Kuleczkowy kolorowy świat
- kuleczka
- 200p
- Od: 28 kwie 2011, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kuleczkowy kolorowy świat
Marysiu, na okienku mam właśnie dracenę (tą zidentyfikowaną), a inne chciałabym posadzić na murku w małym akwarium. No właśnie niektóre roślinki mi padły, myślałam może, że ktoś z własnego doświadczenia podpowie
crazydaisy twisterka wsadziłam w ziemię, niedługo lecę po ukorzeniacz, bo już mu kilka listków odpadło. Dzięki za podpowiedź
madusiu o grudnikach nie pomyślałam, a są w biedronie
crazydaisy twisterka wsadziłam w ziemię, niedługo lecę po ukorzeniacz, bo już mu kilka listków odpadło. Dzięki za podpowiedź
madusiu o grudnikach nie pomyślałam, a są w biedronie
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kuleczko, kubek/worek albo cos w tym stylu na leb mu zaloz, niech nie traci wody.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 50p
- Od: 28 cze 2012, o 08:58
Kuleczko ja w łazience miałam takie te ozdobne trawy, biało zieloną, łądnie rosła i u mnie i u siostry w łazience, może i Tobie by rosła, choć to nie jakiś specjalnie piękny kwiatek.
Justyna
- kuleczka
- 200p
Kinguś, zrobiłam tak , jak powiedziałaś, ale jakoś się skulił, no nic, nie ma co przesadzać... Siedzi pod kapturkiem w ukorzeniaczu, staram się go nie zagłaskać
Justynko, no właśnie, czy ja trawkę tam próbowałam posadzić Tej nie pamiętam, raczej to były jakieś epipremnum czy zroślicha. A tak chodzi mi po głowie bluszcz ogrodowy ... chmm, w końcu wytrzymały ... ale ja lubię kombinować, a później
Justynko, no właśnie, czy ja trawkę tam próbowałam posadzić Tej nie pamiętam, raczej to były jakieś epipremnum czy zroślicha. A tak chodzi mi po głowie bluszcz ogrodowy ... chmm, w końcu wytrzymały ... ale ja lubię kombinować, a później
- crazydaisy
Nic juz nie wymyslisz - byle mial w miare cieplo, jasno i nie przelana ziemie. Teraz tylko czekac.
Kinga
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko jestem z rewizytą.
Obejrzałam twoje roślinki i masz je ładne i zadbane. Widzę też jedną wspólną miłość. Kaktusy. Miałam kiedyś też takiego grubosza ale strasznie się rozrósł i nie miałam już dla niego miejsca więc podarowałam go osobie, która bardzo dobrze się nim zaopiekowała.
Doniczka żabka bardzo mi się spodobała.
Obejrzałam twoje roślinki i masz je ładne i zadbane. Widzę też jedną wspólną miłość. Kaktusy. Miałam kiedyś też takiego grubosza ale strasznie się rozrósł i nie miałam już dla niego miejsca więc podarowałam go osobie, która bardzo dobrze się nim zaopiekowała.
Doniczka żabka bardzo mi się spodobała.
-
- 50p
- Od: 28 cze 2012, o 08:58
Dorotko bluszcz chyba lubie takie ciemne miejsca wkońcu rośnie hm na pieniach drzew w cieniu ich liści, trzeba by spróbować by się dowiedzieć
Justyna
- kuleczka
- 200p
No i chyba twisterek padł, nawet zdjęcia nie wstawiam, bo żal ...
Joane, witaj Ja kaktusiki kiedyś lubilam, ale teraz większości już się pozbyłam. Inne sukulenty niekłujące mogą być
Justynko z tym bluszczem, to może jednak na wiosnę spróbuję, bo chyba nawet ten ogrodowy musi teraz odpoczywać. Złą porę sobie wybrałam, ale czasami tak mam, że jak coś sobie ubzduram, to od razu do działania
Czeresnio witam cię serdecznie, u mnie jest różnorodnie, bo do tej pory nie wiedzialam na co się zdecydować Jak już miałam upragniona roślinkę, to nie przetrwała zimy, dlatego zaczynałam od kaktusowatych.
Kiedys miałam aloesa, z liści robiłam maseczkę, super sprawa
Joane, witaj Ja kaktusiki kiedyś lubilam, ale teraz większości już się pozbyłam. Inne sukulenty niekłujące mogą być
Justynko z tym bluszczem, to może jednak na wiosnę spróbuję, bo chyba nawet ten ogrodowy musi teraz odpoczywać. Złą porę sobie wybrałam, ale czasami tak mam, że jak coś sobie ubzduram, to od razu do działania
Czeresnio witam cię serdecznie, u mnie jest różnorodnie, bo do tej pory nie wiedzialam na co się zdecydować Jak już miałam upragniona roślinkę, to nie przetrwała zimy, dlatego zaczynałam od kaktusowatych.
Kiedys miałam aloesa, z liści robiłam maseczkę, super sprawa
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Dorotko Zawitałam do Twojego wątku doniczkowego Cissus , cytryna, kalatea piękne
'Muchołap' fajny i pewnie muchy zlatywały się do niego i się łapały
Bazylia , oregano, Skrzydłokwiat, Trawka, Asparagus ładniutkie
Dyniowa rzeźba przepiękna prawdziwe dzieło sztuki
Filodendron jaki dorodny
Wszystkie doniczkowce roślinki piękne i zadbane
Marcinek piękne Ci kwitł taki malutki a ile kwiatuszków miał
Bialutkie chryzantemki piękne
Ale piękna zieloniutka petunia ta chyba się zimy nie boi, bo pory roku jej się chyba pomyliły
'Muchołap' fajny i pewnie muchy zlatywały się do niego i się łapały
Bazylia , oregano, Skrzydłokwiat, Trawka, Asparagus ładniutkie
Dyniowa rzeźba przepiękna prawdziwe dzieło sztuki
Filodendron jaki dorodny
Wszystkie doniczkowce roślinki piękne i zadbane
Marcinek piękne Ci kwitł taki malutki a ile kwiatuszków miał
Bialutkie chryzantemki piękne
Ale piękna zieloniutka petunia ta chyba się zimy nie boi, bo pory roku jej się chyba pomyliły
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Dorotko
Jeśli jeszcze ja mogłabym Ci coś podpowiedziec z roślinek do łazienki to jeżeli masz tam lekki cień, ale ciepło i wilgotno
to proponuję paprotkę np. ciemnotkę. Ona kocha takie warunki. Podobnie np. maranty.
Co do bluszczu to i owszem cień lubi, ale woli chłód. Więc wszystko zależy nie tylko od ilości światła ale również
od temperatury jaką masz w łazience
Pozdrawiam serdecznie
Jeśli jeszcze ja mogłabym Ci coś podpowiedziec z roślinek do łazienki to jeżeli masz tam lekki cień, ale ciepło i wilgotno
to proponuję paprotkę np. ciemnotkę. Ona kocha takie warunki. Podobnie np. maranty.
Co do bluszczu to i owszem cień lubi, ale woli chłód. Więc wszystko zależy nie tylko od ilości światła ale również
od temperatury jaką masz w łazience
Pozdrawiam serdecznie
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- kuleczka
- 200p
Paulii dziękuję ci za tyle komplementów
elcia1974 paprotki są przepiękne, miałam kilka, ale one mnie nie lubią Żadna nie przetrwała Ciemnotka z tą jeszcze się nie zapoznałam, będę miała na uwadze. Dziękuję ci baaardzo
elcia1974 paprotki są przepiękne, miałam kilka, ale one mnie nie lubią Żadna nie przetrwała Ciemnotka z tą jeszcze się nie zapoznałam, będę miała na uwadze. Dziękuję ci baaardzo
- crazydaisy
Kuleczko, moj twister zakwitl!
A swoim moze sie za bardzo nie przejmuj na razie. Ukorzeniam teraz marmoratusa, juz myslalam ze nic z tego bo wlasnie tak sie przymarszczyl i jakos przestal zwawo wygladac, wiec zagladnelam mu w tylek profilaktycznie, a tu... malusi korzonek wylazi. Poki nie zdechl zupelnie, jest szansa.
A swoim moze sie za bardzo nie przejmuj na razie. Ukorzeniam teraz marmoratusa, juz myslalam ze nic z tego bo wlasnie tak sie przymarszczyl i jakos przestal zwawo wygladac, wiec zagladnelam mu w tylek profilaktycznie, a tu... malusi korzonek wylazi. Poki nie zdechl zupelnie, jest szansa.
Kinga