Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.1 (2011-2014)

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
termic88
500p
500p
Od: 18 paź 2011, o 02:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon

Post »

:wink: Wystarczą ci dwa krzaczki. Jak będzie udany rok to nie nadążysz jeść :lol:
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Awatar użytkownika
krynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2014, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na obecną chwilę mam kilka pewniaków- wśród nich Faworyt - bardzo pozytywnie mnie zaskoczył w tym roku,a owoce jak malowane: Obrazek Obrazek

-- 19 sty 2014, o 17:29 --

Drugi to Big Rainbow- pyszny ,mięsisty ,słodki z lekką nutka kwasku-dla mnie miodzio :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie- Ela
Kasencja

Post »

termic88 pisze::roll: Alikante to moja ulubiona odmiana. Tak samo jak Sława Nadrenii. Są bardzo podobne, choć Sława chyba jest wcześniejsza.
Sława Nadrenii może i plenna, ale jak dla mnie bezsmakowa. Nigdy więcej.
krynka pisze:
Drugi to Big Rainbow- pyszny ,mięsisty ,słodki z lekką nutka kwasku-dla mnie miodzio :)
Miałam tę odmianę, jest faktycznie dobra i plenna, a na dodatek wytrzymała i miałam ją do samego końca.
Skrzyżowałam ją z moim Bawolim sercem :) .
Awatar użytkownika
GRANIA
500p
500p
Od: 3 lut 2012, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I wszystkie smaczne i wszystkie kuszą. ;:124 :;230
Gdyby tak oblecieć 2 sezony w jednym roku w nieogrzewanej szklarni :heja , to by rozwiązalo problem.
U mnie temperatura na plusie, może kiedyś doczekamy się :lol:
Awatar użytkownika
krynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grania,to całkiem realne :roll: Jakby tak podhodować sadzonki w dużych donicach,w połowie sierpnia usunać odmiany bardzo wczesne,w ich miejsce dać sadzonki z zawiązanymi owockami i zaczarować pogodę ,żeby mrozu nie było :lol:

Czy jest tu gdzieś na forum wątek o tym,jak fachowo przeprowadzić krzyżowanie pomidorów? Szukałam przez wyszukiwarkę,ale nie znalazłam :roll:
Awatar użytkownika
termic88
500p
500p

Post »

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p4158740 Tutaj jest wszystko, razem z linkami na dole tego wątku :wink:
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Pozdrawiam, Teresa.
Kasencja

Post »

krynka pisze:
Czy jest tu gdzieś na forum wątek o tym,jak fachowo przeprowadzić krzyżowanie pomidorów? Szukałam przez wyszukiwarkę,ale nie znalazłam :roll:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 17#p544217 :wit
Awatar użytkownika
GunnarSK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2009, o 17:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oczywiście jest duży wybór i trudno się decydować, ale pierwszy priorytet mają odmiany nieustalone, bo w pewnym sensie każde nasionko jest unikatowe.
pozdrawiam, Gunnar
Awatar użytkownika
krynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poszaleję w tym sezonie z odmianami,aby tylko pogoda dopisała,bo w tunelu miejsca mało-większość pójdzie do gruntu,a gruntu jest pod dostatkiem :tan

Teresko,Kasiu-dziękuję za pomoc i linki ;:196 Będę eksperymentować z odmianami ustalonymi,ta zabawa w krzyżowanie wygląda nader ciekawie. Jestem pod wrażeniem ogromu wiedzy ogrodniczej,jaką znajduję na tym forum -
Dziękuję Wam,ze jesteście ;:180
Awatar użytkownika
termic88
500p
500p

Post »

:lol: Spoko, nikt stąd raczej nie ucieknie :D Tu jest jak w domu wariatów (czasami) tylko nie trzymają nikogo w zamknięciu :wink: Po prostu forum jest jak narkotyk.. uzależnia ;:138 ;:138 Nie mówiąc o wysiewie, odmianach, wszelakich warzywach i innych ciekawostkach .. :tan :heja
Pozdrawiam, Teresa.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Kasencja- piękny Big Rainbow- mnie w tym roku też na żółtki wzieło, i te mięsiste, smakowite, no i Rosyjskie odmiany- naogladałam się na FO, i teraz spać nie mogę....
Miejsce ograniczone- nasionek, i nowości ;:224 decyzja będzie trudna, ale mam swoich faworytów, bee decydować jak nasionka w reku będą, ze starych uprawianych odmian na pewno Barona posadzę, Beefmaster cóż to za pomidor mmm jeden z owoców ważył 1 kg... Cornabel no i moje niezawodne Korale Morango ochszczone ta nazwą przez Forumków :) reszta będą same nowinki już sie wysiewów nie mogę doczekac :tan :tan :tan
benia85
100p
100p
Od: 16 gru 2013, o 20:15

Post »

Miejsca niezbyt dużo , ale te kolorowe pomidory to mi się po nocach śnią , kilka muszę mieć w swoim ogródku , zielono-czarne , albo zielone , dla mnie to cudo , że w ogóle takie pomidory są jadalne :oops:
Kasencja

Post »

MORANGO pisze:Kasencja- piękny Big Rainbow
To nie mój :) , to krynki.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”