Mój ogród na fotografii -część 5
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii -część 5
Marysiu!...dziękuję za życzenia i miłe słowa.Bakopa rzeczywiście zadziwia swoim kwitnieniem...Stoi przy wejściu do domu na tzw. werandzie...nieogrzewana ...powiedziałabym raczej...wejście do domu osłonięte z trzech stron.Choinkę co roku też przystrajałam w Wigilię...w tym roku pośpieszyłam się.
Kochani czy znacie te słowa ...Ta treść to niezwykłe przesłanie
" Przyslij mi list, długi list... na poste restante...
gdy wszystko straci sens, odbiorę go.
Na znaczku niech będzie niebo Twe, koperta biała jak Święty Chleb,
a w niej pusta kartka... i zamiast słów... nadzieja"
Kochani czy znacie te słowa ...Ta treść to niezwykłe przesłanie
" Przyslij mi list, długi list... na poste restante...
gdy wszystko straci sens, odbiorę go.
Na znaczku niech będzie niebo Twe, koperta biała jak Święty Chleb,
a w niej pusta kartka... i zamiast słów... nadzieja"
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu Piszesz, że wcześniej niż zwykle ubrałaś choinkę, moja już 2 tygodnie stoi i w tym roku świąt nic a nic nie czuję, nawet mi się ich nie chce...Masz bardzo fajnie zagospodarowaną ścianę nad paleniskiem kominka, półki w sam raz na pamiątki. Życzę Ci żeby Święta minęły Wam z uśmiechami na twarzy (takimi jak w Twoim awatarku ), pełne rodzinnej miłości i smakołyków, podejrzewam, że placków już napiekłaś...Wesołych Świąt I nie zapomnijcie Imki i Antka poczęstować opłatkiem
PS Z czego masz łańcuchy na choince? Czy to jest wstążka?
PS Z czego masz łańcuchy na choince? Czy to jest wstążka?
- bwoj54
Michale!serdecznie dziękuję za wizytę i życzenia .
To jest wstążka bordowa i złota...Kominek to 'wyczyn" mojego eMa.Miejsca jest na nim tyle,że aż się boję ...o te moje zamiłownia do bibelotów. Nie zapomnimy o naszych czworonogach ...Imka , Antoś i piesio Fido . Wczoraj upiekłam makowiec drożdżowy/zawijaniec/ , jutro sernik z "rosą" i "pijaka" . Będą też kruche babeczki z bitą śmietaną i owocami....
P. S. atmosfery Świąt jeszcze też nie odczuwam...
To jest wstążka bordowa i złota...Kominek to 'wyczyn" mojego eMa.Miejsca jest na nim tyle,że aż się boję ...o te moje zamiłownia do bibelotów. Nie zapomnimy o naszych czworonogach ...Imka , Antoś i piesio Fido . Wczoraj upiekłam makowiec drożdżowy/zawijaniec/ , jutro sernik z "rosą" i "pijaka" . Będą też kruche babeczki z bitą śmietaną i owocami....
P. S. atmosfery Świąt jeszcze też nie odczuwam...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie dziś tez był dzień pieczenia, ale makowce będę piekła dopiero jutro Pachnie ciastem, więc ... już to czuje Mamy święta
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
piękna choinka Bogusiu!
ja też mam zamiłowanie do przedmiotów - każdy ma dla mnie wartość i ... trudno mi się z nimi rozstawać
ja też mam zamiłowanie do przedmiotów - każdy ma dla mnie wartość i ... trudno mi się z nimi rozstawać
- bwoj54
Aniu!... dzisiaj będzie kumulacja kulinarnych zapachów...zatem ...w pełni poczujemy święta.Za oknem słonecznie, na termometrze 8,1C ...pogoda bardziej wiosenna niż ...zimowa.
Andrzeju! ...miło,ze odwiedziłeś mnie. Dla mnie też każdy przedmiot ma swoja historię , swoją wartość...i dlatego darzę je wielkim sentymentem. Będą u mnie zawsze...ale mam też ciągoty do nabywania nowych . Choinka może ciut za duża na moje pomieszczenie....ale co tam ...niech będzie...a pod nią mała szopka.Pozdrawiam serdecznie!
Andrzeju! ...miło,ze odwiedziłeś mnie. Dla mnie też każdy przedmiot ma swoja historię , swoją wartość...i dlatego darzę je wielkim sentymentem. Będą u mnie zawsze...ale mam też ciągoty do nabywania nowych . Choinka może ciut za duża na moje pomieszczenie....ale co tam ...niech będzie...a pod nią mała szopka.Pozdrawiam serdecznie!
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu u mnie też za oknem wiosna
- bwoj54
Agniesiu!...niesamowite...temp. 12C... o godz 11:25 ...wczoraj i dzisiaj ...dużo i ...zupełnie bezwietrznie.
Miłego świętowania
Miłego świętowania
Bogusiu, my właśnie wróciliśmy ze spaceru - jest cudnie i bardzo wiosennie
Miłego świętowania!
PS. Ślicznie wyglądasz na avatarku!
Miłego świętowania!
PS. Ślicznie wyglądasz na avatarku!
- bwoj54
Aguś!...dzięki ..Twój avatarek także
...jest nieprawdopodobnie wiosennie...Atmosfera świąteczna wspaniała...
...jest nieprawdopodobnie wiosennie...Atmosfera świąteczna wspaniała...
Jak miło i świątecznie u Ciebie, Bogusiu!
Przy choince, przy ślicznie nakrytym stoliczku, obok łasującego kotka... Już się rozgaszczam.
Przy choince, przy ślicznie nakrytym stoliczku, obok łasującego kotka... Już się rozgaszczam.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu jeszcze Świątecznie Ciebie oj te bibeloty czasami złoszczę się na siebie ...
...ciepełko bije z Twoich zdjęć i postów...
...ciepełko bije z Twoich zdjęć i postów...
- bwoj54
Linetko!...miło mi , ze jesteś. Zapraszam , rozgość się.
Misiu!...cieszę się,że nie tylko ja przejawiam wielki sentyment do... bibelotów. Wnoszą do domu"duszę".
Nigdy nie zaakceptuję stylu nowoczesnego , minimalistycznego...zimnego, laboratoryjnego. No cóż, nudno byłoby , gdyby wszyscy preferowali taki sam styl, nieprawdaż...Pozdrawiam serdecznie, cieplutko od
Misiu!...cieszę się,że nie tylko ja przejawiam wielki sentyment do... bibelotów. Wnoszą do domu"duszę".
Nigdy nie zaakceptuję stylu nowoczesnego , minimalistycznego...zimnego, laboratoryjnego. No cóż, nudno byłoby , gdyby wszyscy preferowali taki sam styl, nieprawdaż...Pozdrawiam serdecznie, cieplutko od