Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
basiaamatorka
200p
200p
Od: 12 lip 2013, o 14:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

:wit Hej , dobry wieczór Aldono i Wszyscy - nie mogłam się oprzeć i zajrzałam (oficjalnie to właśnie łupię orzechy do kolejnego piernika) :
- storczyki póki co pomijam - od Barbórki mam jednego, pierwszego w życiu - he he - są i tacy!
- ale tu to piękności "rostomaite" jak się mówi na Śląsku!!! (nie dorastam do pięt i obszarowo i metrażowo , ja to = M1 z balkonem + działka 200 m2, jednak popodziwiać lubię cudze;
- von pies piękny, fuksje cudne i przecudne , inne to już nie wymieniam bo nie starczyło by miejsca.
Trochę przewrotnie przywitam się fotką balkonowej lantany (może ciut wzbudzę zazdrości??? he he he )
Obrazek
Basia
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Witaj Basieńko.Lantana cudna :D Nie posiadam i nie posiadałam nigdy takowej.Bardzo lubię żółte kolory kwiatów na ogrodzie,a jak jeszcze coś niebieskiego obok oko ciwszy to już ,,szał radości,,
Uwielbiam kwiaty i co roku zarzekam się ,że już mniej ich nabyję ,ale....jak co roku latam po rynku i znoszę.
VON PIES cudniejszy w tej chwili.19-go grudnia skończy 10 m-cy więc urósł bardzo.Nie przypomina szczeniaka gabarytami,ale psychicznie to szczenię sikające pod siebie z radości,nie podnoszące nogi jeszcze :wink: Nic tylko się bawić i chodzić na spacery,no i ,,miziaj mnie ,pieść i kochaj,bo po to tu jestem,, ;:306 Muszę wstawić jakieś nowe foty piesa.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aldonko jesteś już ;:168
AlicjaAnna
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 28 sty 2011, o 09:22

Post »

PESTKA@ pisze:,miziaj mnie ,pieść i kochaj,bo po to tu jestem,, ;:306 Muszę wstawić jakieś nowe foty piesa.
O tak tak, oglądać oglądać :) Czekamy :)

Nawiasem mówiąc nasze koty gospodarskie idealnie wpasowują się w pierwszą część cytatu :D Choć pewnie każda kocia mama powie tak o swoich pociechach :wink:
Awatar użytkownika
basiaamatorka
200p
200p

Post »

no to mówisz i masz - żółte z niebieskim: Obrazek

piękne te lantany ale maja dwa minusy - że trujące i że uwielbiają je mączliki;
pozdrawiam
Basia
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Witam serdecznie :wit ,prześliczny ma pani ogród.Dużo pracy to kosztowało ale się opłaciło.Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Obiecanki cacanki a głupiemu żal ;:14 d...już mi przymarzła a zdjęć jak nie było tak nie ma :?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczorajszy wypiek KEKSA.Częstujcie się kochane,bo strasznie mi głupio ,że tak zaniedbuje własny wątek :oops:
A to moje sierściuchy kochane :heja :heja :heja Nie wiem czy dojrzycie gdzie LEOŚ trzyma łapkę :wink: Obejmuje TOŚKĘ czule ;:173 ObrazekWieczorem wstawię ładniejsze fotki.
VON PIES Obrazek
Stan prac przedśwoiatecznych na dziś;dom wysprzątany,okna umyte ,firanki wyprane,pościele nowiuteńkie..Stan zamrażarki-PEŁNA.Mięsko bez pieczenia(z majonezem) ugotowane i zamrozone,krokiety,groch z kapustą,pierogi,uszka,ryby do sosu pomidorowego i karp sie mrozi,keks zamrożony,śledzie w oleju zrobione,po kaszubsku właśnie się robią,podłoże jest,prezenty kupione,,PLANY NA WEEKEND;zakupić choinkę i przytargać z plantacji do domu,kupić śledzie,kartonopak mleka,30 puszek psiej karmy,polatać po hurtowniach budowlanych,wystroić gałązkami skrzynki na tarasach, ;:306
AlicjaAnna
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Koty robią "Hator... hator.... hator...." - myślę, że wszystkie życzenia świąteczne będą spełnione ;:138
Pesteczka, odwaliłaś kawał potężnej roboty, teraz tylko przyjemności :D
Awatar użytkownika
basiaamatorka
200p
200p

Post »

ło jeju - toż to Cud-Gospodyni!!!
ale nie widziałam uwagi o chrzanie? bo idę właśnie na zakupy i będę tarła - hurtowo w sokowirówce , schowanej w worku foliowym, coby się nie zagazować (potem łączę).
No to po kawałeczku piernika proszę: Obrazek
Basia
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wowww dzięki za pierniczek.Ja się właśnie tez napierniczyłam dziś :wink: Obrazek Obrazek
Zrobiłam jeszcze ,,świgany bez proszku,,(biszkopt) na torta cytrynowego ,ale jest ciepły więc nie wyciągałam.Powiem szczerze ,że jeszcze mi tak żaden biszkopt nie wyszedł jak ten.Zrobiłąm pierwszy raz i najśmieszniejsza byłą chwila;gdzie tu go ,,śwignąć ,,i o co;na kafle nie ,bo czasem pękną ,na blat kuchenny nie bo albo pęknie ,albo odbiję,na tarasie nie bo zimno i opadnie,w piwnicy nie ,bo jakoś niekulturalnie.Wziełam ręcznik kąpielowy,rozłożyłam na kafle w kuchni i ,,śwignełam.. ;:306 ;:306 Szkoda ,że nie widziałyście miny mojej córki ;:306 Powiedziała ;no nie musiałaś tak żucać jak ci nie wyszedł no....zdarza się,panuj nad emocjami ;:306 ;:306
AlicjaAnna
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Jak się rzuci potem na biszkopt (bo taki dobry), też jej powiesz "panuj nad emocjami" :D
Napierniczyłaś miodzio ;:215
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sernik upieczony,ryby w zamrażarce,,,choinka opiera się o domek grillowy znudzona czekaniem na ubranko.W tym roku tak jak w tamtym ,będzie jodła.Koszt spory,bo 160 zł,ale....co roku zapowiadam ,że kupię sztuczna i jeden wydatek świąteczny mniej,ale jak tak sobie pochodzę po sklepach i obejrzę te sztuczności,to mi się odechciewa plastika w domu.Poza tym co z tradycją przycinania drzewka w salonie?kto mi zdemoluje ład i porządek?gdzie łażenie w buciorach w prawo i w lewo bo choinka wleżć nie chce(za wysoka)albo krzywo osadzona w stojaku?Musi się bimbać zahaczony czubkiem żyrandol,potargane firanki,stół i krzesła rozsunięte,pełno igliwia na korytarzu i te jednoznaczne porozumiewawcze spojrzeni,w oczach kotów ,które już wiedzą jak i gdzie spędzą święta rozbierając choinkę na czynniki pierwsze i chlejąc wodę spod drzewka ;:306 ;:306
TRADYCJA RZECZ ŚWIĘTAi nijak bez niej żyć :wink:
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

ALDONKO :wit Masz w pełni rację ,ja też co rok przyrzekam sobie ............. :;230 a jest tak jak każe tradycja ;:131
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Hahahha....Pesteczko-jesteś niesamowita ;:oj
u mnie podobnie z tym że ja nie chodzę po sklepach za sztuczną bo juz jedną mam...lezy gdzieś w czeluściach nieużywanego strychu....ubrana była tylko raz....i tyle ją świat widział. ;:224
Droga była jak czort a teraz i tak od kilku lat żywą kupuję....moja opiera się o orzecha przy tarasie....a z miski pod nią Tośka wodę chlipie....
no,to sie wygadałam ;:215
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”