Na kwiatach ogrodowych to ja się kompletnie nie znam, ale jak patrzę na Twoje zdjęcia, na dodatek z datownikiem, to oczom nie wierzę. Takiej zimy, jak żyję nie pamiętam. Zdjęcia piękne.
Hihi Iwonko, a to byś super wyglądała z tą kosiarką w styczniu
Rośliny wariują, u mnie też róża zakwitła, drugiej pękają już pąki, aż strach się bać, żeby im starczyło sił na kwitnienie w odpowiednim do tego czasie A co to za roślinka na pierwszej fotce? Te zielone listki w białą mozaikę?
Iwonko...
U mnie też na ogrodzie Tulipany na wierzchu, Róże puszczają pąki, Bez nabrzmiałe też ma... A Magnolia lada moment też zakwitnie, jak będzie tak ciepło dalej...
A co to masz, takie z kolorowymi liśćmi na pierwszej fotce...?
To są Obrazki Włoskie Iwonko, Dorotko, nie zmordowane
Ewciu mnie też martwi to wszystko, dziś kolejny dzień ładnej i trochę słonecznej pogody był, więc była wycieczka do wnusia
Wiesiu, ja też nie pamiętam takiego stycznia, przecież to prawie jego połowa już, a rośliny jak w marcu co najmiej
Obrazki włoskie masz długo? gdzie u Ciebie rosną?bo ja jesieniś trzecie podejście do nich robiłam,do tej pory liście wypuszczały ale nie kwitły ani razu,moze w tym roku będą?
Dorotko, rosną w pełnym słonku i kwitną pięknie, a zakwitły w drugim roku po posadzeniu
Wiesiu, jestem w trakcie oglądania, dziewczyny, cuda, cuda, cuda tam oglądam
Tak Ewciu, jest i to trochę mnie martwi
Iwonko ale jesteś niecierpliwa że zajrzałaś do gazet, ja czekam cierpliwie.
Wiosna i u mnie najbardziej widać na różach, budleja też a ciemierniki wyglądają jak w marcu
A u mnie jutro ma posypać ale potem +3.
Iwonko witaj
W ogrodzie cały czas sie coś dzieje. A to planowanie, sadzenie, przesadzanie, dosadzanie , kopanie, wyrównywanie. Ciągłe zmiany i ja to kocham. Nie wyobrażam sobie żeby nic nie poprawić czy dokupić. Uwielbiam siadać na ławeczce i patrzyć na rabatkę w towarzystwie śpiewu ptaków i planować co tu jeszcze dodać, zmienić. Zaczyna mi już tego brakować.
Pozdrawiam cieplutko i miłej niedzieli życzę.