Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.1 (2011-2014)
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon
Wystarczą ci dwa krzaczki. Jak będzie udany rok to nie nadążysz jeść
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- krynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na obecną chwilę mam kilka pewniaków- wśród nich Faworyt - bardzo pozytywnie mnie zaskoczył w tym roku,a owoce jak malowane:
-- 19 sty 2014, o 17:29 --
Drugi to Big Rainbow- pyszny ,mięsisty ,słodki z lekką nutka kwasku-dla mnie miodzio
-- 19 sty 2014, o 17:29 --
Drugi to Big Rainbow- pyszny ,mięsisty ,słodki z lekką nutka kwasku-dla mnie miodzio
Pozdrawiam serdecznie- Ela
Sława Nadrenii może i plenna, ale jak dla mnie bezsmakowa. Nigdy więcej.termic88 pisze: Alikante to moja ulubiona odmiana. Tak samo jak Sława Nadrenii. Są bardzo podobne, choć Sława chyba jest wcześniejsza.
Miałam tę odmianę, jest faktycznie dobra i plenna, a na dodatek wytrzymała i miałam ją do samego końca.krynka pisze:
Skrzyżowałam ją z moim Bawolim sercem .
I wszystkie smaczne i wszystkie kuszą.
Gdyby tak oblecieć 2 sezony w jednym roku w nieogrzewanej szklarni , to by rozwiązalo problem.
U mnie temperatura na plusie, może kiedyś doczekamy się
Gdyby tak oblecieć 2 sezony w jednym roku w nieogrzewanej szklarni , to by rozwiązalo problem.
U mnie temperatura na plusie, może kiedyś doczekamy się
- krynka
Grania,to całkiem realne Jakby tak podhodować sadzonki w dużych donicach,w połowie sierpnia usunać odmiany bardzo wczesne,w ich miejsce dać sadzonki z zawiązanymi owockami i zaczarować pogodę ,żeby mrozu nie było
Czy jest tu gdzieś na forum wątek o tym,jak fachowo przeprowadzić krzyżowanie pomidorów? Szukałam przez wyszukiwarkę,ale nie znalazłam
Czy jest tu gdzieś na forum wątek o tym,jak fachowo przeprowadzić krzyżowanie pomidorów? Szukałam przez wyszukiwarkę,ale nie znalazłam
- termic88
- 500p
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p4158740 Tutaj jest wszystko, razem z linkami na dole tego wątku
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 17#p544217krynka pisze:
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oczywiście jest duży wybór i trudno się decydować, ale pierwszy priorytet mają odmiany nieustalone, bo w pewnym sensie każde nasionko jest unikatowe.
pozdrawiam, Gunnar
- krynka
Poszaleję w tym sezonie z odmianami,aby tylko pogoda dopisała,bo w tunelu miejsca mało-większość pójdzie do gruntu,a gruntu jest pod dostatkiem
Teresko,Kasiu-dziękuję za pomoc i linki Będę eksperymentować z odmianami ustalonymi,ta zabawa w krzyżowanie wygląda nader ciekawie. Jestem pod wrażeniem ogromu wiedzy ogrodniczej,jaką znajduję na tym forum -
Dziękuję Wam,ze jesteście
Teresko,Kasiu-dziękuję za pomoc i linki Będę eksperymentować z odmianami ustalonymi,ta zabawa w krzyżowanie wygląda nader ciekawie. Jestem pod wrażeniem ogromu wiedzy ogrodniczej,jaką znajduję na tym forum -
Dziękuję Wam,ze jesteście
- termic88
- 500p
Spoko, nikt stąd raczej nie ucieknie Tu jest jak w domu wariatów (czasami) tylko nie trzymają nikogo w zamknięciu Po prostu forum jest jak narkotyk.. uzależnia Nie mówiąc o wysiewie, odmianach, wszelakich warzywach i innych ciekawostkach ..
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Kasencja- piękny Big Rainbow- mnie w tym roku też na żółtki wzieło, i te mięsiste, smakowite, no i Rosyjskie odmiany- naogladałam się na FO, i teraz spać nie mogę....
Miejsce ograniczone- nasionek, i nowości decyzja będzie trudna, ale mam swoich faworytów, bee decydować jak nasionka w reku będą, ze starych uprawianych odmian na pewno Barona posadzę, Beefmaster cóż to za pomidor mmm jeden z owoców ważył 1 kg... Cornabel no i moje niezawodne Korale Morango ochszczone ta nazwą przez Forumków reszta będą same nowinki już sie wysiewów nie mogę doczekac
Miejsce ograniczone- nasionek, i nowości decyzja będzie trudna, ale mam swoich faworytów, bee decydować jak nasionka w reku będą, ze starych uprawianych odmian na pewno Barona posadzę, Beefmaster cóż to za pomidor mmm jeden z owoców ważył 1 kg... Cornabel no i moje niezawodne Korale Morango ochszczone ta nazwą przez Forumków reszta będą same nowinki już sie wysiewów nie mogę doczekac
Miejsca niezbyt dużo , ale te kolorowe pomidory to mi się po nocach śnią , kilka muszę mieć w swoim ogródku , zielono-czarne , albo zielone , dla mnie to cudo , że w ogóle takie pomidory są jadalne
To nie mój , to krynki.MORANGO pisze:Kasencja- piękny Big Rainbow