Działeczka 73
Działeczka 73
Witam wszystkich. Jestem nowa na waszym forum i to moje pierwsze kroki w pisaniu nie wiem czy mi sie uda.
Od 4 lat jesteśmy z mężem szczęśliwymi posiadaczami działki i jestem z nie bardzo dumna.
Troche pracy w nią włożylismy pokaże wam jak było a jak jest teraz.
a potem kupiliśmy domek i już widać zmiany
Bardzo kochamy tę naszą małą działeczkę.
hurra udało mi się. Zdjęcia są trochę małe może ktoś mi napisze jak wstawiać większe.
Zajrzyj tutaj http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=53 KaRo
Od 4 lat jesteśmy z mężem szczęśliwymi posiadaczami działki i jestem z nie bardzo dumna.
Troche pracy w nią włożylismy pokaże wam jak było a jak jest teraz.
a potem kupiliśmy domek i już widać zmiany
Bardzo kochamy tę naszą małą działeczkę.
hurra udało mi się. Zdjęcia są trochę małe może ktoś mi napisze jak wstawiać większe.
Zajrzyj tutaj http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=53 KaRo
Re: działeczka 73
Domek postawiliśmy w grudniu 2011 roku.
Śmialiśmy się że to nasz prezent na gwiazdkę. Na wiosnę po pomalowaniu domku przyszedl czas na posianie trawnika.
Trochę rzadko wyszło ale po skoszeniu trawka się zagęściła i wyszlo pięknie.
Następnie przyszedl czas na warzywka.
A w te wakacje zabralam sie za zrobienie przodu działki
Niestety komuś spodobały się roślinki i kilka sobie wyrwał, ale nie przejujemy sietym kupilam nowe i rosną sobie. potem mąż dostał wierzbę i zrobił taki klombik koło domku
Śmialiśmy się że to nasz prezent na gwiazdkę. Na wiosnę po pomalowaniu domku przyszedl czas na posianie trawnika.
Trochę rzadko wyszło ale po skoszeniu trawka się zagęściła i wyszlo pięknie.
Następnie przyszedl czas na warzywka.
A w te wakacje zabralam sie za zrobienie przodu działki
Niestety komuś spodobały się roślinki i kilka sobie wyrwał, ale nie przejujemy sietym kupilam nowe i rosną sobie. potem mąż dostał wierzbę i zrobił taki klombik koło domku
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To Ja pierwsza Cię przywitam , Mamy działki Prawie w "(tym samym wieku)"pokazuj więcej bardzo lubię oglądać metamorfozy naszych działeczek .
Pozdrawiam i zapraszam do siebie.
Pozdrawiam i zapraszam do siebie.
również mój balkon został zaatakowany przez moją pasję ogrodnika. w pierwszym roku posadzilam pomidory w doniczkach. Wyrosły piękne giganty a przyjemność zerwania pomidorka wprost z krzaczka ogromna.
Ale wiecej juz nie posadziłam gdyż przewracały się a nie bardzo miałam do czego je przywiązać.
Za to na działce w tamtym roku miałam aż 25 krzaków pomidorów różnego gatunku.
Najbardziej smakowały nam takie małe w kształcie gruszeczki.
Witam Marysiu, ja przez kilka lat oglądałam wasze ogrody. Też bardzo lubię metamorfozy.
Pokażę jeszcze kilka fotek z balkonu
Ale wiecej juz nie posadziłam gdyż przewracały się a nie bardzo miałam do czego je przywiązać.
Za to na działce w tamtym roku miałam aż 25 krzaków pomidorów różnego gatunku.
Najbardziej smakowały nam takie małe w kształcie gruszeczki.
Witam Marysiu, ja przez kilka lat oglądałam wasze ogrody. Też bardzo lubię metamorfozy.
Pokażę jeszcze kilka fotek z balkonu
takie dynie udało mi się wyhodować w tym roku,ta pomarańczowa miała ponad 30kg.
odrobina obornika pod każdy krzaczek i takie kolosy wyrosły,
zupa z dyni była przepyszna.
takie były malutkie a potem zarosły cały plac, ale nie wiem dlaczego były tylko trzy dynie,
A to moje ostatnie zdjęcia z działeczki zimą. Nawet bałwanek się ulepił
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
No rewelacja pracy w to poszło ale jest cudnie
No rewelacja pracy w to poszło ale jest cudnie
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
witam Bardzo mi milo za odwiedzinki. Postaram się poszukać więcej zdjęc z działeczki
- Ranczowiczka
- 200p
- Od: 2 gru 2012, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć ,również i ja wpadłam w odwiedzinki na twoją działeczkę.Z dyniami to tak jest że czasem mamy krzaki oblepione tymi miłym kulkami a nie raz trzeba szukać ze świeczką grubasków.U mnie w tamtym roku tez niewiele urosło ,posadziłam około dwudziestu różnych rodzajów ,ale siła wyższa nie pozwoliła mi dopilnować wszystkiego i wiele nich przepadło a plon był nie wielki ,myślę że w tym sezonie będę miała okazję przyłożyć się do ich uprawy .
- Ranczowiczka
- 200p
- Od: 2 gru 2012, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ślicznie wyglądają spoza tych liści, jak miałaś takie trzy wielkoludy to było co rozdawać.Ja swoje dyńki dosuszam na słońcu i przechowuję do wiosny ,a jak zostają albo któraś zaczyna gnić to daję je moim kurkom które ze smakiem je wcinają.
niestety ja kurek nie mam. moja mama miała kiedyś.Pięknie u ciebie pozdrawiam.