Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
Dorotko może wiesz gdzie można Epimedium nabyć?
W Bylinowym raju nie mają
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Mają tutaj.Chociaż z nimi nigdy nic nie wiadomo.ewunia7 pisze:
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... _UxAyxKkAg
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dorotko , widzę że też lubimy piątek w pracy szczególnie jak już zaraz będzie koniec
Różyczki w Kauflandzie sie pojawiły niestety ale mróz je złapał bo mają brązowe plamki na kwiatach i tu i uwdzie na liściach.
Prymulki też bym sie skusiła jak jeszcze są w biedronce ale właśnie problem z ich przechowaniem, zmarnieją i szkoda rośłinki. Tulipany cudne pomyśleć że za kilka miesięcy w ogrodach zrobi sie od nich bardzo kolorowo.
Pozdrawiam cieplutko
Różyczki w Kauflandzie sie pojawiły niestety ale mróz je złapał bo mają brązowe plamki na kwiatach i tu i uwdzie na liściach.
Prymulki też bym sie skusiła jak jeszcze są w biedronce ale właśnie problem z ich przechowaniem, zmarnieją i szkoda rośłinki. Tulipany cudne pomyśleć że za kilka miesięcy w ogrodach zrobi sie od nich bardzo kolorowo.
Pozdrawiam cieplutko
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
http://sadzawka.pl/ewunia7 pisze:
Ewa,Jolu to moze ten fiołek w ogóle nie kwitnie
Iwonka i ja pozdrawiam w niedzielny wieczór
Jurku mówisz o hoście ??
Sylwio - pozdrawiam,miłego wieczorku
Marta wracając do prymulek,oglądałam program ogrodniczy w TV i zalecali żeby prymulki kupowane w zimie ,zadołować z doniczką np na balkonie w jakimś korytku,donicy z ziemią i je zahartować ,ewentualnie przykryć lub zabrać do domu gdyby przyszły konkretne mrozy,niby wtedy jest większe prawdopodobieństwo że nie zginą w ogrodzie,moze należałoby zrobić z jedną ten eksperyment
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Oj tak czas zakupowy się już powoli zaczyna zwłaszcza ten internetowy , i tak u mnie tez się zaczął .
Zamówiłam takie różyczki wielkokwiatowe:
1) Ambassador
2) Evelyne Dheliat
3) Grand Mogul
4) Rosa Belmonte
Oraz Lilijki:
Orienpet BIG BROTHER
Orienpet DOLCE & GABBANA
Orienpet GARDEN PLEASURE
Orienpet SHOCKING
lilia Orientalna ENJOY
lilia L.O TRIUMPHATOR oraz TYGRYSÓWKA MIX gdyż miałam w ubiegłym roku ładnie kwitły , więc dokupiłam.
Ale chciało by się jeszcze
Co do prymulek ja mam jedną ale już powoli zaczyna marnieć kwiatki bledną a nowe to już w ogóle bez koloru , więc nie wiem czy wytrzyma do wiosny aby ja przesadzić. Wczoraj w biedronce też kupiłam hiacynta , gdyż jeden w domku przekwita więc jak przekwitnie będzie kwitł następny. Och ten cudowny zapach
Zamówiłam takie różyczki wielkokwiatowe:
1) Ambassador
2) Evelyne Dheliat
3) Grand Mogul
4) Rosa Belmonte
Oraz Lilijki:
Orienpet BIG BROTHER
Orienpet DOLCE & GABBANA
Orienpet GARDEN PLEASURE
Orienpet SHOCKING
lilia Orientalna ENJOY
lilia L.O TRIUMPHATOR oraz TYGRYSÓWKA MIX gdyż miałam w ubiegłym roku ładnie kwitły , więc dokupiłam.
Ale chciało by się jeszcze
Co do prymulek ja mam jedną ale już powoli zaczyna marnieć kwiatki bledną a nowe to już w ogóle bez koloru , więc nie wiem czy wytrzyma do wiosny aby ja przesadzić. Wczoraj w biedronce też kupiłam hiacynta , gdyż jeden w domku przekwita więc jak przekwitnie będzie kwitł następny. Och ten cudowny zapach
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Dorotko witaj Widzę ze zakupy imponujące ja jeszcze się powstrzymuje ale coraz bardziej mnie już łapki świerzbią nie ,wiem jak długo wytrzymam ,tulipanki śliczne pokazałaś.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko,nie bardzo chce mi się kombinować z tymi prymulkami wsadzę ich i niech sobie radzą
- Sylwia85
- 1000p
Dorotko witaj
Spróbujesz w ten sposób swoją prymulkę zahartować?
Pozdrawiam
Spróbujesz w ten sposób swoją prymulkę zahartować?
Pozdrawiam
- dorcia7
Marysiu ja nie potrafię się powstrzymać,ciągle znajdę coś co mnie interesuje ,muszę tylko hamować żeby wszystkiego naraz nie kupić bo na chleb zabraknie
Marta,Sylwia sama nie wiem czy spróbować eksperymentu,jak na razie prymula stoi na ławie,kwitnie i ogólnie ma się dobrze,a że zima do nas nadeszła sypie cały czas to i tak marne szanse żeby na balkonie działać
Nie wiem czy te tulipany juz były,ale nawet gdyby to nic przeciez cały czas tylko wspomnienia
Marta,Sylwia sama nie wiem czy spróbować eksperymentu,jak na razie prymula stoi na ławie,kwitnie i ogólnie ma się dobrze,a że zima do nas nadeszła sypie cały czas to i tak marne szanse żeby na balkonie działać
Nie wiem czy te tulipany juz były,ale nawet gdyby to nic przeciez cały czas tylko wspomnienia
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Ja tez kupiłam 3 prymulki , ale chyba wyniosę je z pokoju do chłodnego ganku.Chciałabym jednak żeby wytrwała do wiosny
- dorcia7
Tak zrób,ciepłym pomieszczeniu nie przetrzymają do wiosny,w zeszłym roku miałam kilka ,na parapecie stały bo w końcu od okna chłodniej niż na stole ,ale zaczęły żółknąć ,potem wystawiłam w chłodniejsze dni na balkon,nic z nich nie było,co prawda wiosną te żałosne resztki wsadziłam do ziemi ale niestety nic nie wyszło,szkoda bo własnie teraz jest dużo prymul o ciekawych barwach
- Sylwia85
- 1000p
Dorotko wspomnienia piękne i żeby ten nowy sezon był jeszcze piękniejszy.
I zima dotarła do Ciebie u mnie od czwartu jaką być wieksze przymrozki a w przyszłym tygodniu zapowiadają ok -20, mam nadzieję że to im sie nie sprawdzi i jakimś cudem będzie cieplej.
I zima dotarła do Ciebie u mnie od czwartu jaką być wieksze przymrozki a w przyszłym tygodniu zapowiadają ok -20, mam nadzieję że to im sie nie sprawdzi i jakimś cudem będzie cieplej.
- dorcia7
Z dwojga złego na te zapowiadane mrozy to dobrze że śnieg pada -dobrze dla roslin,zawsze jakaś kołderka,ale ja już myślałam że zima o nas w tym roku zapomniała