PTAKI - nasi sprzymierzeńcy - 3 cz.
- sportmen
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 paź 2012, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasi sprzymierzeńcy - ptaki... - 4 cz.
W starej ściółce gromadzą się pasożyty i grzyby. Bardzo często jest ona wilgotna,zdarza się że budka jest wypełniona ściółko po dach.To dobry czas na naprawę i sprawdzenie mocowania. Budka powinna być tak umocowana by nie mieli do niej dostępu drapieżniki.
Pozdrawiam Sławek
Zgaadza się ale to nie tylko w Berlinie, widziałem też osobiście u mnie jak taka frechowna podfrunęła i ok. 7 letniemu chłopcu trzymającemu w ręku bułkę z girosem porwała kawałek mięsa. Może te niemieckie są takie albo są odważniejsze bo zdecydowanie wieksze od polskich wron. Koło tamtej w Berlinie stałem rzeczywiście w odległości 1 metra.saxon pisze:alphax, te wrony w Berlinie są tak oswojone, że ta z mojego zdjęcia podkradała ciastka z otwartej torby moich znajomych nic sobie nie robiąc z naszej obecności metr dalej.
Ten portret wykonałem na ogniskowej 55 mm.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Świetne ujęcia moje ptaszyny się u mnie nie dokarmiają choć mają 3 karmniki w różnych miejscach zaaa.. ciepło
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pull świetny pomysł na karmnik Co to za źli ludzie?! Komu przeszkadza karmnik?
Rewi u mnie taka temperatura nie przeszkadza ptakom i chętnie korzystają z dokarmiania. Słonecznik ma wielu amatorów
Rewi u mnie taka temperatura nie przeszkadza ptakom i chętnie korzystają z dokarmiania. Słonecznik ma wielu amatorów
Rozwalają mnie tacy ludzie U mnie ukradli stary termometr zewnętrzny, a wiosną kran. I co, sprzedadzą to za parę złotych, a nas nowy więcej kosztuje.
Dobrze, że chociaż karmnikiem gardzą. Plastikowy wiszący drugi rok wisi.
Dobrze, że chociaż karmnikiem gardzą. Plastikowy wiszący drugi rok wisi.
Pozdrawiam, Karina.
Nasz Zielony Zakątek
Nasz Zielony Zakątek
Ja też nie narzekam na brak amatorów darmowej wyżerki i to od dwóch miesięcy, pomimo kotów na działce sikory wręcz oblegają karmniki. Ale kaszy gryczanej nie chcą jeść
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
U mnie z kolej na początku było ciężko parę dni leżała karma z wyjedzonym tylko słonecznikiem, ale od czasu kiedy Towarzystwo spod Ciemnej Gwiazdy w liczbie około 20-30 wróbli znalazło karmnik, ile się nie wrzuci tyle znika.... Siedzą codziennie na pobliskich drzewach i hałasują domagając się kolejnej dawki. O jedno z tych drzewek zaczynam się poważnie obawiać, w końcu ile ptasiej kupy może taka roślina znieść
Próbowałem zrobić zdjęcia ale mam tylko aparat w komórce, a podejść za blisko tak aby wyraźne zdjęcie uzyskać nie pozwalają. Kiedy zajmują karmnik wróble wyglada to przezabawnie, tam ich z 10 sztuk jak nie więcej wchodzi i tłoczą się i przepychają
Próbowałem zrobić zdjęcia ale mam tylko aparat w komórce, a podejść za blisko tak aby wyraźne zdjęcie uzyskać nie pozwalają. Kiedy zajmują karmnik wróble wyglada to przezabawnie, tam ich z 10 sztuk jak nie więcej wchodzi i tłoczą się i przepychają
- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
Ależ wspaniały!
- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Był wspaniały ! Miał złamane skrzydło. Zawiozłem go do weterynarza, gdzie po dwóch dniach padł. Był przegrzany, bardzo odwodniony i zagłodzony. Znalazłem go na działce w latem w bardzo gorącym okresie.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,