Skrętniki i fiołki -renatas
Re: Skrętniki i fiołki -renatas
Renatko, przyszłam się przywitać również do Ciebie. Moje serce ostatnio oddałam skrętnikom, a u Ciebie ich tak wiele i tak cudownych Chciałabym się nimi pozachwycać.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz cudne skrętniki , tyle odmian i kolorów, ale nie zauważyłam Drako, pewno przeoczyłam, jakby co, to mam sadzonkę i mogłabym się..... Fiołki i storczyki, też są śliczne.
Pozdrawiam .
Pozdrawiam .
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkiego co najlepsze, spełnienia chciejstw roślinnych i wielu kwitnień
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Dziewczyny ,dzięki za życzenia imieninowe
Poczułam się wywołana do tablicy ...zresztą i tak mi że tak długo nic nie wstawiałam,pokażę więc wreszcie moje październikowo-listopadowe kwitnienia.Nie pamiętam ,żeby w zeszłym roku o tej porze skrętniki jeszcze kwitły ,a teraz popatrzcie sami,moje jeszcze zimy nie czują.
Nowości u mnie - MROZOWYJE UZORY i pierwszy o pstrokatych listkach DAL'S BALLET
i dalsze zapowiedzi kwitnień
Poczułam się wywołana do tablicy ...zresztą i tak mi że tak długo nic nie wstawiałam,pokażę więc wreszcie moje październikowo-listopadowe kwitnienia.Nie pamiętam ,żeby w zeszłym roku o tej porze skrętniki jeszcze kwitły ,a teraz popatrzcie sami,moje jeszcze zimy nie czują.
Nowości u mnie - MROZOWYJE UZORY i pierwszy o pstrokatych listkach DAL'S BALLET
i dalsze zapowiedzi kwitnień
..a o co pytasz Basiu? o skrętniki czy o żurawki? Dzieci się ze mnie śmieją,że "mama ma w domu 100 skrętników a w ogrodzie 100 żurawek"...ale troszeczkę przesadzają z ilością.fiskomp pisze:
Przyszłam się przywitać, bo ostatnio podczytuje wątek i nie zostawiam śladu, a fotki skrętników i żurawek są super (ile odmian już masz)
O tak,żurawki są dla mnie równie wciągające jak skrętniki,mam nadzieję ,że zimą będę miała czas,aby założyć wreszcie wątek ogrodowy ,to pokaże Wam więcej żurawek,a może i zarażę miłością do nich.Kelpie pisze:Skrętniki są jak zawsze śliczne- ale odmiana Matylda nie mogłam się napatrzeć na ,,zagonek" żurawkowy tylko jeden gatunek rośliny - a tyle wzorów, kolorów, faktur.... zachwycający
Witaj Aniu,nie mam Draco i ja zwykle chętna jestem na wymiany-przypomnij mi na wiosnęAnka159 pisze:Masz cudne skrętniki , tyle odmian i kolorów, ale nie zauważyłam Drako, pewno przeoczyłam, jakby co, to mam sadzonkę i mogłabym się.....
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
No proszę- jak kwitną- faktycznie- jak nie na tę porę roku ale co tam... grunt, że jest czym cieszyć oko a co do ilości odmian- 100- to wątpię (patrząc po zdjęciach skrętnikowo- żurawkowych) aby się dzieci dużo pomyliły co do ilości
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wreszcie Pokazałaś choć trochę piękności swoich
W tym roku słoneczna jesień ma wpływ na pączkowanie skrętników - u mnie tez kwitną i są kolejne pączki.
Tunnel Vision i variegata - cudne
W tym roku słoneczna jesień ma wpływ na pączkowanie skrętników - u mnie tez kwitną i są kolejne pączki.
Tunnel Vision i variegata - cudne
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Reniu co do skrętników to byłam pewna że ponad sto (bardzo trudno się oprzeć kolejnym, bo inny odcień, inny kolor kreseczki, większy, mniejszy kwiat itd.... więc odmiany się mnożą...), ale ciekawiły mnie żurawki i już znam odpowiedz....renatas pisze:..a o co pytasz Basiu? o skrętniki czy o żurawki? Dzieci się ze mnie śmieją,że "mama ma w domu 100 skrętników a w ogrodzie 100 żurawek"...ale troszeczkę przesadzają z ilością.wink:fiskomp pisze:
Przyszłam się przywitać, bo ostatnio podczytuje wątek i nie zostawiam śladu, a fotki skrętników i żurawek są super (ile odmian już masz)
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Pięknie Ci kwitną . Wreszcie wiem jak wygląda hototogisu, ukorzeniam listeczka. Na wiosną na pewno się przypomnę.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
- renatas
Kelpie
troszkę jednak moje dzieci przesadziły ,żurawek jest na tę chwilę 94 ...ciekawe,czy wszystkie przetrwają zimę,w zeszłym roku chyba ze 3 czy 4 mi wypadły,więc stwierdziłam,że się do mojego ogrodu nie nadają.Mają zimować i już!
Co do skrętników ,to ...przez Wasze pytania sama zaczęłam się zastanawiać, no i skłoniło mnie to do zrobienia inwentaryzacji-odpowiedź wkrótce...ale na pewno nie mam 100
justus moje też wytwarzają jeszcze pąki,ale pewnie niedługo przestaną ,jak wyjrzą przez okno i zobaczą ten śnieg
fiskomp ...nie mam stu...ale w przyszłym roku ,to kto wie....
W dodatku są łatwe w uprawie ,dekorują ogród od maja do listopada,u mnie nadal jest piękna rabata,choć popruszona śniegiem ,no i zimują w gruncie....a jaka to odpowiedź?
Anka159 dzięki
Ostatnio najbardziej mnie zachwyca odmiana NEIL'S STRAWBERRY
Kwitną też JUSTA i RENIA
oraz nowości u mnie
HARLEQUIN BLUE z selekcji Dibley'sa
i kolejny o pstrokatych liściach DAL'S BERRY -kwiatki niepozorne ,ale za to listki
troszkę jednak moje dzieci przesadziły ,żurawek jest na tę chwilę 94 ...ciekawe,czy wszystkie przetrwają zimę,w zeszłym roku chyba ze 3 czy 4 mi wypadły,więc stwierdziłam,że się do mojego ogrodu nie nadają.Mają zimować i już!
Co do skrętników ,to ...przez Wasze pytania sama zaczęłam się zastanawiać, no i skłoniło mnie to do zrobienia inwentaryzacji-odpowiedź wkrótce...ale na pewno nie mam 100
justus moje też wytwarzają jeszcze pąki,ale pewnie niedługo przestaną ,jak wyjrzą przez okno i zobaczą ten śnieg
fiskomp ...nie mam stu...ale w przyszłym roku ,to kto wie....
No i wcale się nie dziwię,że zaciekawiły,one mają w sobie coś podobnego do skrętników,pozwól ,że Cię zacytuję "bardzo trudno się oprzeć kolejnym, bo inny odcień, inny kolor kreseczki, większy, mniejszy kwiat itd.... więc odmiany się mnożą..."fiskomp pisze:ale ciekawiły mnie żurawki i już znam odpowiedz....
W dodatku są łatwe w uprawie ,dekorują ogród od maja do listopada,u mnie nadal jest piękna rabata,choć popruszona śniegiem ,no i zimują w gruncie....a jaka to odpowiedź?
Martti ja nie wiem.... wciąż przybywają mi nowe,jeszcze wiele jest odmian ,które chciałbym mieć w swojej kolekcji.Martti pisze:Przepiękne skrętniki ;)
i jak tutaj nie zachorować na nowe chciejstwa:)
Anka159 dzięki
Ostatnio najbardziej mnie zachwyca odmiana NEIL'S STRAWBERRY
Kwitną też JUSTA i RENIA
oraz nowości u mnie
HARLEQUIN BLUE z selekcji Dibley'sa
i kolejny o pstrokatych liściach DAL'S BERRY -kwiatki niepozorne ,ale za to listki
Pozdrawiam, Renata
Witam
Renatko pokazałaś nam wspaniałą serię skrętnikowych zdjęć.
Bardzo ładnie prezętuje się "Justa i DAL'S BERRY"
Powodzenia
Renatko pokazałaś nam wspaniałą serię skrętnikowych zdjęć.
Bardzo ładnie prezętuje się "Justa i DAL'S BERRY"
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Reniu ja się piszę na wiosnę na listka albo sadzonkę NEIL'S STRAWBERRY i HARLEQUIN BLUE.A jak Twoje pachnące skrętniki , ja mam jednego Bristol`s Goos EEG nie wiem jak pachnie bo sadzonka jeszcze nie kwitła.
- renatas
Dzięki stefanku ostatnio coraz bardziej mi się podobają "pstrokatki"
Jolu już sobie zapisałam,świetnie się składa,bo ja nie mam Bristol`s Goos EEG i zamawiam choćby listek.Pachnące jeszcze u mnie nie kwitły ,to na razie sadzonki .
Jolu już sobie zapisałam,świetnie się składa,bo ja nie mam Bristol`s Goos EEG i zamawiam choćby listek.Pachnące jeszcze u mnie nie kwitły ,to na razie sadzonki .
Pozdrawiam, Renata