Żywa wiklina w ogrodzie
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: żywa wiklina w ogrodzie
A Ty wiesz jakiego stresa mam ja
Zrobiłam i nie wiem co dalej, co z tymi wystającymi witkami , jak byś mógł to bardziej łopatologicznie
Zrobiłam i nie wiem co dalej, co z tymi wystającymi witkami , jak byś mógł to bardziej łopatologicznie
- dresiu
- 100p
- Od: 31 paź 2013, o 18:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i super Karmnik prawie gotowy. Te sterczące pionowe witki trzeba przepleść przez witki konstrukcyjne dachu i będzie się trzymać Lepiej by było, gdyby były jeszcze witki (osnowa) dachu. Po połączeniu dołu z dachem, warto dopleść kilka okrążeń dachu. Jak na pierwszy karmnik to to jest mistrzostwo świata
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina
- dresiu
- 100p
W tajemnicy przyznam się, że zacząłem dzisiaj karmnik. Na bieżąco robię zdjęcia, także na weekend instrukcja ptasiej stołówki powinna być gotowa. Żonka się śmieje, że chyba bociany zawrócą bo na razie wygląda troszkę spory
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina
- iwona0042
No to jutro skończę, dzięki
- dresiu
- 100p
U mnie też kolejne popołudnie plecenia Podstawa zrobiona, daszek częściowo. Jeszcze to wszystko połączyć, wykończyć i będzie gotowe. Oczywiście wrzucę zdjęcia i opis z poszczególnych etapów pracy. Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieję, że wierzbę już wycinacie. Weekend może być pracowity.
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina
- iwona0042
Swój skończyłam, teraz czekam na zdjęcia instruktażowe i zrobię następny, już może bardziej podobny
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
iwona0042 , jak na pierwszy raz to jesteś genialan , bardzo ładny wyszedł Ci ten karmik , ptaszki będą wdzięczne
Bożena
- iwona0042
Dzięki Bożena, dopiero się uczę, więc idealny to on nie jest, ale Wiesio nauczyciel więc poradzimy i następny może będzie lepszy
- dresiu
- 100p
Mój pierwszy karmnik przy próbie powieszenia na drzewie cały się rozsypał w ręku został mi tylko sznurek. Sikorki widząc moją minę robiły miej więcej coś takiego Porównując - swoim pierwszym karmnikiem pobiłaś mnie na głowę. Iwonko, Twój spokojnie przetrwa ten sezon, zresztą i tak wypleciesz drugi. Nie da się ukryć, że oprócz chęci w pleceniu najważniejsze jest doświadczenie, doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie. Efekty przyjdą same.
Mam dobrą wiadomość - ja swój dziś skończyłem Wyszedł chyba dobrze. Zrobiłem 86 zdjęć, które muszę dokładnie przejrzeć i wybrać te najwartościowsze. Przy zdjęciach dodam komentarze. Proszę o cierpliwość bo to mi troszkę czasu zajmie. Mam nadzieję, że taka forma zachęci ludzi do wyplatania. Będę trzymał kciuki za Wszystkich Prześlę za chwilę parę zdjęć - efektu końcowego
Mam dobrą wiadomość - ja swój dziś skończyłem Wyszedł chyba dobrze. Zrobiłem 86 zdjęć, które muszę dokładnie przejrzeć i wybrać te najwartościowsze. Przy zdjęciach dodam komentarze. Proszę o cierpliwość bo to mi troszkę czasu zajmie. Mam nadzieję, że taka forma zachęci ludzi do wyplatania. Będę trzymał kciuki za Wszystkich Prześlę za chwilę parę zdjęć - efektu końcowego
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina
- dresiu
- 100p
Karmnik nie jest idealny, też się cały czas uczę. Tak jak pisałem wcześniej, ważne jest doświadczenie. Dodatkowo mam w planie zrobić podstawę pod karmnik, ale na żywo. Latem będzie obrastać i powinien wyjść fajny element dekoracyjny w ogrodzie.
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina
- iwona0042
No Qurcze jaki ładny, będę robić jeszcze, ale wikliny muszę naciąć znowu
- iwona0042
Zdjęcia , czekam na zdjęcia
- dresiu
- 100p
Zdjęcia z opisem się robią, chcę to puścić w całości. Dzisiaj zrobiłem podstawę na żywo pod karmnik. Prezentuje się tak
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Żywa Wiklina