PTAKI - nasi sprzymierzeńcy - 3 cz.
Re: Nasi sprzymierzeńcy - ptaki... - 4 cz.
U mnie było tylko 4 sztuki, na dzień dobry myślałem że to wróble ale na zoomie dopiero zobaczyłem że to nie starzy znajomi
Miłko foteczka niezła wracając autokarem z nad morza /koniec sierpnia/ widziałem nawet większe stado czajek, chyba szykowały się do odlotu.
Miłko foteczka niezła wracając autokarem z nad morza /koniec sierpnia/ widziałem nawet większe stado czajek, chyba szykowały się do odlotu.
-
- 200p
- Od: 6 lut 2013, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Takasobie może czeczotki? Ostatnie wiatry posypały nieco wróblakami z północy.
Drugie zdjecie kolorowej kaczuchy wspaniale!
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Świeta, świeta, świeta.
Wydobycie orzecha z siatki przed sklepem w centrum Berlina trawło zaledwie 20 sekund i wrona odfruneła z nim na pobliski dach. Normalne złodziejstwo ale w przypadku ptaków normalne.
Ten sam problem mam u siebie, otóż zachwyt z odwiedzającej nas wiewiórki przekształcił się się w konflikt. Polega on na tym że wiewióra wskakuje do karmika i wyjada wszystko co leży przeznaczone dla ptaszków. Przyjdzie mi jednak chyba zamontować drugi karmik niedostepny dla rudej. Mam jakieś inne wyjście?
Wydobycie orzecha z siatki przed sklepem w centrum Berlina trawło zaledwie 20 sekund i wrona odfruneła z nim na pobliski dach. Normalne złodziejstwo ale w przypadku ptaków normalne.
Ten sam problem mam u siebie, otóż zachwyt z odwiedzającej nas wiewiórki przekształcił się się w konflikt. Polega on na tym że wiewióra wskakuje do karmika i wyjada wszystko co leży przeznaczone dla ptaszków. Przyjdzie mi jednak chyba zamontować drugi karmik niedostepny dla rudej. Mam jakieś inne wyjście?
Na nieproszonych amatorów ptasiej stołówki są super karmniki http://www.youtube.com/watch?v=D_M7fwbW1N0 lub http://www.youtube.com/watch?v=gXM8Ri600HQ . Choć chyba w Polsce jeszcze niedostępne. A może ktoś wie gdzie można u nas takie kupić?
No wlasnie Anka, nie mam absolutnie zamiaru wiewiorki odepchnac i pozostawic bez opieki, u nas widzialem takie karmiki.
Ależ ja nie jestem za odpychaniem wiewiórek, wręcz przeciwnie. Ale każdy powinien mieć swój "talerz" U mnie ogoniaste mają nasadzone orzechy, zimą mają stołówkę w drugim końcu ogrodu.
Sorry, jeśli tak mnie zrozumialas.
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jacku wspaniały gif choć pewnie wszyscy wolimy te żywe w realu i na wolności.
Jutro idę do swojej skrzydlatej gawiedzi , która w zastraszającym tempie zjada co im się zaniesie.
Jutro idę do swojej skrzydlatej gawiedzi , która w zastraszającym tempie zjada co im się zaniesie.
Krysiu to żywa sikora z mojego karmnika, kilka podobnych zdjęć przesłanych do albumu na googlach a oni takie gify robią automatycznie. Pokazuję to jako ciekawostkę, ale jeśli komuś nie pasi to zablokuję dla publiczności.
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jacku mnie nie przeszkadza ta sikoreczka i jakiś czas temu sama próbowałam gify robić ale wtedy miałam słabszy komputer i licho mi szło. Potem gify poszły w zapomnienie.
Co do animacji na zdjęciach w albumach na googlach to faktycznie kilka dni temu mój mikołaj dostał " błyski " a na innym śnieg sie sypał. To były propozycje i zapisałam sobie jako ciekawostki.
Po drodze na działkę zaszliśmy do sklepu zoologicznego po ziarna i byłam mile zaskoczona niską ceną przy dobrej jakości ( słonecznik 1 kg 3,80 a mieszanka 3,50) .
Moje fotki z oddali i mało wyraźne ale sikoreczka i dzięcioł uwiecznione.
Co do animacji na zdjęciach w albumach na googlach to faktycznie kilka dni temu mój mikołaj dostał " błyski " a na innym śnieg sie sypał. To były propozycje i zapisałam sobie jako ciekawostki.
Po drodze na działkę zaszliśmy do sklepu zoologicznego po ziarna i byłam mile zaskoczona niską ceną przy dobrej jakości ( słonecznik 1 kg 3,80 a mieszanka 3,50) .
Moje fotki z oddali i mało wyraźne ale sikoreczka i dzięcioł uwiecznione.
Czyżby dzięcioł przyszedł na słoninkę ?? miałem już takiego amatora tylko słoninka już nie ta co kiedyś
Co do karmy dla ptaków to kupuje tylko słonecznik jest po 3 zeta, nie wiem dlaczego ale sikory gardzą kaszą gryczaną, a słonecznik i orzechy włoskie znikają jak świeże bułeczki /kiedyś / Mieszanek nie kupuję bo za bardzo kombinują sprzedawcy ;)
Co do karmy dla ptaków to kupuje tylko słonecznik jest po 3 zeta, nie wiem dlaczego ale sikory gardzą kaszą gryczaną, a słonecznik i orzechy włoskie znikają jak świeże bułeczki /kiedyś / Mieszanek nie kupuję bo za bardzo kombinują sprzedawcy ;)