Ogród Gosi 12
- justi177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ogród Gosi 12
Cześć Gosiu,
Ja w tym roku zaopatrzyłam sie w runianki, które mam nadzieję pokażą na co je stać w przyszłym roku....a potem zadarnią pod drzewem....
Czy twoja od razu kwitła? Ciekawa jestem ile poczekam na kwiaty u siebie.
Pozdrawiam ciepło, okropna dzisiaj pogoda, nieprawdaż?
PS. ja też lubię tę ogrodową "pustkę" wiosenną
Ja w tym roku zaopatrzyłam sie w runianki, które mam nadzieję pokażą na co je stać w przyszłym roku....a potem zadarnią pod drzewem....
Czy twoja od razu kwitła? Ciekawa jestem ile poczekam na kwiaty u siebie.
Pozdrawiam ciepło, okropna dzisiaj pogoda, nieprawdaż?
PS. ja też lubię tę ogrodową "pustkę" wiosenną
Pozdrawiam
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Jak to dobrze, że założyłaś wątek wspominkowy tak jakoś lżej na sercu, gdy ma się świadomość, że wiosna znowu przyjdzie, a ja kocham te pierwsze nieśmiałe kwiatki wiosny.
Cudowny ciemiernik, ja mam białego jak się trochę rozrośnie to się chętnie podzielę.
Cudowny ciemiernik, ja mam białego jak się trochę rozrośnie to się chętnie podzielę.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Renatko, u mnie runianka wcale tak ostro się nie rozrasta. A jak gdzies za daleko pójdzie to ją rwę.
Ewa, nie masz? chyba najbardziej ze wszystkich zjawisk atmosferycznych nie cierpię wiatru. A u nas wieje już od kilku dni. Ciężko będzie dotrwać do wiosny
Paulinko, odmian faktycznie jest coraz więcej. I to jest największa moja zmora, bo zamiast poprzestać na jednej, to człowiek by chiał więcej. A miejsca brak
Justyś, nie mogłaś wziąc ode mnie? Prawdę mówiąc nie pamiętam kiedy pierwszy raz zakwitła runianka. To było bardzo dawno temu U Ciebie może sobie lepiej poczynac niż u mnie, bo masz więcej wody.
Pogoda faktycznie do niczego. Od rana nie mogłam się pozbierać.
Asiu,
Fajnie, że czasem zaglądasz. Chciałam parę razy zadzwonić, ale myślałam, że nie będę zawracała Ci głowy.
Strasznie jestem ciekawa co u Ciebie.
Witaj Przemku
A to zapomniałam co to jest. Może ktoś wie? A tak w ogóle to zapomniałam nawet że to mam i nie wiem, gdzie rośnie
Kwitnie forsycja. Czas ciąć róże. Rany, jak ja bym chciała, żeby to był już ten czas
Ewa, nie masz? chyba najbardziej ze wszystkich zjawisk atmosferycznych nie cierpię wiatru. A u nas wieje już od kilku dni. Ciężko będzie dotrwać do wiosny
Paulinko, odmian faktycznie jest coraz więcej. I to jest największa moja zmora, bo zamiast poprzestać na jednej, to człowiek by chiał więcej. A miejsca brak
Justyś, nie mogłaś wziąc ode mnie? Prawdę mówiąc nie pamiętam kiedy pierwszy raz zakwitła runianka. To było bardzo dawno temu U Ciebie może sobie lepiej poczynac niż u mnie, bo masz więcej wody.
Pogoda faktycznie do niczego. Od rana nie mogłam się pozbierać.
Asiu,
Fajnie, że czasem zaglądasz. Chciałam parę razy zadzwonić, ale myślałam, że nie będę zawracała Ci głowy.
Strasznie jestem ciekawa co u Ciebie.
Witaj Przemku
A to zapomniałam co to jest. Może ktoś wie? A tak w ogóle to zapomniałam nawet że to mam i nie wiem, gdzie rośnie
Kwitnie forsycja. Czas ciąć róże. Rany, jak ja bym chciała, żeby to był już ten czas
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Wiosenne widoki....aż serce mocniej zaczyna bić
Jestem ciekawa bombkowych tworów
Jestem ciekawa bombkowych tworów
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
No a krwawniki przynajmniej w moim mniemaniu ładnie komponują się z innymi roślinami choć powiem szczerze,że marzy mi się taka tylko krwawnikowa rabatka. Jednak przy moim małym ogródku pewnie się na to nie zdecyduje.
Cóż to za piękne tulipany z obrzeżonymi jasno listkami? Bardzo lubię takie, które mają 'niestandardowe' liście.
A ta roślinka zagadka to nie czasem sangwinaria kanadyjska? Znam ją jedynie ze zdjęć więc mogę się mylić.
Cóż to za piękne tulipany z obrzeżonymi jasno listkami? Bardzo lubię takie, które mają 'niestandardowe' liście.
A ta roślinka zagadka to nie czasem sangwinaria kanadyjska? Znam ją jedynie ze zdjęć więc mogę się mylić.
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu
Roślinka o którą pytasz to SANGUINARIA
Pozdrawiam cieplutko, niestety cierpię na chroniczny brak czasu
Buziaki
Roślinka o którą pytasz to SANGUINARIA
Pozdrawiam cieplutko, niestety cierpię na chroniczny brak czasu
Buziaki
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
jaka piękna wiosna tej jesieni
można naładować akumulatory
można naładować akumulatory
...potwierdzam ja też wiatru nie znoszę a i u nas hula i świszczechyba najbardziej ze wszystkich zjawisk atmosferycznych nie cierpię wiatru
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Gosiu,sanguinaria jest piękna ,myślę że ci się nie straciła i na wiosnę się odnajdzie,pozdrawiam
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, może uda mi się coś zrobić w weekend. Na razie nie mam czasu na zabawę.
Paulinko, ja nie lubię jednolitych rabat. Wole pomieszać rosliny, żeby zawsze coś kwitło. Ale jest tykle rodzajów, a każdy chciałoby sie mieć.
Tulipanki nn. Mogę się podzielić.
Jesteś dobra, jeśli roślinę znasz tylko ze zdjęć, a potrafisz ją nazwać
Marysiu, wiem, że nie wyrabiasz. Dziękuję za nazwę.
Zastanawiam się, czy wysyłać Ci teraz nasionka werbeny, czy dopiero wiosną sadzonki?
Aga, chyba wszędzie wieje. Gdyby nie to, to by było całkiem znośnie. Przynajmniej u mnie, bo temperatury na plusie.
Geniu, raczej jest moja jest o pojedynczych kwiatkach. Wynika z tego, że jednak wiosenne przesadzanei jest lepsze. Przynajmniej wiadomo, że roslinka rośnie.
Marto, mam nadzieję, że nie zginie. Tylko jak to się stało, że o niej zapomniałam?
Ale już wiem gdzie rośnie
Paulinko, ja nie lubię jednolitych rabat. Wole pomieszać rosliny, żeby zawsze coś kwitło. Ale jest tykle rodzajów, a każdy chciałoby sie mieć.
Tulipanki nn. Mogę się podzielić.
Jesteś dobra, jeśli roślinę znasz tylko ze zdjęć, a potrafisz ją nazwać
Marysiu, wiem, że nie wyrabiasz. Dziękuję za nazwę.
Zastanawiam się, czy wysyłać Ci teraz nasionka werbeny, czy dopiero wiosną sadzonki?
Aga, chyba wszędzie wieje. Gdyby nie to, to by było całkiem znośnie. Przynajmniej u mnie, bo temperatury na plusie.
Geniu, raczej jest moja jest o pojedynczych kwiatkach. Wynika z tego, że jednak wiosenne przesadzanei jest lepsze. Przynajmniej wiadomo, że roslinka rośnie.
Marto, mam nadzieję, że nie zginie. Tylko jak to się stało, że o niej zapomniałam?
Ale już wiem gdzie rośnie
Gosia, o krwawnik się nie martw; jest piękny i rośnie jak chwast. Z pewnością na wiosnę odbije
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Łoł już forsycja ale byłoby fajnie jakby rzeczywiście był taki czas a tu jeszcze tyle miesięcy do takich wiosennych widoków
Co do krwawnika to nie byłabym taka pewna mnie normalnie wysechł w tym roku i to nie jedna kępa ale kilka, zostały tylko dwie słabiutkie
Co do krwawnika to nie byłabym taka pewna mnie normalnie wysechł w tym roku i to nie jedna kępa ale kilka, zostały tylko dwie słabiutkie