Mój ogród -koci raj.
Re: Mój ogród -koci raj.
Nie mam juz motywacji do pracy w ogrodzie. Ciemno, zimno, mokro.Czekam jeszcze aż spadną igły z metasekwoi i posprzątam juz ostatecnie przed zimą. Najbardziej nie lubię wiązania igladków i okrywania. Niektóre już za duże na to i te chyba sobie odpuszczę. Najwyżej, gdy śnieg trochę pokrzywi gałęzie to podetnę je na wiosnę. Czeka mnie w nowym sezonie podcinanie własnie tych duzych iglaków. Będzie miejsce na sadzenie małych iglaków, bo juz możliwości tworzenia nowych rabat prawie się skończyły. Teraz namierzyłam w lesie odcięte gałęzie sosnowe po wycince. Będą w sam raz do przykrywania tegorocznych nasadzeń.
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to masz farta z tymi gałązkami. Ja musze sobie jakoś inaczej radzić. Wiosną miałam sporo wycinki własnych iglaków, ale do tej pory by gałązki by nie przetrwały
Dla Michała koty.
W tym roku przygarnięta bida- Figaro.Tutaj już lepiej wyglądał, ale był bardzo chudy na początku naszej znajomości.
W zeszłym roku przygarnięta kolorowa Filipinka. Tutaj jeszcze w swoim poprzednim domu.
Iglaki -wspominki.
Coś na odmianę.
W tym roku przygarnięta bida- Figaro.Tutaj już lepiej wyglądał, ale był bardzo chudy na początku naszej znajomości.
W zeszłym roku przygarnięta kolorowa Filipinka. Tutaj jeszcze w swoim poprzednim domu.
Iglaki -wspominki.
Coś na odmianę.
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj musiałam się wpisać, bo mi oczy wyszły i leżą koło laptopa , jak tu zajrzałam, no cudnie i nie inaczej, będę tu szperać od rana do nocy fantastyczne rabaty i zwierzyna, ruda pręgowana kotka chyba Fredzia urocza, pozdrawiam
Pozdrawiam, Iwona.
Iwono, będzie mi bardzo miło, jeśli czasami zajrzysz do mnie.
Swierki serbskie. Miniatury i karłowe.
Treblitzsch.
Kamenz.
Miriam.
Świerki karłowe:
Chyba Picea abies Kral.
Picea pungens Sonia.
Picea pungens Waldbrun.
Picea orientalis Prof. Langner.
Swierki serbskie. Miniatury i karłowe.
Treblitzsch.
Kamenz.
Miriam.
Świerki karłowe:
Chyba Picea abies Kral.
Picea pungens Sonia.
Picea pungens Waldbrun.
Picea orientalis Prof. Langner.
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Chciałabym się przywitać - zaintrygował mnie Twój tytuł. Moje koty niestety z uwagi na sąsiedztwo muszą być tylko w domu, więc raju nie mają. Ogródek mam jak Twoje miniaturki - niewielki. Przydadzą się Twoje pomysły.
Marta
Witaj, Marto. Miło mi, że zawitałaś do mnie.
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Kolejny piękny ogród , a do tego pięknego ogrodu przywiodły mnie koty
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne kociaki i wspaniałe iglaczki
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Danusiu...
Kolekcja iglaków daje po oczach, wspaniałe okazy... Aż radość na nie patrzeć...
Masz namiary na jakiś solidny sklep w internecie ze szczepionymi roślinami...?
Duży masz ogród...? Rabaty pięknie wykończone i cudnie Ci rosną wszystkie okazy...
Kolekcja iglaków daje po oczach, wspaniałe okazy... Aż radość na nie patrzeć...
Masz namiary na jakiś solidny sklep w internecie ze szczepionymi roślinami...?
Duży masz ogród...? Rabaty pięknie wykończone i cudnie Ci rosną wszystkie okazy...
Dorotko, wolę kupować osobiście, ale czasami coś kupię na allegro lub w innym sklepie tylko, że to robię rzadko. Jak chcesz namiary to podam, tylko mają drogo i na ogół roczne , malutkie szczepy. Mam kilka dużych donic z maluchami , bo za małe do gruntu. Nawet ich nie widać.
Teraz robię inwentaryzację iglaków oraz listę chciejstw na 2014 rok do kupienia. Jak pogoda bedzie znośna, to w Sylwestra trochę poplewię i rozrzucę nawóz.
Teraz robię inwentaryzację iglaków oraz listę chciejstw na 2014 rok do kupienia. Jak pogoda bedzie znośna, to w Sylwestra trochę poplewię i rozrzucę nawóz.
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Danusiu...
Sylwester to najlepsza pora na rozrzucanie nawozu... Sama mam w planach jeszcze jutro poszaleć z kompostem, będzie jak znalazł na wiosnę...
A namiary na sklep mi daj, jak najbardziej... Może być na PW, żeby nas nie posądzono o łamanie regulaminu...
Serdeczności zostawiam i buziaki...
Sylwester to najlepsza pora na rozrzucanie nawozu... Sama mam w planach jeszcze jutro poszaleć z kompostem, będzie jak znalazł na wiosnę...
A namiary na sklep mi daj, jak najbardziej... Może być na PW, żeby nas nie posądzono o łamanie regulaminu...
Serdeczności zostawiam i buziaki...
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
DANUSIU............wpisuję się bo jestem na etapie tworzenia ogrodu.....w zwiazku z tym podgladam wszystkie ogrody .....Twój nie urzekł i w nim zostanę........
pozdrawiam i DOSIEGO ROKU.....
pozdrawiam i DOSIEGO ROKU.....