Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

i ja jestem pełna podziwu, widać że Wam praca służy,Tereski takiej rozpromienionej jak na tym zdjęciu jeszcze nie widziałam. Dostrzegłam jeszcze obrazy i inne meble :) Portfenetr wychodzi na rzekę? Piękny widok ;:224
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Obejrzałam wszystko bardzo dokładnie. W sumie - właśnie tego się po Was spodziewam - harcerze moi kochani ;:196 .
Bardzo, bardzo mi się podoba ;:215
A to, że zanim domek zrobiony - rośliny już czekają w wiaderkach ( miejsca na nie też już pewnie wyznaczone) - no, to, to mnie rozczuliło ;:63
A pokoik dla mnie ...... eee tam, przyjadę samochodem a przywykłam w nim spać gdy odwiedzam ......
Ale dzięki za zaproszenie. Wpadnę z wizytą (wcześniej umówioną, rzecz jasna ) :uszy
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ogrom pracy i fajne efekty. Gratulacje! ;:63
Awatar użytkownika
migotka1
50p
50p
Od: 28 lis 2011, o 21:33

Post »

Witajcie :)

Podziwiam Was za to, w jakim tempie "ruiny zamku" zamieniacie w dom :).
Ogród przy tym domu, dzięki Waszemu doświadczeniu ogrodniczemu, też na pewno powstanie szybko i będzie piękny.
A jaki będziecie mieli widok z tarasu :)

Pozdrawiam serdecznie
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wnętrze w środku zmiana niesamowita :shock: ogrom pracy włożone..
ja Was nieustannie podziwiam :) macie tyle energii.. ;:63
no i iglaczki przygotowane na ogród ;:224 będzie pięknie ;:215
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Teresko Tadeuszku , już wieki nic u Was nie wpisałem. :oops: Zaglądam często , podpatruje co nowego zrobiliście. Podziwiam to co już zrobione, jeszcze dużo przed Wami. Wyzwanie wielkie , wierzę jednak w sukces. Tadeusz ma niespożytą energię, Stworzy jeszcze jedno piękne miejsce ;:215
abuczek
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 cze 2012, o 14:57

Post »

Teściu, wielki szacunek dla ogromu wykonanej pracy. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

;:63 ;:63 robi wrażenie ,szkoda że wcześniej nie widziałam tego pięknego białego kredensu który pewnie wylądował na śmietniku
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:oj Ależ zmian-jak nie to samo miejsce...idzie jak burza :!: Wytrwałości życzę :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

podziwiam Was za ogrom pracy jaką wkładacie i w budowę domu i w Nakło ;:136 kłaniam się normlanie ;:333 a w nowym siedlisku już nawet iglaki są, po prostu jesteście boooscy ;:oj
nie boicie się,ze teren się obsunie ?? tylko tego bym się obawiała, ale idziecie z budową jak burza :lol:
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29

Post »

Witamy Przyjaciół po miesiącu przerwy, już w NOWYM ROKU.

Wypoczęci, zrelaksowani doszliśmy do wniosku, że najwyższa pora by odwiedzić znajomych i napisać co nie co o sobie.

PIOTRKU, dziękujemy za odwiedziny. Teraz gdy oglądamy zdjęcia z ub.r. to faktycznie - szybko nam to poszło. A co dalej? Czas pokaże.

ARNIKO2, dzięki za gratulacje. Zaniemówiłaś? To normalna rzecz wymagająca trochę wysiłku. Zapraszamy do odwiedzin.

ANIUt tak jak już wcześniej pisałam, teraz dostrzegamy ile udało nam się zrobić w ciągu roku, dużo... Tak, iglaczki czekają na posadzenie - tu będą miały dużo przestrzeni, niech rosną.

BOGUSIU, nas też te stare zdjęcia straszą ale tam naprawdę tak było, że nie dało się wejść. Dużo zrobiliśmy i to co najważniejsze - budynek jest przykryty, zamknięty i zabezpieczony na zimę. A teraz możemy sobie pozwolić by zwolnić tempo prac. Dziękujemy za zainteresowanie i zapraszamy.

LODZIU, dziękujemy za odwiedziny i pozdrowienia, my również pozdrawiamy. Jesteś mile widziana na naszym wątku ogrodowym.

JOASIU, miło nam,że jesteś zainteresowana naszymi poczynaniami. Cieszymy się,ze to co zrobiliśmy dotychczas jest już za nami bo dziś, z perspektywy czasu stwierdzamy, że jednak było trochę pracy. Ale to już było...
Jesteś zainteresowana kredensem - on był w fatalnym stanie, nadpalony. Jedynie co dało się wykorzystać to drzwiczki z których kobieta uzdolniona plastycznie (z Warszawy) zrobiła coś niezwykłego. Przynajmniej to można było uratować.

URSZULKO, jak sama wiesz - praca uszlachetnia. A kiedy widać jej efekty to człowiek cieszy się jak dziecko, tak to jest.
Miło, że nas odwiedzasz i dostrzegasz to na co my czasami nie zwracamy uwagi (nie było kiedy). Obrazy, te które były to zostały. Jeśli chodzi o meble - nie nadawały się do dalszego użytku. Zostawiliśmy jedynie kanapę - na pamiątkę, też wymaga remontu.

MARIOLKO, trzymamy za słowo i zaproszenie zawsze aktualne. Jak przyjedziesz to wszystko pokażemy.

ZOSIU, dzięki za gratulacje. Pracy trochę było ale na efekty trzeba jeszcze poczekać. Pozdrawiamy.

GOSIU, dziękujemy za zainteresowanie. Masz rację, tempo pracy troszkę narzuciliśmy ale wszystko co było zaplanowane na ten rok zostało zrealizowane i teraz możemy spokojnie odpoczywać.
Jeśli chodzi o ogród to będzie pole do popisu dla Tadeusza - ma możliwość wykorzystać swoje umiejętności, oczywiście ja pomogę.
Wejście do budynku jest od ulicy, natomiast widok z tarasu jest na wąwóz mocno porośnięty drzewami (tak jak w górach).

BASIU, śledzimy na bieżąco Wasze poczynania, robimy to dyskretnie nie zostawiając śladu. Podziwiamy to, ze mieliście odwagę przeprowadzi/c się do nowego domu tuż przed zimą. Mamy nadzieję, że Wasz dom nie będzie wymagał aż takiej przebudowy jak nasz. Tu po prostu nie dało się mieszkać. Wierzymy,że macie dużo samo zaparcia i wszystko Wam się uda - tego życzymy.

DARIO, jak się coś zaczęło to wypadało by skończyć. Miło, ze nam kibicujesz. Powoli, powoli idziemy do przodu.

TADZIU, cieszy nas, że i Ty wierzysz w nasze umiejętności i chęci. Zaglądaj, kibicuj a tym będziesz nas mobilizował do dalszej pracy.

ANIU - niedoszła synowo, dziękujemy za odwiedziny. Miło, że myślami jesteś z nami a przez to nam pomagasz. Zapraszamy do odwiedzin.

KASIU, kredens po części wylądował w piecu - był już nadpalony. Natomiast drzwiczki kredensu wylądowały w Warszawie i coś ciekawego zostało z nich zrobione.

AGNIESZKO, miło że nas odwiedzasz i nam towarzyszysz. Zapraszamy Ciebie z rodzinką na wycieczkę do Kijan.

ANUSHKA, dzięki za uznanie dla naszej pracy. W Nokłach wykonujemy tylko bieżące prace a większość czasu spędzamy przy domku.
Iglaczki czekają na posadzenie ale ten ogród będzie mały i o innym ukształtowaniu. Teren się nie obsunie ale myślimy jeszcze o jego umocnieniu - murki oporowe, to w przyszłości.

Po całorocznej pracy doszliśmy do wniosku, ze pora odpocząć. W nagrodę za naszą pracę dzieci zorganizowały nam tygodniową wycieczkę do serca Europy - Belgii.
Zwiedzaliśmy zabytki i to co nas zainteresowało poza zabytkami - wyjątkowo zielona roślinność w styczniu. Doszliśmy do wniosku, że nasze rośliny zazdroszczą tamtym roślinom klimatu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żelaznym punktem spaceru po Brukseli jest odwiedzenie Mannenen Pis ( Siusiająceg chłopca). My też tam byliśmy.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tadeusz usilnie chciał zwiedzać ogrody królewskie. Niestety, siedziba króla Belgii była strzeżona, bramy zamknięte i udało mu się tylko to zarejestrować:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Urzekła nas architektura budynków Europarlamentu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejna atrakcja Brukseli - Atomium.

Obrazek

Obrazek

Udało nam się również zwiedzić Antwerpię - wspominamy katedrę i piękny dworzec kolejowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pełni wrażeń wróciliśmy do domu.

Obrazek

Pozdrawiamy Tereska i Tadeusz.
Awatar użytkownika
oriona
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 cze 2011, o 19:18

Post »

Witajcie kochani, pewnie że Wam się należał taki wypoczynek po ciężkiej pracy. Tyle roboty w jedno lato zrobione, tylko patrzeć jak pełni zapału zaczniecie od wiosny dalsze prace. Pozdrawienia z Biłgoraja. :D
Pozdrawiam Aneta
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Po ciężkiej pracy należała się Wam chwila wytchnienia i spojrzenia na inną zieleń niż w Polsce...piękne zdjęcia z wycieczki..... miło widzieć Was zadowolonych ...
Pozdrawiam... Alina .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”