Henryk - moje kaktusy i sukulenty 5
- annaoj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty 5
Piszę dopiero dzisiaj, bo wczoraj zdjecia mi się nie otwierały! Czytałam jedynie komentarze i zgrzytałam zębami.
Parodie rewelka i w dodatku ładnie pokazane!
Obawiam się, że po ich pokazaniu kolejna część szybko Ci się zapełni - od komentarzy.
Parodie rewelka i w dodatku ładnie pokazane!
Obawiam się, że po ich pokazaniu kolejna część szybko Ci się zapełni - od komentarzy.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak się cieszę, że tylu Was na powitanie nowej części przybyło!
Dziękuję bardzo.
Aby wątek nabrał więcej kolorów a rodzaj się bardziej spodobał już dzisiaj kilka innych parodii pokażę...
Parodia microsperma var. macrancistra
Parodia nivosa sobie 46
Parodia weberiana
Parodia minuscula
Parodia procera
Dziękuję bardzo.
Aby wątek nabrał więcej kolorów a rodzaj się bardziej spodobał już dzisiaj kilka innych parodii pokażę...
Parodia microsperma var. macrancistra
Parodia nivosa sobie 46
Parodia weberiana
Parodia minuscula
Parodia procera
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Bajka
Nie wiem czy to zasługa tylko zdjęcia ale Parodia microsperma var. macrancistra jest przepiękna...
Nie wiem czy to zasługa tylko zdjęcia ale Parodia microsperma var. macrancistra jest przepiękna...
- hen_s
Parodie to po prostu mają...
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
A mnie oczarował kolor weberiany - nawet zakładając leciutkie przekłamanie monitora jest po prostu piękny!!
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Szybko zaznaczam watek.
Pięknie się zaczął. Parodie, mimo iż to nie moja "broszka", są zachwycające!
Pięknie się zaczął. Parodie, mimo iż to nie moja "broszka", są zachwycające!
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Henryku - muszę powiedzieć - zdjęcia piękne! Widać, że szczególnie Ci bliski jest obiekt fotografowania - Parodia!
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Melduję się w kolejnej części Wszak choc cierniowi przyjaciele nie są mi najbliżsi to takie okazy jak Twoje
warto podziwiac
warto podziwiac
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Śmiało pokazuj kolejne zdjęcia parodii bo czuję, że nie do końca jestem przekonany czy lubię ten rodzaj a już szczególnie te wielkokwiatowehen_s pisze:Aby wątek nabrał więcej kolorów a rodzaj się bardziej spodobał
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kolejna śliczna prezentacja rodzaju w Twoim wykonaniu.
Kwitną pięknie... i wszystkie ładniusie ale...nivosa i minuscula za kontrast z cierniami a procera za urocze, bursztynowe haczyki i wełnę
A tak przy okazji niejako podpytam ta ostatnia pokazana to wielkonasienna prawda?
Przy robieniu listy zamówień postawiłam przy niej pytajnik po tym jak dogrzebałam się do tego, że to parodia boliwijska.
Bo ja oczywiście zapomniałam i nie zapisałam sobie... a gdzieś było na forumie- które są drobnonasienne boliwijskie czy argentyńskie.
I tak śmiechu kupa z tą moją weryfikacją listy bo część z nich jest opisana jako północna Argentyna i południowa Boliwia jednocześnie ...
A mój internet nadal jakością nie poraża i przyznam, że wcale mi zadania nie ułatwia za specjalnie chwilami
Wiem, że się różnią wyglądem te parodie drobno i wielkonasienne ale ja się nie znam i jak na foto nie zobaczę to z nazwy niewiele... chyba, że jest dopisek microsperma
Zegar tyka i tylko patrzeć jak się mesa wystawi...i niby coś tam wybrałam ale chcę to zamknąć definitywnie i spokojnie czekać.
Pozwolisz się pomęczyć jeszcze Henryku? ale to już jak trochę wolniejszego czasu złapię bo okres przedświąteczny to dziki szał jak zwykle...
Kwitną pięknie... i wszystkie ładniusie ale...nivosa i minuscula za kontrast z cierniami a procera za urocze, bursztynowe haczyki i wełnę
A tak przy okazji niejako podpytam ta ostatnia pokazana to wielkonasienna prawda?
Przy robieniu listy zamówień postawiłam przy niej pytajnik po tym jak dogrzebałam się do tego, że to parodia boliwijska.
Bo ja oczywiście zapomniałam i nie zapisałam sobie... a gdzieś było na forumie- które są drobnonasienne boliwijskie czy argentyńskie.
I tak śmiechu kupa z tą moją weryfikacją listy bo część z nich jest opisana jako północna Argentyna i południowa Boliwia jednocześnie ...
A mój internet nadal jakością nie poraża i przyznam, że wcale mi zadania nie ułatwia za specjalnie chwilami
Wiem, że się różnią wyglądem te parodie drobno i wielkonasienne ale ja się nie znam i jak na foto nie zobaczę to z nazwy niewiele... chyba, że jest dopisek microsperma
Zegar tyka i tylko patrzeć jak się mesa wystawi...i niby coś tam wybrałam ale chcę to zamknąć definitywnie i spokojnie czekać.
Pozwolisz się pomęczyć jeszcze Henryku? ale to już jak trochę wolniejszego czasu złapię bo okres przedświąteczny to dziki szał jak zwykle...
- hen_s
Generalnie można przyjąć, że więcej parodii z drobnymi nasionami rośnie w Argentynie. Tam występuje w zasadzie cała grupa P. microsperma.
Parodia procera rzeczywiście ma nasiona (jak na parodie) duże - przy wysiewaniu nie sprawia żadnego kłopotu i wschodzi doskonale.
Parodia procera rzeczywiście ma nasiona (jak na parodie) duże - przy wysiewaniu nie sprawia żadnego kłopotu i wschodzi doskonale.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Z drobnonasiennych parodii w Boliwii rośną tylko P.formosa + jej odmiany/formy i P.gibbulosoides.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I dziękuję panom pięknie
Już wiem i postaram się zapamiętać.
Coś często gdzieś mi dzwoni tylko gdzie to już problemem bywa
Już wiem i postaram się zapamiętać.