Moje spełnione marzenie - ogród zimowy!!! cz.2.
- _LeNa_
- 500p
- Od: 24 maja 2012, o 19:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - ogród zimowy!!! cz.2.
I ja przydreptałam
Basiu gratuluję drugiej części i już nie mogę doczekać się zdjęć z Twojego zaczarowanego ogrodu zimowego
Basiu gratuluję drugiej części i już nie mogę doczekać się zdjęć z Twojego zaczarowanego ogrodu zimowego
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To i ja się melduję aby nie przegapić takich wspaniałości
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Kochani
bardzo serdecznie wszystkich witam w nowej części i cieszę się, że nadal ze mną jesteście.
Proszę Was o trochę cierpliwości, bo niestety nie obyło się bez strat w moim oz i muszę najpierw ochłonąć, potem posprzątać i jak starczy mi jeszcze sił i ochoty, to wrócę do Was
bardzo serdecznie wszystkich witam w nowej części i cieszę się, że nadal ze mną jesteście.
Proszę Was o trochę cierpliwości, bo niestety nie obyło się bez strat w moim oz i muszę najpierw ochłonąć, potem posprzątać i jak starczy mi jeszcze sił i ochoty, to wrócę do Was
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Co się stało? Jakie straty? Zaniepokoiłaś mnie
Basiu na spokojnie sobie ogarnij swój oz, a w wolnych chwilach do nas zajrzysz zapewne;)
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Basiu, to zabrzmiało, jakby coś dużego i nieprzewidzianego się wydarzyło... ....
Mam nadzieję, że to tylko moja wyobraźnia, tak odebrała Twoje słowa.
Uściski cieplutkie ślę
Mam nadzieję, że to tylko moja wyobraźnia, tak odebrała Twoje słowa.
Uściski cieplutkie ślę
Pozdrawiam słonecznie - Baśka
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu, mam nadzieję, że straty jednak nie aż tak wielkie.
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Raz jeszcze serdecznie witam wszystkich odwiedzających
Troszkę mnie nie było, bo nieźle się podłamałam i
Jeszcze nie całkiem doszłam do siebie po tym co zobaczyłam w moim oz ale opowaiem Wam co się stało.
Najpierw moim oczom ukazała się kupa liści na podłodze i wiele zżółkniętnych na Stephanotisie i bugenwillach. Potem zobaczyłam uschnięty klonik i bananowca w opłakanym stanie. Zaschły też dwie donice z wykopanymi z ogrodu roślinami oraz dwie doniczki z sadzonkami budlei. Sporo liści straciły benjaminy.
Dlaczego tak się stało?
Po pierwsze - inwazja wełnowca!!!
Po drugie - nawaliło ogrzewanie!
Po trzecie - brak wody.
Stefanka musialam obciąć do zera
Bananowiec też do obcięcia
A najgorsze jest to, że wełnowiec pokazuje się na wszystkich pozostałych roślinach - nic tylko palnąć sobie w łeb!
Troszkę mnie nie było, bo nieźle się podłamałam i
Jeszcze nie całkiem doszłam do siebie po tym co zobaczyłam w moim oz ale opowaiem Wam co się stało.
Najpierw moim oczom ukazała się kupa liści na podłodze i wiele zżółkniętnych na Stephanotisie i bugenwillach. Potem zobaczyłam uschnięty klonik i bananowca w opłakanym stanie. Zaschły też dwie donice z wykopanymi z ogrodu roślinami oraz dwie doniczki z sadzonkami budlei. Sporo liści straciły benjaminy.
Dlaczego tak się stało?
Po pierwsze - inwazja wełnowca!!!
Po drugie - nawaliło ogrzewanie!
Po trzecie - brak wody.
Stefanka musialam obciąć do zera
Bananowiec też do obcięcia
A najgorsze jest to, że wełnowiec pokazuje się na wszystkich pozostałych roślinach - nic tylko palnąć sobie w łeb!
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Nie daj sie! Mowi sie trudno i walczy sie dalej!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Zdaje się Basiek, że miałaś w tym względzie jakieś przeczucia albo donosy ...myślałam, że o stratach ewentualnych mówisz troszkę na wyrost...a tu łups.
Bananowiec ma wprawdzie podeschnięte liście, ale najmłodszy nie wygląda źle...może zostaw je aż same zaschną, zawsze to trochę chlorofilu w nich "pracuje" na rzecz rośliny.
Na pocieszenie powiem Ci, że w wyniku zbyt dużych różnic dobowych temperatury pożegnałam się z episciami już na początku zimy Choć bardzo podobają mi się te rośliny ze względu na wielobarwność liści, muszę sobie je odpuścić z braku odpowiednich warunków cieplnych.
Głowa do góry! Walcz z dziadem wełnowcem
Bananowiec ma wprawdzie podeschnięte liście, ale najmłodszy nie wygląda źle...może zostaw je aż same zaschną, zawsze to trochę chlorofilu w nich "pracuje" na rzecz rośliny.
Na pocieszenie powiem Ci, że w wyniku zbyt dużych różnic dobowych temperatury pożegnałam się z episciami już na początku zimy Choć bardzo podobają mi się te rośliny ze względu na wielobarwność liści, muszę sobie je odpuścić z braku odpowiednich warunków cieplnych.
Głowa do góry! Walcz z dziadem wełnowcem
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
- 100p
- Od: 15 lis 2009, o 20:17
Mi zawsze jest szkoda każdej roślinki, a walka z wełnowcem trudna, ale do wygrania. Dużo cierpliwości. Serdecznie pozdrawiam.
- bool
- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
Hej!
Trzeba niestety przeglądać przed końcem sezonu rośliny i czasem zapobiegawczo podlać chemią. Ja parę lat wstecz przez wełnowce musiałem pożegnać się z kilkunastoma kaktusami. Nie ma się co przejmować, na wiosnę wszystko ładnie odbije. Trzymam kciuki!
Wesołych!
Trzeba niestety przeglądać przed końcem sezonu rośliny i czasem zapobiegawczo podlać chemią. Ja parę lat wstecz przez wełnowce musiałem pożegnać się z kilkunastoma kaktusami. Nie ma się co przejmować, na wiosnę wszystko ładnie odbije. Trzymam kciuki!
Wesołych!