Ogród Marii cześć 2
- monimg
- 500p
- Od: 13 lut 2012, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marii cześć 2
Witam Mario w Twoim pięknym ogrodzie.
U Ciebie w zasadzie jest wszystko mega. Mega azalie, róże i lilie!
Chyba dobre fluidy panują u Ciebie.
Bardzo podobają mi się azalki - ja jestem ich wielką fanką. Na szczęście odmian azalii jest zdecydowanie mniej niż róż
Zdradź (chyba, że piszesz w pierwszej części) ile szt. masz wsadzonego charmanta. Kupiłam ją w ubiegłym sezonie i jestem bardzo zadowolona. Jeśli ma zamiar tak obficie kwitnąć jak u Ciebie to uzasadnione ma to reprezentacyjne miejsce w którym ją posadziłam.
Co sądzisz o cinco de mayo. Ja je uwielbiam, ale źle sobie poradziły w ubiegłą zimę - a wcale nie była mroźna. Może je za późno wsadziłam do ziemi.
Pozdrawiam
U Ciebie w zasadzie jest wszystko mega. Mega azalie, róże i lilie!
Chyba dobre fluidy panują u Ciebie.
Bardzo podobają mi się azalki - ja jestem ich wielką fanką. Na szczęście odmian azalii jest zdecydowanie mniej niż róż
Zdradź (chyba, że piszesz w pierwszej części) ile szt. masz wsadzonego charmanta. Kupiłam ją w ubiegłym sezonie i jestem bardzo zadowolona. Jeśli ma zamiar tak obficie kwitnąć jak u Ciebie to uzasadnione ma to reprezentacyjne miejsce w którym ją posadziłam.
Co sądzisz o cinco de mayo. Ja je uwielbiam, ale źle sobie poradziły w ubiegłą zimę - a wcale nie była mroźna. Może je za późno wsadziłam do ziemi.
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MARYSIU.....też marzę o takich różach jak u Ciebie i wyczytałam gdzieś na moje pocieszenie, że ziemia gliniasta jest im sprzyjająca, a u mnie właśnie ciężka i tłusta jak ją nazywam......przymierzam się do wiosennych zakupów i nasadzeń,chyba będę musiała ją trochę rozluźnić kompostem, mam bardzo masełkowaty obornik pod przykryciem, postaram się im dogodzić.............no i te połączenia u Ciebie....szałwie...lilie...... i inne piękne nasadzenia....
u mnie wiosennie, choć dzisiaj wieje i pada.....
u mnie wiosennie, choć dzisiaj wieje i pada.....
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ,moning miło że, wpadłaś ja wczoraj z ciekawością przechadzałam się między Twoimi różyczkami
bardzo dobrze Ci rosną chyba dobrą masz glebę ja ciągle swoją ulepszam kompostem
i pomalutku widać efekty. Azali mam 12szt i rododendronów tyle samo a w tak małym ogrodzie to jest ogrom.
Pytasz o różę charmant mam 3 szt ale jedna coś "kuleje" i przesadziłam ją do przodu, więcej na słońce -
te które widać na zdjęciu -to 2szt , kupione były w donicach w maju2011r, w naszym centrum
piękne rozrośnięte po 29,zł /wszystkie w donicach są w tej cenie nawet angielki/
ale i tak zawsze skuszę się w zimie na róże z gołym korzeniem ze szkółek.
Cinco de mayo- mam od lata skusił mnie kolor i nic nie mogę powiedzieć na ich temat ,kopczyki mają zrobione.
są, to róże na własnych korzeniach i bardziej podatne na mróz.
Ja starych róż nie okrywam tylko jednoroczne / nad morzem dużych mrozów nie ma /
pokażę, Ci różę Bajazzo - zdjęcia nie bardzo ale obrazkowo tak to wygląda
a w tym roku latem zarosła całą pergolę i w końcu może pokaże na co ją stać.
bardzo dobrze Ci rosną chyba dobrą masz glebę ja ciągle swoją ulepszam kompostem
i pomalutku widać efekty. Azali mam 12szt i rododendronów tyle samo a w tak małym ogrodzie to jest ogrom.
Pytasz o różę charmant mam 3 szt ale jedna coś "kuleje" i przesadziłam ją do przodu, więcej na słońce -
te które widać na zdjęciu -to 2szt , kupione były w donicach w maju2011r, w naszym centrum
piękne rozrośnięte po 29,zł /wszystkie w donicach są w tej cenie nawet angielki/
ale i tak zawsze skuszę się w zimie na róże z gołym korzeniem ze szkółek.
Cinco de mayo- mam od lata skusił mnie kolor i nic nie mogę powiedzieć na ich temat ,kopczyki mają zrobione.
są, to róże na własnych korzeniach i bardziej podatne na mróz.
Ja starych róż nie okrywam tylko jednoroczne / nad morzem dużych mrozów nie ma /
pokażę, Ci różę Bajazzo - zdjęcia nie bardzo ale obrazkowo tak to wygląda
a w tym roku latem zarosła całą pergolę i w końcu może pokaże na co ją stać.
-
MARYSIU....czy te pergole metalowe masz robione na zamówienie, czy zdobywasz w sklepach dostępnych.....
- Sasanka18
Krysiu,witaj -wczoraj wieczorem u nas tak strasznie wiało ,że poprzewracało mi beczki
grzmoty i błyskawice aż, trudno uwierzyć ,że taka pogoda może być w styczniu
U Ciebie rzeczywiście wiosna anemony teraz -to niezwykłe
U mnie wychodzą ranniki może jutro zrobię zdjęcie -to wstawię .
A "papu" na Twoją glinę to dobry pomysł -będziemy czekać na efekty doświadczonej ogrodniczki.
Ja też zamówiłam obornik koński i na wiosnę trochę wzmocnię swoje królowe .
Krysiu dla Ciebie jedna z bardzo ładnych i zdrowych różyczek - może się na nią zdecydujesz
grzmoty i błyskawice aż, trudno uwierzyć ,że taka pogoda może być w styczniu
U Ciebie rzeczywiście wiosna anemony teraz -to niezwykłe
U mnie wychodzą ranniki może jutro zrobię zdjęcie -to wstawię .
A "papu" na Twoją glinę to dobry pomysł -będziemy czekać na efekty doświadczonej ogrodniczki.
Ja też zamówiłam obornik koński i na wiosnę trochę wzmocnię swoje królowe .
Krysiu dla Ciebie jedna z bardzo ładnych i zdrowych różyczek - może się na nią zdecydujesz
- Sasanka18
- Magda30
- 500p
- Od: 10 sie 2013, o 23:32
Marysiu wszystkiego naj w Nowym roku wchodze i przykucam tak po cichu w twojm ogrodzie i nadal podziwiam .I musze to napisac bez oszukanistwa ze twoj ogrod bardzo mi pasuje do woj zachodniopomorskiego i do baltyku ktory dawno zdobyl serca mojej rodziny i moje dlatego będę wracac do ciebie tak jak co roku wracam nad morze wyrazy uznania dla ciebie i twojego ogrodu
Marysiu,miło było Cie gościć na mojej działce,troche pospacerowałam też u Ciebie i stwierdziłam ,że nie ma chyba kwiatka którego byś nie miała a róże powaliły mnie na kolana
miłego dnia
miłego dnia
-
MARYSIU........LION ROSE....wpisałam na listę chciejstw, nie wiadomo czy dostanę......niekiedy coś wypatrzę u naszych różanych forumek a potem nie mogę spełnić swoich zachcianek.....
...znam to uczucie kiedy można się cieszyć z pamiątek ile wspomnień ....dobrze, że to chociaż mamy...
u mnie dzisiaj pogoda do działań ogrodowych ale ja chyba powędruję na trochę na działkę.....dawno tam nie byłam też za nią tęsknię, choć już zajmuje drugie miejsce......
pozdrawiam serdecznie
...znam to uczucie kiedy można się cieszyć z pamiątek ile wspomnień ....dobrze, że to chociaż mamy...
u mnie dzisiaj pogoda do działań ogrodowych ale ja chyba powędruję na trochę na działkę.....dawno tam nie byłam też za nią tęsknię, choć już zajmuje drugie miejsce......
pozdrawiam serdecznie
- monimg
- 500p
- Od: 13 lut 2012, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mario, nie mam ja dobrej ziemi. U mnie jest piasek. Trochę nawiozłam lepszej ziemi, ale to w takie miejsca gdzie musiał być podwyższony teren. Pod każdą roślinę muszę kopać wielki dół. Dodaje obornika bydlęcego i tak sadzę w zasadzie wszystko. W tym roku czeka mnie wymiana drugiej połowy ogrodu, bo tam już zmiemi nie starczyło.
- Sasanka18
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
A ja do moich ranników jeszcze nie zaglądałam , a też jako jedne z pierwszych wychodziły.
Jutro to nadrobię....
Jutro to nadrobię....
- Sasanka18
Witam wszystkich serdecznie oczekujących na wiosnę
róża, którą poniżej prezentuję o nazwie Sandra Renaissance
jest u mnie dobrych kila lat, kolor rzadko spotykany
i przepięknie pachnie
ma tylko jedną wadę , w czasie dużych deszczów podgniwają jej płatki ale i tak się cieszę ,że ją mam
Chciałabym ją Wam pokazać
róża, którą poniżej prezentuję o nazwie Sandra Renaissance
jest u mnie dobrych kila lat, kolor rzadko spotykany
i przepięknie pachnie
ma tylko jedną wadę , w czasie dużych deszczów podgniwają jej płatki ale i tak się cieszę ,że ją mam
Chciałabym ją Wam pokazać