Moje roślinki - Agata
Ten fikus ma już pewnie ze 20 lat ( opiekę nad nim przejęłam od przyszłej teściowej). Przetrwał kilka przeprowadzek i przy okazji każdej był mocno skracany.
Ostatnio przycięłam go wczesną jesienią zeszłego roku ( nie mieścił się w pokoju). Został z niego wtedy tylko pieniek bez liści ( z gałązek z liśćmi urosły młode:) ). Na nowe listki trzeba było czekać ponad miesiąc ale teraz rośnie jak oszalały
Ostatnio przycięłam go wczesną jesienią zeszłego roku ( nie mieścił się w pokoju). Został z niego wtedy tylko pieniek bez liści ( z gałązek z liśćmi urosły młode:) ). Na nowe listki trzeba było czekać ponad miesiąc ale teraz rośnie jak oszalały
- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje roślinki - Agata
Witaj Agatko śliczne roślinki pokazałaś i wcale nie masz ich aż tak mało a już na pewno coś Ci dobędzie. Skoro zarejestrowałaś się na forum to zostałaś już zarażona chorobą kwiatomanii więc zobaczysz jak niedługo rozrosną Ci się parapety
Fikusy masz cudne, widać mają u Ciebie bardzo dobrze Zaciekawiła mnie też ta ostatnia wilka paproć którą pokazałaś
Fikusy masz cudne, widać mają u Ciebie bardzo dobrze Zaciekawiła mnie też ta ostatnia wilka paproć którą pokazałaś
Znalazłam trochę czasu i zrobiłam zdjęcia nieprezentowanych moich kwiatków:)
wymarzone trzykrotki od dorotkas:)
kaktus gigant i jego dzieci do dziadka:)
gruboszek
dracena
Jest dosyć młoda, ukorzeniona po formowaniu starszej. Na początku krzywo rosła więc ją obcięłam mając nadzieję, że się rozdwoi. Zaczęła dobrze, bo przebiła się w dwóch miejscach po czym zaczęła rosnąć tylko w jedną stronę.. i tak już ponad 3 miesiące.. Myślicie, że jest jeszcze szansa żeby odbiła w drugą ?
wymarzone trzykrotki od dorotkas:)
kaktus gigant i jego dzieci do dziadka:)
gruboszek
dracena
Jest dosyć młoda, ukorzeniona po formowaniu starszej. Na początku krzywo rosła więc ją obcięłam mając nadzieję, że się rozdwoi. Zaczęła dobrze, bo przebiła się w dwóch miejscach po czym zaczęła rosnąć tylko w jedną stronę.. i tak już ponad 3 miesiące.. Myślicie, że jest jeszcze szansa żeby odbiła w drugą ?