Petunie
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Onak
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Kontakt:
Moje (choć atakowane przez mączniaka) na razie jeszcze jakoś się trzymają.. a wyglądają tak:
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
ta sama petunia z innego ujęcia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... d50df.html
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
-
- 100p
- Od: 24 mar 2007, o 21:35
Po ostatnich opadach deszczu ,listki brązowieją i petunie gorzej kwitną , robaczków nie widzę .Irytuje mnie też ,że mimo stałego uszczykiwania górnych pędów niektóre nie rozkrzewiają się i uparcie puszczają pojedzyńcze pędy i na dodatek nie pokładają się ładnie ,ale sterczą mało atrakcyjnie do góry .Rosną na południowej stronie i światła mają pod dostatkiem .Jeśli ,ktoś umie zaradzić ,będę wdzięczna za podpowiedź
Inka
-
- 100p
Witam !
Czy te petunie są naprawdę takie " blue" czy to przekłamanie zdjęcia - kolor niesamowity :P
Doniczki są typowe okrągłe białe wiszące i w nich posadzone po 3 sztuki -wszystko było dobrze dopóki nie zaczęło siąpić z nieba .Ostatnio trochę je przesuszyłam , poobrywalam te przebarwione na brązowo - wisdzę ,że nastepne już nie brązowieją ,ale dalej uparcie nieładnie sterczą .Te wyjątkowo mało urodziwe chyba ciachnę solidnie pozdrowionka
Czy te petunie są naprawdę takie " blue" czy to przekłamanie zdjęcia - kolor niesamowity :P
Doniczki są typowe okrągłe białe wiszące i w nich posadzone po 3 sztuki -wszystko było dobrze dopóki nie zaczęło siąpić z nieba .Ostatnio trochę je przesuszyłam , poobrywalam te przebarwione na brązowo - wisdzę ,że nastepne już nie brązowieją ,ale dalej uparcie nieładnie sterczą .Te wyjątkowo mało urodziwe chyba ciachnę solidnie pozdrowionka
Inka
- Onak
- Kontakt:
Petunie musisz uszczknąć zaraz na początku sezonu -wtedy się ładnie rozkrzewia i wydadzą potem więcej kwiatów. Beda bujniejsze.kontrapunkt pisze:Witam !
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
-
- 100p
-
- 100p
- Onak
- Kontakt:
Kurcze Inka , a może masz taka odmianę ? Eukomis - o ile się nie mylę, tez w tym roku narzekała, że ma petunie 'sterczące' a nie płożące się... eeehh.. mi tez szkoda lata, dlatego dziś kupiłam 4 wrzosy - a może i Ty zmienisz wystrój balkonu na jesienny nieco? Zerknij do mnie do wątku - tam Blue zapodała świetny zestaw jesienny. -polecam.!
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
-
- 100p
Owszem były takie plany ,ale w tym roku u mnie "rządzi " 4- miesięczna sunia ,która niestety pasjami uwielbia wyżerać roślinki ,które znajdują się w zasięgu paszczęki - a ,że bestyja rośnie z zatrważającą prędkością ,więc niewiele ostało roślinek poza jej zasiegiem ,więc sobie chwilowo odpuszczę
Bedę miała radochę ,jak popodlądam ciekawe kompozycje u Was w ogródkach
pozdrowionka
Bedę miała radochę ,jak popodlądam ciekawe kompozycje u Was w ogródkach
pozdrowionka
Inka