Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie

Post »

Moniko,Sylwio myślę ,ż każdy z nas chciałby już wiosny ;:65 tymczasem temperatura z godziny na godzinę spada , na I piętrze mam na minusie 8 stopni a wyzej zawsze cieplej,do tego prószy leniwie śnieg za to wieje silny wiatr,nieprzyjemnie jest

Sylwia ani róża nie przesadzona ani gałąź nie podcięta ,u mnie jest tak,że od lat od pnia drzewa do boku altany w miejscu gdzie rośnie róża jest przeciągnięta linka ,w razie gdy trzeba wysuszyć ręcznik,czy jakieś szmatki to mam na czym powiesić i jak moja Alchymist już ma długie gałązki czepia się linki i do gałęzi zmierza ,wyglada to ciekawie ;:306

Co do ogrodu syna ,wszystko będzie zależało co będą cicieli mieć,ja chetnie doradzę,kupię ,posadzę ,ale narzucać swojego zdania nie będę,sądzę ,że będzie dużo żurawek :;230 już sadzonki niektórych dla nich mam,zresztą sporo dostaną ode mnie-tylko muszą wybrać , będą ciekawe iglaczki bo zamiast kwiatów jak brali ślub prosili o iglaczki do przyszłego ogrodu i oprócz tradycyjnych mają też ciekawe egzemplarze- zadołowane u mnie na działce , zresztą z tego co mówią ogród marzy im się kwitnący przez większość roku ,nie zabraknie też traw -chyba przy tarasie ...oj rozbujałam się najpierw muszą budowę dokończyć
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko,miło się ogląda wspomnienia lata i ciągle mi mało,to dziwne ale za każdym razem człowiek coś wypatrzy co go zainteresuje ,to wszystko nie ma dna,pozdrawiam gorąco i miłych snów :wit ;:168
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Noc była bardzo zimna jak na mój rejon,rano mróz trzymał pomimo świecącego słońca,sobota znowu na wyjeździe,dobrze że nasz samochód dobrze grzeje :D jakoś tak wiosenne pragnienia sie przez to oddaliły, jak jeżdzę do Wrocławia mam po drodze galerię ogrodniczą"Zielone centrum" z tego co czytałam jak ją otwarli to pierwszy tego typu obiekt,gdyby była tak jak w grudniu nie omieszkałabym wstąpić i na pewno nie wyszłabym z pustymi rękoma ,ale tym razem nic mnie nie ciągnęło,patrząc na aurę na zewnątrz,do domu wracaliśmy już w scenerii zimowej,choć powiem Wam ą mały dziś ruch i fajnie się jechało w ciepełku , z CD umilał nam jazdę oczywiście Dżem,a za szybami ciemność tylko światła reflektorów i sypiący śnieg ..urokliwa podróż
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Dorciu :wit to bajeczną miałaś podróż za szybkami samochodu :lol: Taka sceneria pozytywnie nastraja na zimową aurę. Zielone centrum musi poczekać ;:215
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Mizu
50p
50p
Od: 2 gru 2009, o 15:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U syna poszaleć w ogrodzie, jak się zgadzają, super rzecz :D . Mój na razie synek maleńki i z siania rzodkiewek czy słonecznika na działce strasznie się cieszy i zimą za ogródkiem tęskni. Z całego serca mu życzę w przyszłości własnego ogrodu i domku, a nie mieszkania w bloku, jak my.
Róż się nie bój. Ja tam z nimi doświadczenia żadnego nie mam, ale mam w nie wiarę. Dobrać odpowiednią do własnych warunków odmianę, zaoferować im miłość i sądzę, że się odwdzięczą :D Rośliny to nie ludzie, potrafią być tylko szczere :D
Jeszcze nie dawno wiosennie u nas było, a teraz mróz tęgi bez śnieżnej okrywy chwycił i aż serce się kraja na widok zamrożonych zielonych pędów. A u mojej mamy, 70 km ode mnie, pełno śniegu i z wnuczką (moją bratanicą) na sankach szaleje :D
A Dżem zawsze w sercu odpowiednio zagra :D
Pozdrawiam, Karina.
Nasz Zielony Zakątek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Witaj Dorciu :wit
Siedzę i podziwiam twoje piękne roślinki w ogrodzie,który jest piękny jak i te w domku.Widzę,że uwielbiasz storczyki,tak jak ja:)Piękne jedno i drugie.Widać,że masz serce i tzw.rękę do kwiatów.Zeszło mi trochę u ciebie ale miło ten czas mi zleciał,pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Dorotko :wit musi to ciekawie wyglądać taka różyczka uczepiona linki i zmierzająca do gałezi czereśni.
A wiesz że nawet o tym nie pomyślałam. Swietny pomysł z tymi iglakami zamiast kwiatów. Wiesz co jak ja kiedyś tam w przyszłości ( mam nadzieję niedalekiej ) będę brac ślub to też poprszę o iglaczki. Wyśmienity pomysł. Pierwszy raz słyszę ale bardzo mi sie podoba. Zawsze Państwo młodzi zamiast kwiatów chcą maskotki, słodycze, ksiazki, alkochol czy kupony lotto.
Tak i tak poszalejesz u syna w ogrodzie, mam nadzieję ze będę zdjecia i relacja.
Pozdrawiam cieplutko i miłego wieczoru życzę. ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio specjalnie dla Ciebie czereśniowa ;:306 Alchymist

Obrazek

wino,kupony Lotto czy inne z przez Ciebie wymienionych to popularne i już dość ..nudne ,no moze jeszcze maskotki jak są ofiarowane domom dziecka czy ubogim dzieciom to niezła myśl, moi tak sobie wymyślili,że podarowane drzewka będą im codziennie przypominać o tym wyjątkowym dniu we własnym ogrodzie ,zresztą tej uroczystości nie da sie zapomnieć
to nie miejsce na to ,ale poniekąd dotyczy kwiatów bo są na zdjeciu,pokażę Wam stół dla nowożeńców i rodziców

Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

O matko jaka piękna ta "czereśniowa " róża , juz wcześniej ją podziwiałam ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Dorotko dziękuję ;:cm ale ślicznie i ciekawie wygląda róża i czereśnia i oczywiście sznureczek :) wkomponowany w całość. ;:63
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko każdej gospodyni jest przyjemnie,gdy goście spędzają miło czas :D

Marto,Asiu,Karinko pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego tygodnia,oby nie już tak zimnego

Marysiu to zdjęcie już było ,ale moze Sylwia nie widziała ,dlatego powtórka z rozrywki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Dorotko zdjecie pewnie widziałam ale na tyle pięknych fotografi cieżko jest wszystkie zapamiętać.
Piękny stół jak wytwornie przygotowany ;:oj
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Ale po królewsku, ;:224 ;:224 , pięknie :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Zablokowany