Datura - szkodniki
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeśli mogę, coś wtrącić:) to radze Ci obrywać te "kulki" z nasionami:).Przez to roslina bardziej kwitnie, bo skupia sie na kwiatach, a nie na zawiązywaniu nasion:).Wiem to z własnego doświadczenia:).
Ja mam te zwykłe datury jednoroczne.O leciutko filetowych kwiatach.
A tak w ogóle to ta Twoja jest ŚLICZNA!
Ja mam te zwykłe datury jednoroczne.O leciutko filetowych kwiatach.
A tak w ogóle to ta Twoja jest ŚLICZNA!
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Co do datury Neli to nie ślimaki raczej a larwy my lub motyla nie pamiętam jednak jak się nazywają ale miałem to na swoich koleusach na balkonie takie zielone wyżerają takie dziury trzeba oglądać roślinę i można prysnąć przed wieczorem porządnie po liściach Mospilanem, co zaś do rośliny gabi12 wygląda to i na atak tegoż samego szkodnika co u Neli i na chorobę bakteryjną związaną z deformacją liści i wypadało by użyć najpierw Miedzianu 50 WP do oprysku a po tygodniu potraktować roślinę Mospilanem.
Datura cos na ratunek jej
ma żółte liście i białe kropeczki na liściach i liscie spadają co zrobić? używałam srodków grzybobójczych i nie pomaga
Re: Datura cos na ratunek jej
A może ma po prostu za mało nawozu.. Więcej można by było coś powiedziec gdybyś wstawiła zdjęcia..zuzanka3 pisze:ma żółte liście i białe kropeczki na liściach i liscie spadają co zrobić? używałam srodków grzybobójczych i nie pomaga
Datura...szkodnik
Potrzebuje pomocy moja datura po każdej nocy traci najmłodsze pączki kwiatowe .Przypuszczam ze atakuje go szkodnik..Jaki ?