Oczarowana -nolina cz3
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Oczarowana -nolina cz3
dla siewek! Tfu, tfu, odpukać i takie tam, grunt, żeby zdrowo rosły!
A i adenium fajne! Ja bym rzeczywiście przycięła, chociaż generalnie za przycinaniem nie jestem. Będzie śliczne!
A i adenium fajne! Ja bym rzeczywiście przycięła, chociaż generalnie za przycinaniem nie jestem. Będzie śliczne!
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Siewki wyglądają, jakby dostawały w okresie wegetacji za mało wody. Mimo wszystko przetrwały (pierworodnym zawsze trudniej!) więc jest nadzieja na lepsze dla nich czasy. Czego im i Tobie szczerze życzę.
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wody być może i z mało ,ale obawiałam się ,że mi pogniją jak więcej dostaną pić .częściej je zraszałam
Teraz je tylko zraszam ,ale czy to dobrze to nie wiem jak już pisałam nie mam doświadczenia z takim żłobkiem .
Lucynko ja też nie lubię przycinania ,ale ten główny badylek już jest wysoki i nie widać na nim odrostów ,wiec pokrój Adenium będzie raczej brzydki...zastanowię się jeszcze
Teraz je tylko zraszam ,ale czy to dobrze to nie wiem jak już pisałam nie mam doświadczenia z takim żłobkiem .
Lucynko ja też nie lubię przycinania ,ale ten główny badylek już jest wysoki i nie widać na nim odrostów ,wiec pokrój Adenium będzie raczej brzydki...zastanowię się jeszcze
- onectica
e tam, nie zastanawiaj się, przytnij, bo faktycznie mocno się pnie, krzywdy mu chyba nie zrobisz Masz tylko to jedno?nolina pisze:zastanowię się jeszcze
a przy okazji:
a po czym to poznałęś?hen_s pisze:Siewki wyglądają, jakby dostawały w okresie wegetacji za mało wody.
- nolina
Chyba masz racje jeszcze ,ale jeszcze trochę poczekam
A Henryk chyba poznał po tym ,że siewki są maluśkie ...tak mi się wydaje .
A ja porównywałam z siewkami przedstawionymi na FO.
A Henryk chyba poznał po tym ,że siewki są maluśkie ...tak mi się wydaje .
A ja porównywałam z siewkami przedstawionymi na FO.
- onectica
żebyś Ty widziała moje! I kto wie, czy nie popełniam błędu właśnie w temacie 'podlewanie'.. stąd podpytuję.
Bo chociaż mam wysiane inne gatunki niż Ty, to zasady wychowu chyba są w miarę podobne
A z adenium na pewno nie wcześniej niż wiosną! Chyba, że zdecydujesz się na doświetlanie.
Zajrzyj w wolnej chwili do wątków o adenium - kopalnia wiedzy, polecam! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=434
Bo chociaż mam wysiane inne gatunki niż Ty, to zasady wychowu chyba są w miarę podobne
A z adenium na pewno nie wcześniej niż wiosną! Chyba, że zdecydujesz się na doświetlanie.
Zajrzyj w wolnej chwili do wątków o adenium - kopalnia wiedzy, polecam! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=434
- nolina
Lucy dzięki skorzystam na pewno .Zajrzałam ,ale tam trzeba zostać na dłużej
A co do maluchów to mam nadzieję ,że dadzą radę jak przetrzymały ze mną 9 miesięcy.Twoje też jak zobaczą słoneczko to pobudzą się do życia...tego Ci życzę
A co do maluchów to mam nadzieję ,że dadzą radę jak przetrzymały ze mną 9 miesięcy.Twoje też jak zobaczą słoneczko to pobudzą się do życia...tego Ci życzę
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ależ Ci zazdroszczę! Super to wygląda!
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu,sieweczki małe,ale dobrze,że Ci nie popadały,teraz przez lato to Ci powyrastają z doniczek ,co ci życzę
aby tak urosły
aby tak urosły
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- nolina
Realizacji wszystkich marzeń,szczęścia i duuuuuzo zdrowia w Nowym Roku 2014 życzę wszystkim ,którzy zechcieli mnie odwiedzić
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Dziękuję, nawzajem wszystkiego najlepszego. I duuuużo pięknych kwitnień!!
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ja nie tyle zechciałam - ja jestem uzależniooooona od takich wątków, a więc chcę czy nie chcę - muszę Cię odwiedzać, bo inaczej chora jestem Wzajemnie i Tobie, Małgosiu
- emerald
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, dzięki za życzenia i wzajemnie
U mnie z siewek przetrwały gymnoki, 6 szt. G. striglianum, wolno rosną, ale się nie poddają
U mnie z siewek przetrwały gymnoki, 6 szt. G. striglianum, wolno rosną, ale się nie poddają
Pozdrawiam, Zuza