hei

Potrzebuje pomocy w wyprowadzeniu tego drzewka,jest to rajska jablon moim zdaniem najladniejsza z wszystkich odmian.Liscie purpurowe kwiety rozowe i jabluszka bordowe.(odmiana malus coccocinella)Jest posadzone tej jesieni w rabacie z rozami ,ma sluzyc jako dekoracja i jednoczesnie dawac troche cienia,wiec nie moze byc niskie.Nie wiem jak je przyciaczeby nabralo formy.Zosatwic jeden pien czy poprowadzic go na 2? wysokosc na dzisiaj ma okolo 170 cm i w zasadzie byloby dobrze zeby mniej wiecej od tej wysokosci zaczynala sie korona .pomozcieeeeeee
Mam tez jednego dziwolaga i mialam juz szpadel zeby go wykopac,ale tak jakos sumienie mi nie pozwalalo
Jest to brzoskwinia ,ktora w zasadzie zawsze miala poskrecane liscie ,i moze dala trzy owoce.ktoregos pieknego dnia ,przyjechal do mnie wujek i nie pytajac sie ucial jej cala korone.Po 3 miesiacach drzewo zaczelo puszczac od dolu,co mam z nia zrobic?Ten pien stary wyciac? Tych odnog nie jest za duzo?Moze lepiej wyciac wszystko niz bawic sie w ratownaie,chociaz przyznaje ze wolalbym ocalic
Odziedziczylam ogrod ,gdzie wiekszosc drzew jest bardzo zaniedbana i musze doprowadzic do porzadku,Jedyne piekne co rosnie po srodku to wieloletni figowiec ,ktory owocuje co roku i da przepyszne owoce,Mysle ze na wiosne przytne mu troche korone

Dziekuje wszystkim chetnym w udzieleniu pomocy Kasia