Storczyki po mojemu ;)
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki po mojemu ;)
fajnie Arku ze wpadles jednego storcza mam w keramzycie, dzisiaj wsadzilam storczyka mamy bo w korze mu zle bylo ale mam zamiar przesadzic wszystkie tylko ciagle puszczaja pedy i nie chce ich niepotrzebnie stresowac czyzbys planowal przesadzic swoje?
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Zapytałem o keramzyt bo mam problemy z reanimkami w korze i nie wiem czemu ale wydaje mi się,że nie tylko one czułyby się lepiej w keramzycie i byłyby do uratowania a podłoże z keramzytu chyba nie przesusza się tak szybko jak kora
Pozdrówka
Pozdrówka
- Dusiaaa
- 1000p
zawsze możesz spróbować. podłoże przesycha faktycznie wolniej i korzonki są zdrowsze niż w korze,przynajmniej się nie martwię że je złapie pleśń albo że zgniją
Dusia, a co u Twoich podopiecznych? Nic ostatnio nie pokazujesz
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Dusiaaa
- 1000p
eh giannko ciezko usiasc do kompa jak sie 8 h siedzi w pracy non stop... ale kwitna juz dwa, w tym magical wszystkie za to maja pedy wiec sie ciesze :)moze wieczorem uda mi sie cos wstawic to sie pochwale;)
I Magical kwitnie Wieczorem zajrzę
Z pozdrowieniami - Janka
- Dusiaaa
- 1000p
ehh... trochę mi zeszło z tymi fotkami ale jak widać nawet jak mam wolne to nie mam czasu :P ok teraz foty, kwitnąć będzie każda jedna moja paskuda więc jestem zadowolona
tutaj mamy już kwitnącego Tinny Honey -wygląda jak nowy pęd ale to z odbicia takiego bicza puścił :P bardzo lubię ta hybrydę, ma duże kwiaty i jest bardzo dorodna w tle z pąkami Yellow Beauty który w tym roku zaszczycił mnie dwoma pędami pierwszy storczyk z więcej niz jednym pędem wyhodowany przeze mnie widać też pędzik białego piegusa ale troszkę jeszcze zostało mu do rozwinięcia.
to już Piko Fantasy, też ma dwa pędy ale jeden bardzo cieniutki, nie wiem z czego wynika taka dysproporcja... żeby było śmieszniej ten cieńszy pojawił się znacznie wcześniej ale jest znacznie bardziej drobny i dużo wolniej rośnie mam nadzieje że jednak zakwitnie na obu
a to już znany Magical z All :P zakwitł na odbiciach po dość długim czasie, kilka pączków zgubił ale w końcu zakwitł widać tez na fotkach nowy juz spory pęd
no a to już Szkarada tez zgubiła pare pączków ale chyba z mojej winy, rosnie eksperymentalnie w keramzycie i chyba trochę za bardzo ją przesuszyłam bo i korzonki podeschły ale teraz już ją bardziej pilnuję. ciekawa hybryda bo ciagle ma lekko "obwisłe" listki, ale bardzo lubi puszczać odbicia cieżka z niej modelka bo źle jest uchwycić faktyczny kolor jej rumieńców-gina na fotkach
na sam koniec mini-Sogo Vivien- zapowiada się sporo kwiatów chociaż pęd przypomina bardziej kiść winogron niz pędy innych storczy
no to tyle sorki za te wstążeczki ale nie mam ich czym przywiązywać do patyczków a nie chce spinać na początku spinkami bo się pędy uszkadzaja
tutaj mamy już kwitnącego Tinny Honey -wygląda jak nowy pęd ale to z odbicia takiego bicza puścił :P bardzo lubię ta hybrydę, ma duże kwiaty i jest bardzo dorodna w tle z pąkami Yellow Beauty który w tym roku zaszczycił mnie dwoma pędami pierwszy storczyk z więcej niz jednym pędem wyhodowany przeze mnie widać też pędzik białego piegusa ale troszkę jeszcze zostało mu do rozwinięcia.
to już Piko Fantasy, też ma dwa pędy ale jeden bardzo cieniutki, nie wiem z czego wynika taka dysproporcja... żeby było śmieszniej ten cieńszy pojawił się znacznie wcześniej ale jest znacznie bardziej drobny i dużo wolniej rośnie mam nadzieje że jednak zakwitnie na obu
a to już znany Magical z All :P zakwitł na odbiciach po dość długim czasie, kilka pączków zgubił ale w końcu zakwitł widać tez na fotkach nowy juz spory pęd
no a to już Szkarada tez zgubiła pare pączków ale chyba z mojej winy, rosnie eksperymentalnie w keramzycie i chyba trochę za bardzo ją przesuszyłam bo i korzonki podeschły ale teraz już ją bardziej pilnuję. ciekawa hybryda bo ciagle ma lekko "obwisłe" listki, ale bardzo lubi puszczać odbicia cieżka z niej modelka bo źle jest uchwycić faktyczny kolor jej rumieńców-gina na fotkach
na sam koniec mini-Sogo Vivien- zapowiada się sporo kwiatów chociaż pęd przypomina bardziej kiść winogron niz pędy innych storczy
no to tyle sorki za te wstążeczki ale nie mam ich czym przywiązywać do patyczków a nie chce spinać na początku spinkami bo się pędy uszkadzaja
W koncu sie zebralas i to w jakim stylu!!!Piekne fotki i piekne kwitnienia ,a storeczkim?asz takie wypieszczone ,ze az milo sie patrzy.Dla mnie szkarada jest najpiekniejsza .Piekne kolorki ,jak sie bedziesz pozbywac to chetnie przygarne
- Dusiaaa
- 1000p
wstyd się przyznać ale jak ja przesadzałam do keramzytu miałam cicha nadzieje że padnie... jakaś taka nie szczególna, matowe opadające liście, małe kwiaty i w ogóle.. ale teraz podoba mi się coraz bardziej chociaż na pewno bym się zamieniła za jakis ciekawszy okaz o bardziej soczystym kolorze ale M się do niej przyzwyczaił i to jedyna nazwa która umie powtórzyć ze wszystkich storczyków które mam
W kazdym razie chetnie sie zamienie ,bo zamierzam sie pozbyc kilku hybrydek ,wiec na wiosne pogadamy jeśli Twoj luby zdecyduje sie na rozwod
- Dusiaaa
- 1000p
hehe nie ma problemu, wytoczę jakieś konkretne argumenty to może go przekonam :P a jak tam Twój pniaczek storczykowy?
Przekonaj go sobie znanymi argumentami
Pniaczek stoi,zieleninka rosnie i nawet czasem kwitnie
Pniaczek stoi,zieleninka rosnie i nawet czasem kwitnie
- Dusiaaa
- 1000p
no to super, koncepcja pniaczka bardzo mi się podoba jak już się dorobię własnego domu i wygram w totka to z chęcia zrobiłabym sobie taki ogród zimowy a w nim taki pniaczek ze storczami póki co musze się zadowolić parapetem...i to jednym