Chwila relaksu - np. haft krzyżykowy
Dorotko,
juz po raz drugi czytam o tych cieniowaniach .. naprawdę nie wiem o co chodzi??? Przy storczyku pracowałam na marmurkowej Aidzie DMC - więc ona juz jest cieniowana .. a głębi obrazu dodały półkrzyżyki ze złotej nitki .. nic trudnego - uwierz mi. Jeżeli ja jako pierwszy obrazek mogłam zrobić to cudo, to co dopiero osoba, która zajmuje się xxx od dawna ;)
juz po raz drugi czytam o tych cieniowaniach .. naprawdę nie wiem o co chodzi??? Przy storczyku pracowałam na marmurkowej Aidzie DMC - więc ona juz jest cieniowana .. a głębi obrazu dodały półkrzyżyki ze złotej nitki .. nic trudnego - uwierz mi. Jeżeli ja jako pierwszy obrazek mogłam zrobić to cudo, to co dopiero osoba, która zajmuje się xxx od dawna ;)
Dawidzie,
niektóre obrazki będą wyglądały zbyt ciężko, gdy dołoży sie do nich tło, dlatego wówczas trzeba kupić jakąs fajna tkaninę. Często oryginalne zestawy mają drukowaną tkaninę i tylko wystarczy xxx główny motyw i efekt jest zabójczy ..
Ja teraz zamówiłam sobie zestaw - na lnie. Panel ze storczykiem - tylko nie wiem czy sprostam tak maleńskim oczkom - rozmiar tkaniny 28 ... obrazeczek 11X30 cm ...
niektóre obrazki będą wyglądały zbyt ciężko, gdy dołoży sie do nich tło, dlatego wówczas trzeba kupić jakąs fajna tkaninę. Często oryginalne zestawy mają drukowaną tkaninę i tylko wystarczy xxx główny motyw i efekt jest zabójczy ..
Ja teraz zamówiłam sobie zestaw - na lnie. Panel ze storczykiem - tylko nie wiem czy sprostam tak maleńskim oczkom - rozmiar tkaniny 28 ... obrazeczek 11X30 cm ...
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
super obrazki. ja mojego Phalaenopsisa jeszcze nie skończyłam, ale już zaczęłam tło. może do końca roku skończę. nie idzie mi to za szybko, bo haftuję tylko wtedy, gdy mam dobre warunki. ten Phal. to będzie mój pierwszy obrazek robiony na czystej kanwie, bo poprzednie robiłam na zadrukowanych. na tej sobie narysowałam storczyka (nie umiałabym robić mając storczyka na kartce a kanwę bez rysunku). jak go skończę, to zrobię mu fotkę i wstawię tu.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaciekawiona przez Lucynkę-zuzulec zajrzałam tu do Was i szczęka mi opadła!
Ależ piękne obrazy haftujecie!
I widzę, że to nie tylko domena kobiet!
Ja tylko w szkole podstawowej "popełniłam" kilka haftów i przerzuciłam się
na druty.
Tak jak na Was haftowanie, tak na mnie uspokajająco działało dzierganie.
Może na emeryturce wrócę do tego?
Ależ piękne obrazy haftujecie!

I widzę, że to nie tylko domena kobiet!
Ja tylko w szkole podstawowej "popełniłam" kilka haftów i przerzuciłam się
na druty.
Tak jak na Was haftowanie, tak na mnie uspokajająco działało dzierganie.
Może na emeryturce wrócę do tego?

Pozdrawiam serdecznie
Wczoraj dotarła do mnie przesyłka z przepięknym zestawem do haftu - tym razem po raz pierwszy spróbuję na lnie. Widzę już, że to będzie trudniejsze niż się spodziewałam, ale według mnie - możliwe do wykonania ..
Oto, jak prezentuje się obrazek:

Oczywiście - jak zobaczyłam tego stroczyka - to uznałam, że muszę takiego mieć na ścianie .. ;) - nie wiem tylko kiedy uda i się go wykonać .. bo lista jest długa...
Oto, jak prezentuje się obrazek:

Oczywiście - jak zobaczyłam tego stroczyka - to uznałam, że muszę takiego mieć na ścianie .. ;) - nie wiem tylko kiedy uda i się go wykonać .. bo lista jest długa...