Źródła pozyskania nasion
- Ewa1821
- 200p
- Od: 19 lip 2012, o 21:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Źródła pozyskania nasion
A czy od de Barmona ktoś będzie brał nasiona? Chciałabym kilka pozycji...
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
- 10p - Początkujący
- Od: 15 lis 2012, o 21:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
cóż ja od dohnalika chciałbym zaledwie 3 pozycje więc chce się jedynie podpiąć co do succseed też bym się podpinał jak coś:)
- popiolek69
- 500p
- Od: 22 paź 2011, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może ktoś się orientuje na temat nasion od I. Milta? Chodzi mi o kiełkowalność czy dobra.
Pozdrawiam Konrad
Popiolek69 kilka moich maluchów
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Raz miałem nasiona z tego źródła. Kiełkowalność była ok. natomiast miałem sporo zastrzeżeń co do rzetelności opisu (zgodność nazw gatunkowych z numerami, porządek w numerach, brak pomyłek) oraz zgodności tego, co wykiełkowało z tym co to rzeczywiście miało być. Oczywiście temat dotyczył wyłącznie lobiwek, bo na nich się znam.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ja sprowadzałem stamtąd nasiona gymnokalicji. Dobra oferta, dobre nasiona. To spec od tego rodzaju. Byłem tam zresztą, znam człowieka.
- popiolek69
- 500p
- Od: 22 paź 2011, o 22:11
Dziękuję za opinie, zobaczymy na wiosnę jak kiełkują a później jak to będzie z opisami
Pozdrawiam Konrad
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Myślę, że najwyższy czas zadać to pytanie (w interesie wszystkich) Czy ktoś podejmuje się zaszczytnej roli organizatora zbiorczego zamówienia ze źródeł takich jak:
- Mesa Garden,
- Koehres,
- SuccSeed,
- Dohnalik (choć z tego co wiem to jedno zamówienie już poszło)
i in.
Jeśli znajdzie się osoba/osoby to myślę, że dobrze by było wstawić (tu w wątku) odpowiednią informację i/lub limit czasowy/osobowy.
- Mesa Garden,
- Koehres,
- SuccSeed,
- Dohnalik (choć z tego co wiem to jedno zamówienie już poszło)
i in.
Jeśli znajdzie się osoba/osoby to myślę, że dobrze by było wstawić (tu w wątku) odpowiednią informację i/lub limit czasowy/osobowy.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Arturku, trochę za późno zauważyłam Wasz wątek, choć korzystałam z informacji tutaj. Właśnie zrealizowałam zamówienie z Koehres - na moim wątku kiedyś tam rzuciliśmy hasło, i chętni byli, więc jak zamawiałam swoje pozycje, to od razu odezwałam się do zgłaszających się chętnych. Jakby ktoś chciał znać szczegóły techniczne - służę świeżymi wiadomościami, ale na wiosnę (prawdopodobnie) będę zamawiać tam ponownie, o ile nie trafię na ciekawszą ofertę, jednak jak dla mnie - to choć drogo - to patrząc z mojej perspektywy mają najwięcej interesujących mnie pozycji.
Przepraszam, że mówię po fakcie, ale też nie wiedziałam, a o Koehres też z tego co widzę, nikt nie pytał. Zanosi się, że na wiosnę (marzec) będę zamawiać powtórnie, więc jakby co...tylko, że wychodzi troszkę drogo, to niestety uprzedzam
Przepraszam, że mówię po fakcie, ale też nie wiedziałam, a o Koehres też z tego co widzę, nikt nie pytał. Zanosi się, że na wiosnę (marzec) będę zamawiać powtórnie, więc jakby co...tylko, że wychodzi troszkę drogo, to niestety uprzedzam
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Aj, szkoda bo trochę się napaliłem na kilka pozycji z listy od Koehres'a. No nic, jak nie w tym to w przyszłym roku.
- piasek pustyni
A tak, za jakieś dwa miesiące
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Czy mogę temat trochę odświeżyć ?
Patrzyłam na stronę Koehres, ale nie bardzo mogę zrozumieć jaka jest najmniejsza ilość nasion do zamówienia.
Generalnie interesują mnie sukulenty inne.
Patrzyłam na stronę Koehres, ale nie bardzo mogę zrozumieć jaka jest najmniejsza ilość nasion do zamówienia.
Generalnie interesują mnie sukulenty inne.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- piasek pustyni
Najmniejsza ilość nasion to 10, czyli z tego co pamiętam zaznaczone jako portion lub 10K. Ja zamawiałam tylko sukulenty, więc takie były najmniejsze porcje. Czasem zamiast obiecanych 10 przytrafiło się w paczce np. 20 (dwie takie miałam, nie wiem czy to w ramach gratisu czy "tak mają") . Generalnie i ja, i druga Forumka jesteśmy zadowolone, bo procent kiełkowania jest bardzo dobry. Trzeci jeszcze nie posiał. Jakby co, podpowiem resztę, zamawiałam w końcówce listopada, więc w miarę świeżo.