem. A najlepiej lubie do Tortellini ze szpinakiem, sos smietankowy z rozmarynem - mniam. Robi sie jak Agus napisalam tylko na koniec wlewa sie smietanke 30-tke i troche ja redukuje, zeby woda odparowala. Galazke rozmarynu sie wyjmuje, wywala a reszte siup na Tortellini.
Dzięki za podpowiedzi hmm może faktycznie ten sos smietanowy zrobię
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
Madziu, ja też się już obrobiłam!
Julek, dobry - wietrzny, nieprzyjemny... sos śmietanowo-rozmarynowy - bardzo dobry pomysł. Wypróbuję go na pewno!
Dario, podziel się wrażeniami!
U mnie na dziś koniec z pracami w ogrodzie. Ogród już wstępnie do zimy przygotowany, zostanie okrywanie i kopczykowanie, ale z tym czekam. Jest smutno
Julek, dobry - wietrzny, nieprzyjemny... sos śmietanowo-rozmarynowy - bardzo dobry pomysł. Wypróbuję go na pewno!
Dario, podziel się wrażeniami!
U mnie na dziś koniec z pracami w ogrodzie. Ogród już wstępnie do zimy przygotowany, zostanie okrywanie i kopczykowanie, ale z tym czekam. Jest smutno
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguniu..... wcale nie jest smutno..... jest ślicznie..... Twój ogród jest tak pięknie skomponowany, że o każdej porze roku wygląda ciekawie i po prostu pięknie....
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Tak jest a Ty Slonce marudzisz chyba smutno Ci na duszy albo cusAGNESS pisze:Aguniu..... wcale nie jest smutno..... jest ślicznie..... Twój ogród jest tak pięknie skomponowany, że o każdej porze roku wygląda ciekawie i po prostu pięknie....