elorek- kapustka nie jest kłopotliwa, sieje, potem sadzę i zpominam o niej, i rośnie sama jak drzewsko
tade k-powiem Ci, że widok tylu kwitnących prymulek samą wprawil mnie w zadziwenie a co do szczawiu krwistego, max 40 cm, jest w smaku bardziej delikatny, ja jak na razie do sałatek go biore, wtedy nie muszę octu lać polecam bo jest tez piekną ozdobą warzywnego ogrodu
Witaj Kasiu.
Musiałem zajrzeć do Twego wątku i zauroczony jestem--- kapustą , szczawiem i całą resztą. Nasiona szczawiu są do kupienia nawet na al. jednak kapusty galicyjskiej nie znalazłem nigdzie. Gdzie tego szukać?
Ja przywiozłam z Portugalii, i mam nadzieję, że uda mi się w tym roku pozyskać nasiona, jeśli oczywiści trzaskające mrozy nie przyjda nie wiem ile mi na ten sezon nawet nasion zostało jak cos bedzie mi zbywać to będę pamietać
Kasiu-przepraszam za pomyłke imienia
Jarmuż traktuje tak jak sałate ,dodaje fete ,pomidory itd, co kto lubi , podaje z sosem winegre (napisałam jak mówie)
Zupy też uzupełniam jarmużem ,albo z samego gotuje miksuje przyprawiam i ze śmietanką ,mniam
Witaj Kasiu, oj dawno Cię nie było
Prymulki pięknie Ci kwitną ,,wiosny chcą jak nic,a mnie mnie biało,wszystko pod pierzynką i mrozik mały trzyma.
Zupka bardzo smakowicie wyglada
Heyka
W wątku warzywnym naoglądałam się napodziwiałam Korali MORANGO , z akcji dostałam nasiona papryki Beros więc postanowiłam poznać właścicielkę Zwiedziłam ogród ...zajrzałam do foliaka - sprytnie opisane pomidorki na dłużej zatrzymałam się w warzywniku .
Wszystko ci pięknie rośnie, podziwiam Szczaw pierwszy raz widzę , piękny , trzeba się za nim rozejrzeć .
Twój warzywnik zawsze budzi moją dziką zazdrość Znów obiecuję sobie, że w tym roku to już na pewno bardziej się postaram
Zastanawiałam się nad nazwą róży Purple Tiger (bo to chyba ja Twoją tak określiłam ). Mam taką samą i ktoś ją tak dla mnie nazwał. Tylko że widziałam bardzo podobną New Imagine i to chyba taką właśnie mamy. Przeglądałam zdjęcia na helpie i nie mogę się zdecydować
dziewczynki- dziękuję że zaglądacie do mojego watku, korzystając z wolnej chwili postanowiłam skonstruować grownboxa na moje papryczki, pierwsze już wysialam w grudniu pomysł okazał się super, papryczki mają w chwili obecen 26 stopni, i dużo swiatła
tija- witaj w moim wątku, jest mi bardzo miło Ciebie poznać, i bardzo dziękuję za komplementy
ewamaj66- ja już zgłupiałam co to za odmiana, ale i tak ją