Ogród Marii cześć 2
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marii cześć 2
Marysiu , jak zawsze , pięknie u Ciebie!!!!
Ogród pewnie już śpi i dobrze do zimy przygotowany.....
Ale zimy nie widać u mnie krokusy , narcyzy i irysy na wierzchu
Na święta i Nowy Rok dużo spokoju , satysfakcji i radości ...nie tylko tych ogrodowych.
Ogród pewnie już śpi i dobrze do zimy przygotowany.....
Ale zimy nie widać u mnie krokusy , narcyzy i irysy na wierzchu
Na święta i Nowy Rok dużo spokoju , satysfakcji i radości ...nie tylko tych ogrodowych.
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Olusiu
miło ,że wstąpiłaś -dziękuje za życzenia i z wzajemnością wszystkiego najlepszego
terlica- róża Burgundy Ice też mnie zauroczyła ,rozmyślałam jaką to różę posadzić w "nogach" piennej Boniki
zwłaszcza, że jest to miejsce blisko tarasu a po południu jest lekki cień
i dla tego wybrałam różę z ciemnymi kwiatami ,z reguły w cieniu kwiaty róż ciemnych czują się lepiej ,nie przypala ich tak słońce
W tym roku na wiosnę dosadziłam im do towarzystwa lilie orientalną THE EDGE
nie mam zdjęcia jak kwitną razem /obudziłam się jak lilie przekwitały/
z niecierpliwością będę czekała czy latem jakiekolwiek cebulki lilii zostaną bo nornice nieźle sobie poczynają
cała ziemia jest uniesiona chyba, że nie będą im smakowały i zostawią trochę dla mnie
Ps.Dzięki za współczucie -Maksiu był z nami od szczeniaka zżyliśmy się bardzo przez te 12,5 roku
Inka
jest mi bardzo miło ,że nadal kibicujesz mi w ogrodowych zmaganiach
wiadomo, że z przyrodą różnie bywa raz coś wyjdzie ale i nie raz są rozczarowania
miło ,że wstąpiłaś -dziękuje za życzenia i z wzajemnością wszystkiego najlepszego
terlica- róża Burgundy Ice też mnie zauroczyła ,rozmyślałam jaką to różę posadzić w "nogach" piennej Boniki
zwłaszcza, że jest to miejsce blisko tarasu a po południu jest lekki cień
i dla tego wybrałam różę z ciemnymi kwiatami ,z reguły w cieniu kwiaty róż ciemnych czują się lepiej ,nie przypala ich tak słońce
W tym roku na wiosnę dosadziłam im do towarzystwa lilie orientalną THE EDGE
nie mam zdjęcia jak kwitną razem /obudziłam się jak lilie przekwitały/
z niecierpliwością będę czekała czy latem jakiekolwiek cebulki lilii zostaną bo nornice nieźle sobie poczynają
cała ziemia jest uniesiona chyba, że nie będą im smakowały i zostawią trochę dla mnie
Ps.Dzięki za współczucie -Maksiu był z nami od szczeniaka zżyliśmy się bardzo przez te 12,5 roku
Inka
jest mi bardzo miło ,że nadal kibicujesz mi w ogrodowych zmaganiach
wiadomo, że z przyrodą różnie bywa raz coś wyjdzie ale i nie raz są rozczarowania
- Sasanka18
Maju jak pięknie zapachniało latem. Gdy mam chandrę a zimą zdarza mi się to często puszczam sobie slajdy z mojego ogrodu i podziwiam moje róże i nie tylko one, zaraz poprawia mi się humor. Oby wytrwać jeszcze styczeń a później będzie coraz lepiej.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MARYŚ....chetnie wstepuję do Twego ogrodu o tej porze kiedy wspomnienie lata nam serwujesz.....ja w tym roku nie wiele chwil z ogrodu udokumentowałam...
pozdrawiam i życzę spokoju i pogody na nadchodzące święta
pozdrawiam i życzę spokoju i pogody na nadchodzące święta
- Sasanka18
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MARYSIU....ile Ty wkładasz w pielęgnację tych róż....chyba całe skoro one tak oblepione kwieciem.....
Marysiu a czym zasilasz swoje różyce że tak obficie kwitną
Marysiu a czym zasilasz swoje różyce że tak obficie kwitną
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu witaj
Twój ogród cudowny i zachwycający, niezmiennie podziwiam Twoje róże...raj na ziemi
Pytałaś w moim wątku o żeleźniaka, tak Marysiu wysiałam ale z całej paczki wzeszło tylko 5 sztuk i po przepikowaniu marnie rósł. Mimo tego wsadziłam go do ogrodu, wiosną okażę się jak przezimował. Jeśli przeżyje i się rozrośnie z wielką przyjemnością się z Tobą podzielę
Cieplutko pozdrawiam
Twój ogród cudowny i zachwycający, niezmiennie podziwiam Twoje róże...raj na ziemi
Pytałaś w moim wątku o żeleźniaka, tak Marysiu wysiałam ale z całej paczki wzeszło tylko 5 sztuk i po przepikowaniu marnie rósł. Mimo tego wsadziłam go do ogrodu, wiosną okażę się jak przezimował. Jeśli przeżyje i się rozrośnie z wielką przyjemnością się z Tobą podzielę
Cieplutko pozdrawiam
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobry wieczór Marysiu:)
Mam na imię Beata ,jestem od niedawna na forum i tak w wolnych chwilach przeglądam konta innych forumowiczów.Trafiłam również do ciebie i muszę ci powiedzieć,że jestem pod ogromnym wrażeniem twojego pięknego ogrodu,jest po prostu przecudowny. Będę zaglądać bo warto
Mam na imię Beata ,jestem od niedawna na forum i tak w wolnych chwilach przeglądam konta innych forumowiczów.Trafiłam również do ciebie i muszę ci powiedzieć,że jestem pod ogromnym wrażeniem twojego pięknego ogrodu,jest po prostu przecudowny. Będę zaglądać bo warto
- agnesik12
- 200p
- Od: 31 sty 2008, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mario,
Ja ostatnio też rzadko zaglądam na forum. Ale jeśli już to zawsze zerknę na nowe zdjęcia w Twoim wątku! I nigdy się nie zawiodę. Lilie cudne. Ja też co roku dokupuję bo uwielbiam ich zapach. A połączenia kolorystyczne lilii z różami cudne! Jeśli znajdziesz czas to poprosimy o kilka nowych na ten zimowy czas. Chociaż zima na razie bardzo łagodna i czasami to czuję się jakby lada chwila miała być wiosna. Ciepło, róże nadal mają liście.
Pozdrawiam,
Ja ostatnio też rzadko zaglądam na forum. Ale jeśli już to zawsze zerknę na nowe zdjęcia w Twoim wątku! I nigdy się nie zawiodę. Lilie cudne. Ja też co roku dokupuję bo uwielbiam ich zapach. A połączenia kolorystyczne lilii z różami cudne! Jeśli znajdziesz czas to poprosimy o kilka nowych na ten zimowy czas. Chociaż zima na razie bardzo łagodna i czasami to czuję się jakby lada chwila miała być wiosna. Ciepło, róże nadal mają liście.
Pozdrawiam,
Agnieszka
- Sasanka18
Witam wszystkich w nowym roku
Agnieszko masz rację
tak nietypowej pogody nikt z pewnością się nie spodziewał o tej porze roku
i chociaż jest tak ciepło to trochę trzeba poczekać na takie widoki
Lilie- które sukcesywnie dokupuje co roku w dziwny sposób ilościowo się nie zwiększają
jedne giną inne się rozrastają
jesienią dosadziłam- lilia Martagon Peppard Gold , Martagon Rose Arch Fox i azjatycką zwiszoną Sweet Surrender
z niecierpliwością będę oczekiwała lata żeby je podziwiać
a to już widoki historyczne;
beacia0088
Cieszę się ,że zdecydowałaś się dołączyć do naszego grona ja też bardzo długo spacerowałam po cichutku
i nie miałam odwagi pokazać swojego ogrodu ale pod wpływem namowy przemiłych koleżanek z forum jakoś się odważyłam
myślę ,że i Ty w niedługim czasie zdobędziesz się na odwagę i pokażesz nam swoje włości
jest mi bardzo miło ,że podoba Ci się mój ogród
pozdrawiam i przesyłam "bukiet" kwiatów
anym
jestem pochlebstwem
a żelaźniak bardzo mi przypadł do gustu ale nie wiedziałam ,że można go wysiać,
będę usilnie szukała nasion ,może mi się uda jakoś uzyskać sadzonki
,byłam bardzo ciekawa jak u Ciebie rośnie - będę śledziła latem postępy u Ciebie
a to dla Ciebie
ro
Agnieszko masz rację
tak nietypowej pogody nikt z pewnością się nie spodziewał o tej porze roku
i chociaż jest tak ciepło to trochę trzeba poczekać na takie widoki
Lilie- które sukcesywnie dokupuje co roku w dziwny sposób ilościowo się nie zwiększają
jedne giną inne się rozrastają
jesienią dosadziłam- lilia Martagon Peppard Gold , Martagon Rose Arch Fox i azjatycką zwiszoną Sweet Surrender
z niecierpliwością będę oczekiwała lata żeby je podziwiać
a to już widoki historyczne;
beacia0088
Cieszę się ,że zdecydowałaś się dołączyć do naszego grona ja też bardzo długo spacerowałam po cichutku
i nie miałam odwagi pokazać swojego ogrodu ale pod wpływem namowy przemiłych koleżanek z forum jakoś się odważyłam
myślę ,że i Ty w niedługim czasie zdobędziesz się na odwagę i pokażesz nam swoje włości
jest mi bardzo miło ,że podoba Ci się mój ogród
pozdrawiam i przesyłam "bukiet" kwiatów
anym
jestem pochlebstwem
a żelaźniak bardzo mi przypadł do gustu ale nie wiedziałam ,że można go wysiać,
będę usilnie szukała nasion ,może mi się uda jakoś uzyskać sadzonki
,byłam bardzo ciekawa jak u Ciebie rośnie - będę śledziła latem postępy u Ciebie
a to dla Ciebie
ro
- Sasanka18
- Sasanka18