Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
- Dyskrecja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
Halinko, ciekawy przekrój odmian, ładne zdjęcia w tym kolażu. Podziwiam i róże i inne rośliny towarzyszące a przede wszystkim zwracam uwagę na podpory, obeliski i pergole, pewnie czeka mnie w tym roku jakiś zakup z tej dziedziny, kilka róż jak dobrze pójdzie może mieć ponad 1,5 m wysokości.
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko ,witaj -może kiedyś będzie taka okazja,że odwiedzę Twój ogród , dzięki za zaproszenie
ale jak Ty wrócisz latem i znajdziesz chwilę czasu to wpadnijcie z M do mnie ,może i Ania się wybierze
w naszym centrum są piękne i zdrowe róże w donicach Ania Ci chyba wspominała ,może wpadnie Ci coś w oko
A ta lilia to mnie zmyliła ja myślałam ,że to nazwa róży Grace -lilia i róża są piękne
Ładne robisz zdjęcia ,te ostatnie prezentują Twój ogród niesamowicie ,a roślinki takie dorodne
Pozdrowienia z nad naszego morza - Maria
ale jak Ty wrócisz latem i znajdziesz chwilę czasu to wpadnijcie z M do mnie ,może i Ania się wybierze
w naszym centrum są piękne i zdrowe róże w donicach Ania Ci chyba wspominała ,może wpadnie Ci coś w oko
A ta lilia to mnie zmyliła ja myślałam ,że to nazwa róży Grace -lilia i róża są piękne
Ładne robisz zdjęcia ,te ostatnie prezentują Twój ogród niesamowicie ,a roślinki takie dorodne
Pozdrowienia z nad naszego morza - Maria
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Heniu dzięki .
Ja też często podglądam różne ogrody pod kątem właśnie różnego typu przedmiotów ozdobnych i praktycznych zarazem.
Czasami można skorzystać z czyjegoś pomysłu choćby w części.
No tak,Twoje ogromne róże będą potrzebowały podpór jak dalej będą tak szaleć
Dzięki takim ozdobnym podporom można też krzaczek uformować przez podwiązywanie i nie dać mu się za mocno wychylać ,tam gdzie nie powinny
Marysiu mam nadzieję,że będę mogła podziwiać Twój ogród na żywo,myślę,że skorzystamy z zaproszenia,
a różyczki w centrum chętnie obejrzę ,a może kupię ,chociaż zawsze mówię,że nie mam już miejsca
Ja też często podglądam różne ogrody pod kątem właśnie różnego typu przedmiotów ozdobnych i praktycznych zarazem.
Czasami można skorzystać z czyjegoś pomysłu choćby w części.
No tak,Twoje ogromne róże będą potrzebowały podpór jak dalej będą tak szaleć
Dzięki takim ozdobnym podporom można też krzaczek uformować przez podwiązywanie i nie dać mu się za mocno wychylać ,tam gdzie nie powinny
Marysiu mam nadzieję,że będę mogła podziwiać Twój ogród na żywo,myślę,że skorzystamy z zaproszenia,
a różyczki w centrum chętnie obejrzę ,a może kupię ,chociaż zawsze mówię,że nie mam już miejsca
- Sasanka18
Haluś -a co to za różyczka różowofioletowa ,na pierwszym zdjęciu od góry
ma taką piękna gałązkę ułożona w poziomie - super wygląda
ma taką piękna gałązkę ułożona w poziomie - super wygląda
- hal1959
Marysiu to pnąca Henri Martin,ona jest przy pergoli,ale ta gałązka akurat tak się ułożyła,bo nie podwiązana,ale na wiosnę zawsze ją podwiązuje do pergoli,żeby szła gdzie ja chcę ,a nie ona
Na drugim zdjęciu w tle też ją widać,jestem z niej bardzo zadowolona ,jest wiotka,
więc daje się fajnie prowadzić po pergoli.
Henri martin
To ta gałązka z drugiej strony
Na drugim zdjęciu w tle też ją widać,jestem z niej bardzo zadowolona ,jest wiotka,
więc daje się fajnie prowadzić po pergoli.
Henri martin
To ta gałązka z drugiej strony
- Sasanka18
Halinko -dzięki Tobie jest w moim ogrodzie
po cichutku wcześniej spacerowałam u Ciebie tak ją chwaliłaś ,
nie mogłam się jej oprzeć i nie żałuję
w tym roku będzie u mnie trzeci rok a kwitła dopiero raz /na dwuletnich /
teraz powinna pokazać więcej kwiatów , czekam z niecierpliwością.
Ja, bym tą gałązkę tak zostawiła- jest taka naturalna -piękna /chyba ,że tam jest ścieżka./
Piękne zdjęcia
po cichutku wcześniej spacerowałam u Ciebie tak ją chwaliłaś ,
nie mogłam się jej oprzeć i nie żałuję
w tym roku będzie u mnie trzeci rok a kwitła dopiero raz /na dwuletnich /
teraz powinna pokazać więcej kwiatów , czekam z niecierpliwością.
Ja, bym tą gałązkę tak zostawiła- jest taka naturalna -piękna /chyba ,że tam jest ścieżka./
Piękne zdjęcia
- hal1959
Tak już powinna w tym roku pokazać swoje piękno , u mnie chyba w 3 roku była już fajna ,
rośnie bardzo szybko.
Jest tam ścieżka,ale jak nie będą za bardzo przeszkadzały gałązki to zostawię,zobaczę jak wrócę jaki jej stan aktualny,już tęsknię za takim obejściem całego ogrodu
rośnie bardzo szybko.
Jest tam ścieżka,ale jak nie będą za bardzo przeszkadzały gałązki to zostawię,zobaczę jak wrócę jaki jej stan aktualny,już tęsknię za takim obejściem całego ogrodu
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Halinko,ogladam,oglądam...podgladam,podgladam...........,myślę,że skorzystam z doboru Twoich odmian,i aranzacji.Piaty m-c jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami domku-blizniaka z 5 arowym ogrodem.Cały ogród jest do zagospodarowania/na początku tego wątku-pokazałam/.Trochę już ogarnęliśmy,ale sporo przed nami......Pozdrawiam
- hal1959
Lodziu cieszę się Twoim szczęściem .Super ,że masz sporo miejsca na nowe rabaty.
Trochę zazdroszczę ,że możesz już jako bardziej doświadczona ogrodniczka zaczynać od nowa,
możesz nie popełnić błędów z nasadzeniami ,jak to nam się zdarzało na początku.Ja na przykład byłam zupełnie zielona w tym temacie i do dziś te błędy są,których zapewne dziś bym nie zrobiła
Oj wiosną zaszalejesz
Trochę zazdroszczę ,że możesz już jako bardziej doświadczona ogrodniczka zaczynać od nowa,
możesz nie popełnić błędów z nasadzeniami ,jak to nam się zdarzało na początku.Ja na przykład byłam zupełnie zielona w tym temacie i do dziś te błędy są,których zapewne dziś bym nie zrobiła
Oj wiosną zaszalejesz
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Halinko - chciałabym popełniać Twoje błedy i mieć taki efekt...
Zamieściłaś,kolejne cudne fotki.W Twoim ogrodzie wszystko,takie bujne i dorodne.....
Zamieściłaś,kolejne cudne fotki.W Twoim ogrodzie wszystko,takie bujne i dorodne.....
- hal1959
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj Jak miło że znowu Cię odnalazłam..czy już wróciłaś..?Cudowny masz ogród..te róże zachwycają;)
- hal1959