Ogrodowo u MORANGO cz. 2
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród południa cz.2
Kasiu, a jak u Ciebie ta mało zimowa zima wygląda w ogrodzie?
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko... właśnie jade dziś na ogródek, ostatnio taka zapracowana bylam, że zapomnialam jak się nazywam, ponoć u mnie prymule kwitną jadę to sprawdzić hahaha
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Witaj Kasiu pochwal się kwitnącymi prymulami .)moje tez kwitły teraz zasypane śniegiem byłojeszcze dużo pąków . Ciekawi mnie jak na wiosnę będą kwitły ,po takim wysileniu.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Te prymule od Ciebie pięknie kwitły, więc jak znowu będziesz miała nadwyżki, to pamiętaj o mnie
- MORANGO
- Kontakt:
misia53-no ja jestem w szoku.... zakwitlo tyle prymulek, mam nadzieje, że nie przyjdzie jakiś trzaskający mróz, bo będzie żle...
sweety- witaj Aniu cieszę, się, że prymuleczki ode mnie mają się dobrze i pięknie kwitna będę pamietać, szykuje sie nowa dostawa prymulek bliżej lutego już się jie mogę doczekać
doznałam szoku jak pojechalam na ogród... u mnie wiosna jak się patrzy trza już pierwsze wysiewy robić
Prymuleczki
sweety- witaj Aniu cieszę, się, że prymuleczki ode mnie mają się dobrze i pięknie kwitna będę pamietać, szykuje sie nowa dostawa prymulek bliżej lutego już się jie mogę doczekać
doznałam szoku jak pojechalam na ogród... u mnie wiosna jak się patrzy trza już pierwsze wysiewy robić
Prymuleczki
- MORANGO
- Kontakt:
A teraz warzywkowo -i kto powiedział, że w styczniu nie można mieć swoich warzyw z ogródka
Pełen witamin Jarmuż
Szczaw kwisty pokazuje już pierwsze listeczki
Sałatka głowiasta i rzymska
Moja duma Kapusta galicyjska
I najwyższa Kapusta galicyjska 185 cm przerosła nawet mnie
I rozgrzewająca portugalska zupa Caldo verde- z kapustki galicyjskiej
Pełen witamin Jarmuż
Szczaw kwisty pokazuje już pierwsze listeczki
Sałatka głowiasta i rzymska
Moja duma Kapusta galicyjska
I najwyższa Kapusta galicyjska 185 cm przerosła nawet mnie
I rozgrzewająca portugalska zupa Caldo verde- z kapustki galicyjskiej
- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Wiosna u Ciebie w pełni.
Zupka wygląda bardzo smakowicie
Zupka wygląda bardzo smakowicie
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Kasiu pięknie u Ciebie i smacznie. Jak wysoki rośnie szczaw krwisty? Mam nasionka i zastanawiam się gdzie go wsadzić. Jarmuż i u mnie zdobi rabatę , troszkę zaniedbany kulinarnie , bo nie bardzo wiem co z nim zrobić .
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu- pięknie masz w ogrodzie.Zupkę na pewno bym zjadła ,bo takie lubie najbardziej warzywne.Jarmuż też mam w ogrodzie i gotuje zupy i robie sałatki.
Gosiu miłego poniedziałku
Gosiu miłego poniedziałku
- MORANGO
- Kontakt:
mrinwestor- dziękuję za odwiedzinki a zupką częstuj się jest prosta i pyszna
Tacca-cieszę się, że odwiedziłaś moje skromne progi, szczaw rosnie tak do ok 40 cm, mój na razie mały, bo w zeszłym roku posadzony, słabo nasiona kiełkowały... ale 3 sadzoneczki się ostały i maluchy na razie, ale smaczny, doskonały do wiosennych salatek a jarmuż jak zblanszujesz- i pozbędziesz się tej lekkiej goryczy to super do zupy, ja czasami uzywam go zamiennie do tej mojej portugalskiej zupy, ale uwielbiam też duszony jak szpinak z czosnkiem, albo w zapiekance ziemniaczanej
e Babcia- Witaj Jadziu, jarmuż to suep warzywo, a sałatki to jak robisz ? to może i ja poeksperymentuję a Jadzieńko ochrzciłaś mnie nowym imieniem- a ja Kasia jestem
Tacca-cieszę się, że odwiedziłaś moje skromne progi, szczaw rosnie tak do ok 40 cm, mój na razie mały, bo w zeszłym roku posadzony, słabo nasiona kiełkowały... ale 3 sadzoneczki się ostały i maluchy na razie, ale smaczny, doskonały do wiosennych salatek a jarmuż jak zblanszujesz- i pozbędziesz się tej lekkiej goryczy to super do zupy, ja czasami uzywam go zamiennie do tej mojej portugalskiej zupy, ale uwielbiam też duszony jak szpinak z czosnkiem, albo w zapiekance ziemniaczanej
e Babcia- Witaj Jadziu, jarmuż to suep warzywo, a sałatki to jak robisz ? to może i ja poeksperymentuję a Jadzieńko ochrzciłaś mnie nowym imieniem- a ja Kasia jestem
Kasiu wiosna u Ciebie w pełni .
Kapustą portugalską jestem zachwycona. W tym roku będę z nią też eksperymentować, mam nadzieję, że się uda.
Nawozisz ją jakoś specjalnie lub opryskujesz czy rośnie Ci bezproblemowo ?
Pozdrawiam ciepło
Kapustą portugalską jestem zachwycona. W tym roku będę z nią też eksperymentować, mam nadzieję, że się uda.
Nawozisz ją jakoś specjalnie lub opryskujesz czy rośnie Ci bezproblemowo ?
Pozdrawiam ciepło
pozdrawiam, Magda
Między domem a pracą są małe zakamarki szczęścia.
Między domem a pracą są małe zakamarki szczęścia.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Kasiu , ''zbłądziłem'' i ja
Tylko w takie wyjątkowe zimy można zobaczyć takie widoki. Na ten szczaw i ja mam chrapkę. Rośnie duży a jak w smaku , różni się od ''normalnego'' U mnie raczej tylko w postaci szczawiowej , w sezonie dość często na stole.
Tylko w takie wyjątkowe zimy można zobaczyć takie widoki. Na ten szczaw i ja mam chrapkę. Rośnie duży a jak w smaku , różni się od ''normalnego'' U mnie raczej tylko w postaci szczawiowej , w sezonie dość często na stole.
- MORANGO
- Kontakt:
elorek- kapustka nie jest kłopotliwa, sieje, potem sadzę i zpominam o niej, i rośnie sama jak drzewsko
tade k-powiem Ci, że widok tylu kwitnących prymulek samą wprawil mnie w zadziwenie a co do szczawiu krwistego, max 40 cm, jest w smaku bardziej delikatny, ja jak na razie do sałatek go biore, wtedy nie muszę octu lać polecam bo jest tez piekną ozdobą warzywnego ogrodu
tade k-powiem Ci, że widok tylu kwitnących prymulek samą wprawil mnie w zadziwenie a co do szczawiu krwistego, max 40 cm, jest w smaku bardziej delikatny, ja jak na razie do sałatek go biore, wtedy nie muszę octu lać polecam bo jest tez piekną ozdobą warzywnego ogrodu