PTAKI - nasi sprzymierzeńcy - 3 cz.
Re: Nasi sprzymierzeńcy - ptaki... - 4 cz.
Miłka piękne zdjecia sójek.
U nas goszczą głównie sikorki oraz rudziki i kosy czasem sroki. Jest jeszcze jeden gatunek którego niestety nie umiem zaszeregować ani też zrobić zdjęcia.
Jest on szary z długim lekko zakrzywionym dziobem chyba nieco większy od sikorek.
Dzisiaj wylądował taki ciężki gość
U nas goszczą głównie sikorki oraz rudziki i kosy czasem sroki. Jest jeszcze jeden gatunek którego niestety nie umiem zaszeregować ani też zrobić zdjęcia.
Jest on szary z długim lekko zakrzywionym dziobem chyba nieco większy od sikorek.
Dzisiaj wylądował taki ciężki gość
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Pozdrawiam. Ewa
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie fajne karmnikowe zdjęcia! Zazdroszczę, bo mam karmnik w cieniu. Słońce go łapie dopiero w lutym, jak jest wyżej.
Dokupiłam wczoraj słonecznika i zmienili się goście. Przyleciało mniej mazurków, za to zajrzały zupełnie inne ptaki.
Alphax! Strasznie jestem ciekawa co to może być.
Modraszka
Jery
Zięba
Dzwońce
Rudzik
Grubodziób
Dokupiłam wczoraj słonecznika i zmienili się goście. Przyleciało mniej mazurków, za to zajrzały zupełnie inne ptaki.
Alphax! Strasznie jestem ciekawa co to może być.
Modraszka
Jery
Zięba
Dzwońce
Rudzik
Grubodziób
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Ależ Ty masz różnorodność... Dzisiaj u mni była sójka ale chyba karmnik za mały i szybciutko odleciała.W mieście wśród bloków to tylko gołębie i wrony
Pozdrawiam. Ewa
U mnie sójki w zeszłą zimę na żołędzie do karmnika przychodziły, potrafiły 2-3 szt połknąć.
Właśnie po jej wizycie wyczytałam że jesienią i zimą lubią żołędzie - tylko skąd ja teraz wezmę żołę dzie
Pozdrawiam. Ewa
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
To dlatego u mnie jest dużo sójek, bo w pobliżu las dębowy, nawet raz wychowały swoje młode na balkonie. A jedzenia na działce jeszcze sporo na winogronach w postaci rodzynków, bo pozostawiłem kilkadziesiąt kilogramów fioletowych winogron.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Mewa no tak, jak zaczniesz im dogadzać to niedługo o schabowego poproszą U mnie po sąsiedzku rośnie dąbek, co zbiorą jesienią to zbiorą ale część żołędzi ląduje u mnie na działce, muszę zbierać bo wiosną się siewki pojawiają. Więc przyjemne z pożytecznym.
A czy ktoś widział może gila,sympatyczny praszek z czerwonym krawatem,symbol zimy za mojego dzieciństwa no i szczygły ,też je widać coraz rzadziej.
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Zaznaczam wątek Uwielbiam wszystko, co żyje A Miłki zdjęcia