Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 4
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 4
dziekuje ze miłe przywitanie. Mam działke w górach i troche się obawiam czy uda mi sie tam hodowla. W sezonie bywam tam raz w tygodniu, pewnie to troche za rzadko.
- pawelp1320
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 kwie 2013, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czyli podsumowując jakie odmiany polecacie do uprawy w gruncie które będą mieć smaczne owoce ( byle nie koktajlowe) i będą bardzo plenne.
Pozdrawiam Paweł
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje eksperymentalnie podkiełkowane na wacikach nasionka Złotego Ożarowskiego przebił się dziś na powierzchnię Obym miała wczesne pomidorki
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Czy na etapie produkcji rozsady można rozróżnić pomidory o cechach generatywnych i wegetatywnych czy ujawniają się one później?
Można, po budowie liści.
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mógłbyś to trochę rozwinąć.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- namura
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 cze 2012, o 19:16
cytat z forum:
... Wg mnie obserwując już zaraz na początku rozsadę zauważycie typy. Warunek - posadzicie wszystkie w ziemi o jednakowym składzie i będziecie jednakowo podlewać. Te wszystkie zdechlaki, co zaraz będą podkręcać liście z przekarmienia to generatywne. Jak jakieś będą rosły szaleńczo w porównaniu do innych to wegetatywne.
Dlatego właśnie bawole są uznawane za trudne bo są generatywne, w gruncie rzeczy one czego innego wymagają pod nogi.
Błąd w uprawie
... Wg mnie obserwując już zaraz na początku rozsadę zauważycie typy. Warunek - posadzicie wszystkie w ziemi o jednakowym składzie i będziecie jednakowo podlewać. Te wszystkie zdechlaki, co zaraz będą podkręcać liście z przekarmienia to generatywne. Jak jakieś będą rosły szaleńczo w porównaniu do innych to wegetatywne.
Dlatego właśnie bawole są uznawane za trudne bo są generatywne, w gruncie rzeczy one czego innego wymagają pod nogi.
Błąd w uprawie
pozdrawiam Hubert Huba Buba
Dziunia 87
Wg mnie twoje pomidory mają za mokro.
Wg mnie twoje pomidory mają za mokro.
Pozdrawiam
Adam
Adam
- offca11
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 07:47
Może zdjęcie zrobione tuż po podlaniu, ale na pewno za wcześnie
Pozdrawiam Mateusz
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
offca11 masz rację Mam zwyczaj najpierw zająć się zraszaniem siewek, a potem dopiero cykam im fotki, bo przecież "dzieciaczkom" trzeba najpierw dać się napić Chyba zmienię kolejność działania, bo wszyscy myślą, że przelewam swoje rozsady
A no i jeszcze w sumie powinnam sprostować, że te Złote Ożarowskie wylądują w donicach na werandzie pod daszkiem, a de facto nie w gruncie Wcześnie to też wiem, ale to taki mój mały eksperyment
forumowicz piękne zdjęcie ku pokrzepieniu serc amatorów
A no i jeszcze w sumie powinnam sprostować, że te Złote Ożarowskie wylądują w donicach na werandzie pod daszkiem, a de facto nie w gruncie Wcześnie to też wiem, ale to taki mój mały eksperyment
forumowicz piękne zdjęcie ku pokrzepieniu serc amatorów
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
forumowicz dzięki za odpowiedź,postaram się zróżnicować opiekę już na etapie rozsady.Podobnie jest chyba i z papryką,bo niektóre odmiany są bogato ulistnione a inne typowe zdechlaki .