Krzyżówki Kasencji
Re: Krzyżówki Kasencji
Kasia !!!
Ty go nie jedz
Niech on tu powisi do wiosny.
Piękny...
Brawo
Będziesz miała w czym wybierać od F2.
Krzyżówki z Sungoldem, podobno, wyróżniają się sporą różnorodnością.
Będzie hicior
Ty go nie jedz
Niech on tu powisi do wiosny.
Piękny...
Brawo
Będziesz miała w czym wybierać od F2.
Krzyżówki z Sungoldem, podobno, wyróżniają się sporą różnorodnością.
Będzie hicior
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Super... Koniecznie zdaj relacje jak smakuje.. jak słodki ,to ja już ustawiam sie w kolejce po nasionko
- Iochroma
- 500p
- Od: 6 sty 2012, o 17:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratulacje!
Mnie bardzo interesuje linia p20 x bawole serce, zebralas nasionka i bedziesz dalej wysiewac?
Jeszcze raz gratuluje zapalu, sam fakt ze uwinelas sie z owocowaniem, siewem i ponownym owocowaniem bez problemu w jednym sezonie jest godny podziwu
Mnie bardzo interesuje linia p20 x bawole serce, zebralas nasionka i bedziesz dalej wysiewac?
Jeszcze raz gratuluje zapalu, sam fakt ze uwinelas sie z owocowaniem, siewem i ponownym owocowaniem bez problemu w jednym sezonie jest godny podziwu
Udanych plonów.
Magda
Magda
Kasia i jak , napatrzyłaś się już na niego, czy jeszcze nie?Kasencja pisze:Beata, najpierw muszę się napatrzeć na niego . Potem zjem .
Nie trzymaj nas w takim napięciu....
Pozdrawiam,Małgorzata
Kasiu, gratuluję ( jak ja lubię te klaszczące raczki )
Forumowiczka Kasia...;)
Dwa razy w roku, pierwsza po Kozuli
Dziękuję Wam, za słowa uznania
Jeszcze nie spróbowałam . Musiałam pokazać siostrze, której nie widziałam prawie pół roku . A poza tym poczekam jeszcze chwilę, bo wydaje mi się, że od wczoraj nabrał więcej czerwieni .
Ale po smaku nie spodziewam się zbyt wiele. Wiadomo, że mało słońca i niezbyt sprzyjająca pogoda też mają na to wpływ. Ale może się pozytywnie zaskoczę .
Najważniejsze dla mnie było to, że w nowym sezonie mogę zacząć siew nasion już F2 .
A dwa razy w roku, to mój największy sukces, m.in. dzięki ładnej pogodzie w październiku. Co prawda wrześniowe przymrozki zniszczyły mi dwa krzaki, ale reszta ocalała.
Iohroma, oczywiście, że będę wysiewała wszystkie swoje krzyżówki w przyszłym roku. Już nie mogę się doczekać .
Krzysiek , Mam 3 krzaki tej krzyżówki i każdy ma inne owoce. Pierwszy krzak był szczuplejszy od pozostałych i miał aż 11 owoców w gronie . Z tego właśnie krzaka jest zdjęcie pomidora, które wstawiłam.
Dwa pozostałe są masywniejsze. Ale... owoce drugiego krzaka są mniejsze i jest o połowę mniej w gronie, a w trzecim są większe i też nie dużo w gronie.
Dwa krzaki pozostałe jeszcze rosną w namiocie .
Jeszcze nie spróbowałam . Musiałam pokazać siostrze, której nie widziałam prawie pół roku . A poza tym poczekam jeszcze chwilę, bo wydaje mi się, że od wczoraj nabrał więcej czerwieni .
Ale po smaku nie spodziewam się zbyt wiele. Wiadomo, że mało słońca i niezbyt sprzyjająca pogoda też mają na to wpływ. Ale może się pozytywnie zaskoczę .
Najważniejsze dla mnie było to, że w nowym sezonie mogę zacząć siew nasion już F2 .
A dwa razy w roku, to mój największy sukces, m.in. dzięki ładnej pogodzie w październiku. Co prawda wrześniowe przymrozki zniszczyły mi dwa krzaki, ale reszta ocalała.
Iohroma, oczywiście, że będę wysiewała wszystkie swoje krzyżówki w przyszłym roku. Już nie mogę się doczekać .
Krzysiek , Mam 3 krzaki tej krzyżówki i każdy ma inne owoce. Pierwszy krzak był szczuplejszy od pozostałych i miał aż 11 owoców w gronie . Z tego właśnie krzaka jest zdjęcie pomidora, które wstawiłam.
Dwa pozostałe są masywniejsze. Ale... owoce drugiego krzaka są mniejsze i jest o połowę mniej w gronie, a w trzecim są większe i też nie dużo w gronie.
- GunnarSK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skoro Sungold to F1, można się spodziewać różnorodność już w F1, które jest F2 dla Sungolda.Kasencja pisze:Krzysiek , Mam 3 krzaki tej krzyżówki i każdy ma inne owoce. Pierwszy krzak był szczuplejszy od pozostałych i miał aż 11 owoców w gronie . Z tego właśnie krzaka jest zdjęcie pomidora, które wstawiłam.
pozdrawiam, Gunnar
No więc poczekałam i okazało się, że nabrał całkiem koloru . Ale na żebrowaniach jest kolor bardziej intensywny co widać po przekrojeniu,Pelasia pisze:Super... Koniecznie zdaj relacje jak smakuje.. jak słodki ,to ja już ustawiam sie w kolejce po nasionko
jakie ma cienie w środku . Czyli dojrzał na dobre. Starałam to uchwycić aparatem, ale nie za bardzo się to udawało.
Teraz co do smaku. Powiem, że jestem zachwycona , nie spodziewałam się, że będzie tak dobry .
Jest słodki, ale z nutką kwasku i bardzo aromatyczny, pomidorowy smak. Jadlam na zmianę z Sungoldem.
Sungold jest słodszy, dobry ale bez tego czegoś, co ma ten owoc . Mimo niesprzyjających warunków jest jak dla mnie wspaniały.