Maszyny do prac w ogrodzie dla amatorów, ale dobrej klasy...
Re: Maszyny do prac w ogrodzie dla amatorów, ale dobrej klasy...
Kolego Politolog, zawsze wyznacznikiem jest praca którą chcesz wykonać.
Stihl i Husqvarna, w zależności gdzie i kogo zapytasz, usłyszysz które jest lepsze. Prawda taka, że obie marki są naprawdę dobre jeśli chodzi o jakość produktu i doskonale zorganizowane jeśli chodzi o serwis. Jeśli kogoś stać na te marki, to polecam je kupić bo z całą pewnością będzie zadowolony. Tylko trzeba dobrać odpowiedni model pod pracę.
Półka cenowa do 400-500 zł to najczęściej nieporozumienie. Oczywiście zawsze znajdą się osoby, które będą uważały, że kupiły taki sprzęt i jest super. Nawet powiem, że ja takim klientom na ogół wierzę ponieważ to się faktycznie zdarza. Kiedyś jeden z moich klientów powiedział mi tak:
"Sprzedałem 10 tanich chińczyków (kos spalinowych) i 7 z nich wróciło na gwarancji. Biorąc pod uwagę, że z tych trzech co nie wróciły, jedna się obraziła a inna serwisuje w innym miejscu to jest tylko jeden zadowolony klient. Daje to 10% szansy na zakup dobrego produktu."
Nie opłaca się bo maszyny się psują, trzeba z nimi jeździć do serwisu, mają problemy z odpaleniem po dłuższej przerwie... długo by wymieniać. Raczej się nie opłaca.
Rozglądając się za sprzętem bierz pod uwagę to gdzie kupujesz. Jak wykluczysz wszystkie markety i sklepy internetowe to raczej zostaną Ci maszyny, które już coś mogą reprezentować. Przejdź się podczas jakiegoś wolnego, zimowego popołudnia po lokalnych serwisach i poszukaj czegoś na nowy sezon. Powinni mieć dostęp do maszyn Oleo-Mac, Hitachi, Makita i innych, jak i również do mojej marki Ama. Porozmawiaj ze sprzedawcami i dobierz coś. Kupując w internecie zapłacisz taniej ale w serwisie prawdopodobnie zawsze będziesz płacił drożej. Klientów z internetu zawsze umieszcza się za swoimi klientami jeśli chodzi o termin serwisu i kasuje trochę drożej jeśli chodzi o koszty.
Stihl i Husqvarna, w zależności gdzie i kogo zapytasz, usłyszysz które jest lepsze. Prawda taka, że obie marki są naprawdę dobre jeśli chodzi o jakość produktu i doskonale zorganizowane jeśli chodzi o serwis. Jeśli kogoś stać na te marki, to polecam je kupić bo z całą pewnością będzie zadowolony. Tylko trzeba dobrać odpowiedni model pod pracę.
Półka cenowa do 400-500 zł to najczęściej nieporozumienie. Oczywiście zawsze znajdą się osoby, które będą uważały, że kupiły taki sprzęt i jest super. Nawet powiem, że ja takim klientom na ogół wierzę ponieważ to się faktycznie zdarza. Kiedyś jeden z moich klientów powiedział mi tak:
"Sprzedałem 10 tanich chińczyków (kos spalinowych) i 7 z nich wróciło na gwarancji. Biorąc pod uwagę, że z tych trzech co nie wróciły, jedna się obraziła a inna serwisuje w innym miejscu to jest tylko jeden zadowolony klient. Daje to 10% szansy na zakup dobrego produktu."
Nie opłaca się bo maszyny się psują, trzeba z nimi jeździć do serwisu, mają problemy z odpaleniem po dłuższej przerwie... długo by wymieniać. Raczej się nie opłaca.
Rozglądając się za sprzętem bierz pod uwagę to gdzie kupujesz. Jak wykluczysz wszystkie markety i sklepy internetowe to raczej zostaną Ci maszyny, które już coś mogą reprezentować. Przejdź się podczas jakiegoś wolnego, zimowego popołudnia po lokalnych serwisach i poszukaj czegoś na nowy sezon. Powinni mieć dostęp do maszyn Oleo-Mac, Hitachi, Makita i innych, jak i również do mojej marki Ama. Porozmawiaj ze sprzedawcami i dobierz coś. Kupując w internecie zapłacisz taniej ale w serwisie prawdopodobnie zawsze będziesz płacił drożej. Klientów z internetu zawsze umieszcza się za swoimi klientami jeśli chodzi o termin serwisu i kasuje trochę drożej jeśli chodzi o koszty.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 lis 2013, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
zgadzam się z przedmówcą,najlepiej rozejrzeć się po sklepach handlujących tym typem sprzętu i omijać markety. Uczciwy sprzedawca doradzi czego unikać a co będzie dobrze się sprawować. Ja Osobiście mam kosę spalinową producent jest vega ale na podzespołach Kawasaki nie za duży silnik bo coś około 2KM ale 3 rok kosi sporo i nie widziała jeszcze żadnego serwisu czy też naprawy, a dałem za nią coś około 1300-1500zł ale w moim przypadku sprawdza się bardzo dobrze. piłę mam z górnej półki Makite 2400zł i też mogę polecić tylko nie ma co się mocą zbytnio sugerować bo kupiłem trochę za dużą a tym samy trochę waży, ale nie ma żadnych przeszkód dla niej. Wujo ma tańszą marka harder dał ok 500-600zł i do lekkiego cięcia też daje rade i nie narzeka. podstawa to naostrzony łańcuch i będzie szło. Natomiast ojciec miał kiedyś Partnera i była ok ale to co kiedyś a dziś jest to też różnica. Kupisz u kogoś na miejscu to później z serwisem bez problemu.
Pozdrawiam Mateusz
Kupił by wieś, ale pieniądze gdzieś .
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Mateusz, kosa Kawasaki 2KM to nie jest niewielka moc
Vega to chinol ale silnik ma dobry. Reszta nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Moje Amy też mają tą kombinację - wał, przekładnia i sprzęgło moje a silnik Kawasaki
Vega to chinol ale silnik ma dobry. Reszta nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Moje Amy też mają tą kombinację - wał, przekładnia i sprzęgło moje a silnik Kawasaki
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 lis 2013, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Przy zakupie sugerowałem się opinią sprzedawcy. Zawsze kupowałem w jednym miejscu i nigdy nie wcisnęli mi żadnego szajsu. więc sprzedawca jak najbardziej kompetentny. Vega może i jest powiązana z chinami ale o tej kosie nie powiem nic złego... mnie nie zawiodła. a odnośnie mocy sprawdziłem i jest to 2,7K dokładnie. I jedna jeszcze ważna uwaga na którą zwrócił i klient jak wykonywałem u niego usługę koszenia chwastów ok1m, otóż że jest dość cicha, Ponieważ już kilka osób u niego kosiło i miał porównanie.
Pozdrawiam Mateusz
Dobrze Ci sprzedawca doradził. Kosa posłuży Ci jeszcze naprawdę ładnych parę lat Zgadza się, że chińskie kosy brzmią prawie jak skuter. Natomiast dobry silnik aż świszcze. Tak można poznać która kosa jest z wyższej półki a która z niższej
Ja zawsze jak kupuje sprzęt, to najpierw robię sobie małe rozeznanie w necie. Już choćby na podstawie informacji handlowych, parametrów, kraju produkcji i innych dostępnych w sieci możesz wyczaić, jak sprzęt jest dobry.
Do koszenia trawy, jeżeli masz większy obszar, zobacz sobie takie mini kosiarki jak tutaj, porównaj z innymi. Po prostu wsiadasz i jedziesz he he
Link usunięto, pomid.
Do koszenia trawy, jeżeli masz większy obszar, zobacz sobie takie mini kosiarki jak tutaj, porównaj z innymi. Po prostu wsiadasz i jedziesz he he
Link usunięto, pomid.