PODRÓŻE do ciekawych miejsc.
- Joaquin
- 200p
- Od: 4 lut 2013, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: PODRÓŻE do ciekawych miejsc.
Szkoda że u nas nie jest tak ciepło . Jak dla mnie +30 może być cały rok
Joaquin
- pull
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2012, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontynuować tę podróż po Emiratach, czy to nieciekawe?
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Piękne te widoki szkoda że jestem taka uboga nigdy takich miejsc nie zobaczę na żywo jak możesz PULL to pokazuj jeszcze coś nie z naszych stron.
- pull
W Dubaju znajduje się kilka ogromnych centrów handlowych. Pokażę trzy z nich.
W tym centrum znajduje się słynny Dubai Ski.
Dubai Ski. Naprawdę, przyjemnie pojeździć na nartach (50$ za dwie godziny) gdy na zewnątrz +45° C.
Mall of the Emirates
Na zakupach z trzema żonami.
Emiratczycy chętnie odwiedzają to centrum - zawsze można pokazać swój najnowszy samochód.
Zasada jest prosta: jedna cyfra na tablicy rejestracyjnej to szejk, dwie to najbliższa rodzina szejka itd.
Największe centrum handlowe na świecie - Dubai Mall. To ogromny moloch. Posiada 1200 sklepów, 22 sale kinowe, 120 restauracji kawiarni i 14000 miejsc parkingowych. W 2012 r. centrum odwiedziło 65 milionów turystów (podczas gdy np. Nowy Jork przyciągnął 52 a Los Angeles 41 milionów). Mall słynie też z największego na świecie akwarium. Przez akwarium przebiega tunel w którym można podziwiać 33000 zwierząt morskich.
W centrum znajduje się fantastyczny wodospad ...
...i lodowisko
A teraz centrum handlowe dla najbogatszych Emiratczyków:
Można też kupić gobelin przeszywany złotą nitką i inkrustowany kamieniami szlachetnymi.
W tym centrum znajduje się słynny Dubai Ski.
Dubai Ski. Naprawdę, przyjemnie pojeździć na nartach (50$ za dwie godziny) gdy na zewnątrz +45° C.
Mall of the Emirates
Na zakupach z trzema żonami.
Emiratczycy chętnie odwiedzają to centrum - zawsze można pokazać swój najnowszy samochód.
Zasada jest prosta: jedna cyfra na tablicy rejestracyjnej to szejk, dwie to najbliższa rodzina szejka itd.
Największe centrum handlowe na świecie - Dubai Mall. To ogromny moloch. Posiada 1200 sklepów, 22 sale kinowe, 120 restauracji kawiarni i 14000 miejsc parkingowych. W 2012 r. centrum odwiedziło 65 milionów turystów (podczas gdy np. Nowy Jork przyciągnął 52 a Los Angeles 41 milionów). Mall słynie też z największego na świecie akwarium. Przez akwarium przebiega tunel w którym można podziwiać 33000 zwierząt morskich.
W centrum znajduje się fantastyczny wodospad ...
...i lodowisko
A teraz centrum handlowe dla najbogatszych Emiratczyków:
Można też kupić gobelin przeszywany złotą nitką i inkrustowany kamieniami szlachetnymi.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
pierścień 65 kg a te kolie, przecież tego nie da się nosić
Super, że pokazujesz tak inny świat, warto choć popatrzeć - dzięki
Super, że pokazujesz tak inny świat, warto choć popatrzeć - dzięki
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Joaquin
- 200p
- Od: 4 lut 2013, o 17:33
pull
Wspaniałe zdjęcia!!! Nie wiem dlaczego, ale najbardziej podoba mi się zdjęcie pod tytułem: "Na zakupach z trzema żonami."
Ja z jedną nie daje rady...
Wspaniałe zdjęcia!!! Nie wiem dlaczego, ale najbardziej podoba mi się zdjęcie pod tytułem: "Na zakupach z trzema żonami."
Ja z jedną nie daje rady...
Joaquin
- pull
Joaquin , To moje ulubione zdjęcie, ale dalej się nie posunę.
Załóż turban może pomoże.
Flagowy hotel Dubaju i ZEA to Burj AL Arab. Hotel wybudowano na sztucznej wyspie 300 m. od brzegu. Budowla w kształcie żagla ma 320 m. wysokości i przyznane 7 gwiazdek. Hotel posiada własne, napowietrzne, lądowisko dla helikopterów, własną flotę samochodów i marinę. Wewnątrz znajduje się też słynna restauracja Al Mahara w kształcie opony, gdzie środkową ścianę w kształcie walca stanowi fantastyczne morskie akwarium.
Ten hotel to Emirates Palace w Abu Zabi - największy hotel na świecie i najbardziej dochodowy. Jego długość to 1 km. Absolutnie najwyższy standard i luksus z własnym polem golfowym. Złoto cieknie od sufitu do podłogi.
Jednak ja, chciałbym zamieszać w tym hotelu - jak poniżej. Atlantis położony jest na sztucznej wyspie Palm Jumeirah. Posiada własne delfinarium, w którym można popływać z delfinami i starożytny aquapark. Kolejne, ogromne, fantastyczne, kilkupiętrowe, morskie akwarium (65000 gatunków) znajduje się w tym hotelu. Ciekawostką jest to, że ściany niektórych pokojów i łazienek stanowi właśnie to akwarium. Hotel posiada 6 gwiazdek.
Każdy szanujący się hotel w ZEA posiada własne lądowisko dla helikopterów - naziemne lub napowietrzne.
Załóż turban może pomoże.
Flagowy hotel Dubaju i ZEA to Burj AL Arab. Hotel wybudowano na sztucznej wyspie 300 m. od brzegu. Budowla w kształcie żagla ma 320 m. wysokości i przyznane 7 gwiazdek. Hotel posiada własne, napowietrzne, lądowisko dla helikopterów, własną flotę samochodów i marinę. Wewnątrz znajduje się też słynna restauracja Al Mahara w kształcie opony, gdzie środkową ścianę w kształcie walca stanowi fantastyczne morskie akwarium.
Ten hotel to Emirates Palace w Abu Zabi - największy hotel na świecie i najbardziej dochodowy. Jego długość to 1 km. Absolutnie najwyższy standard i luksus z własnym polem golfowym. Złoto cieknie od sufitu do podłogi.
Jednak ja, chciałbym zamieszać w tym hotelu - jak poniżej. Atlantis położony jest na sztucznej wyspie Palm Jumeirah. Posiada własne delfinarium, w którym można popływać z delfinami i starożytny aquapark. Kolejne, ogromne, fantastyczne, kilkupiętrowe, morskie akwarium (65000 gatunków) znajduje się w tym hotelu. Ciekawostką jest to, że ściany niektórych pokojów i łazienek stanowi właśnie to akwarium. Hotel posiada 6 gwiazdek.
Każdy szanujący się hotel w ZEA posiada własne lądowisko dla helikopterów - naziemne lub napowietrzne.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Piotruś cudowne fotki jak zawsze.
Dzięki Tobie możemy zwiedzać nie ruszając się z domu.
Dzięki Tobie możemy zwiedzać nie ruszając się z domu.
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Człowiek jak mu dać kasę to potrafi piękne rzeczy stworzyć aż się nie chce wierzyć jak luksusowo można żyć pięknie,brak słów.
- pull
Dzisiaj udamy się na targ zwierząt garbnych.
Jakiś champion?
Sprzedany.
Na targu można też kupić, obowiązkowo, kozę.
Jakiś champion?
Sprzedany.
Na targu można też kupić, obowiązkowo, kozę.
- pull
Niestety, nie znam cen.
________
Downtown Dubai. To tutaj zbiegają się wszystkie szlaki turystyczne ZEA. Tutaj znajduje się najwyższy (jeszcze) budynek świata - Burj Khalifa (828 m.). Tutaj znajduje się największe centrum handlowe świata - Dubai Mall. Tutaj znajduje się największa tańcząca fontanna świata - Dubai Fountain (długość 280 m. i wysokość na jaką może być wyrzucana woda to 150 m.).
Burj Khalifa.
Widok ogólny.
Kilka ujęć nocnych - Downtown Dubai.
W oczekiwaniu na spektakl tańczących fontann.
Kilka ujęć z Burj Khalifa. Taras widokowy znajduje się na 124 piętrze. Najszybsza winda na świecie, pędząca prawie 70 km/h, wjeżdża na 124 piętro w 1 minutę.
W dole widać tańczące fontanny.
________
Downtown Dubai. To tutaj zbiegają się wszystkie szlaki turystyczne ZEA. Tutaj znajduje się najwyższy (jeszcze) budynek świata - Burj Khalifa (828 m.). Tutaj znajduje się największe centrum handlowe świata - Dubai Mall. Tutaj znajduje się największa tańcząca fontanna świata - Dubai Fountain (długość 280 m. i wysokość na jaką może być wyrzucana woda to 150 m.).
Burj Khalifa.
Widok ogólny.
Kilka ujęć nocnych - Downtown Dubai.
W oczekiwaniu na spektakl tańczących fontann.
Kilka ujęć z Burj Khalifa. Taras widokowy znajduje się na 124 piętrze. Najszybsza winda na świecie, pędząca prawie 70 km/h, wjeżdża na 124 piętro w 1 minutę.
W dole widać tańczące fontanny.
- ewa2204
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
super relacja, zabrakło mi tylko zdjęcia 7-gwiazdkowego hotelu w ZEA (bodaj jedyny na świecie z tyloma gwiazdkami).
A może nie zauważyłam?
Ale cuda: nie było, a teraz są (ten wpis 1.12.2013)
A może nie zauważyłam?
Ale cuda: nie było, a teraz są (ten wpis 1.12.2013)
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem