W niralowym ogródku.
- Judyta84
- 200p
- Od: 12 maja 2010, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W niralowym ogródku.
Piękny ogród, wpisuje się aby go nadal śledzić i czerpać inspiracje.
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
jak tak sobie oglądałam twój wąteczek-a jest na czym oko zawiesić...to wszędzie mi te iglaczki w oczy wpadają(a to już nie dobrze ) o każdej porze roku są ciekawe i niesamowicie podkreślają kolory w ogrodzie...alez u ciebie wszystko przemyślane
poproszę zdjęcie oczka w "zimnej jesiennej szacie" jest piękne
poproszę zdjęcie oczka w "zimnej jesiennej szacie" jest piękne
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu z ciekawości zaglądam, gdzie posadziłaś nowy nabytek od pana Kożuszka i widzę, że rośnie na eksponowanym miejscu. Masz rację, bo ono jej się należy.
Będę nudno i powtórzę to co zawsze. JEST PIĘKNIE.
Będę nudno i powtórzę to co zawsze. JEST PIĘKNIE.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Kasiu , język polski jest bardzo ubogi w słowa określające piękno. Tak jak Anie nie chcę być ''nudny'' , ale trudno znależć słowo bardziej adekwatne do tego co widzę. Niesamowicie piękny
Perowskię także ostro przycinam , a ona rośnie jak szalona. Słabe miejsce , nie nawożę , pewnie takie warunki odpowiadają jej.
Perowskię także ostro przycinam , a ona rośnie jak szalona. Słabe miejsce , nie nawożę , pewnie takie warunki odpowiadają jej.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Masz cudny i wypieszczony ogród, gratuluję.
Wybacz, że dopiero piszę, Jesteś super.
Wybacz, że dopiero piszę, Jesteś super.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Puk, puk Kasiu co u Ciebie?
Może jakieś zdjęcia z ogródka?
Może zdradzisz plany na nowy sezon,czy robisz jakieś zamówienia?
Może jakieś zdjęcia z ogródka?
Może zdradzisz plany na nowy sezon,czy robisz jakieś zamówienia?
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ja też chętnie zobacze Twój ładny ogród
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Witam wszystkich cieplutko po przerwie
W moim ogrodzie wiele zmian w tym sezonie ale chyba się już przyzwyczailiście
Niestety nie zdążyłam ująć tego w kadrze więc fotki typowo zimowe zostają na pocieszenie-choć u mnie zima taka jak u Was Prace w ogrodzie trwały do pierwszych przymrozków ... a może i dłużej choć można byłoby rzec że trwają do dnia dzisiejszego -gromadzę kamyk na wiosenne rabaty
Planuję zmienić kamyk w głównej rabacie przed domem a w sumie na połowie rabaty , połączenie kremowego z grafitem-plany! Mogą się do wiosny zmienić Dodatkowo ten delikatny w kolorze kamyk chcę wykorzystać na wysypanie trzech rabat w kształcie koła.
Zdecydowanie z ogrodu ubyło liściastych i bylin na konto iglastych.Nie to że wiele znikło ale uważałam że późna jesień i wczesna wiosna w moim ogrodzie jest zbyt mało ciekawa.
Do ogrodu przywędrowało ponad 40 Pinus mugo 'Varella' a co za tym idzie spory kawałek trawnika znikł i mniej koszenia
W moim ogrodzie wiele zmian w tym sezonie ale chyba się już przyzwyczailiście
Niestety nie zdążyłam ująć tego w kadrze więc fotki typowo zimowe zostają na pocieszenie-choć u mnie zima taka jak u Was Prace w ogrodzie trwały do pierwszych przymrozków ... a może i dłużej choć można byłoby rzec że trwają do dnia dzisiejszego -gromadzę kamyk na wiosenne rabaty
Planuję zmienić kamyk w głównej rabacie przed domem a w sumie na połowie rabaty , połączenie kremowego z grafitem-plany! Mogą się do wiosny zmienić Dodatkowo ten delikatny w kolorze kamyk chcę wykorzystać na wysypanie trzech rabat w kształcie koła.
Zdecydowanie z ogrodu ubyło liściastych i bylin na konto iglastych.Nie to że wiele znikło ale uważałam że późna jesień i wczesna wiosna w moim ogrodzie jest zbyt mało ciekawa.
Do ogrodu przywędrowało ponad 40 Pinus mugo 'Varella' a co za tym idzie spory kawałek trawnika znikł i mniej koszenia
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kasiu podziwiam twój upór i hart ducha...zwożenie kamieni w taką pogodę
Ja nar razie planuję w głowie i odkładam na kupkę odpowiednie fundusze
Ja nar razie planuję w głowie i odkładam na kupkę odpowiednie fundusze
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najważniejsze, Kasiu, że wiesz, czego chcesz i do tego dążysz.
Nie jest istotne, czy komuś się to podoba, bo to ma się podobać Tobie.
Oby Ci się tylko nie odwidziało, bo sporo tych kamyków przez swoje ręce przerzuciłaś .
Nie zapominaj, że trzeba mieć też czas na cieszenie się efektami,
podnieś czasem w głowę, rozejrzyj się i posiedź ciesząc się ogrodem .
Nie jest istotne, czy komuś się to podoba, bo to ma się podobać Tobie.
Oby Ci się tylko nie odwidziało, bo sporo tych kamyków przez swoje ręce przerzuciłaś .
Nie zapominaj, że trzeba mieć też czas na cieszenie się efektami,
podnieś czasem w głowę, rozejrzyj się i posiedź ciesząc się ogrodem .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Kasiu iglaki w białych czapeczkach cudownie się prezentują Masz rację kamyki podkreślą rośliny, będą lepiej wyeksponowane...też mi się takie rozwiązanie podoba. Kamyk nie zniknie z rabat tak jak kora...sezon i prawie jej nie widać
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Kasiu
Wreszcie pogoda odgoniła Cię od prac ogrodowych, a ja już nie mogę się doczekać by zobaczyć te wielkie zmiany. Podziwiam Cię za to samozaparcie do pracy bo ja nawet nie do końca uprzątnęłam ogród jesienią póki było ciepło, nie pamiętam już kiedy w nim coś robiłam, choć ja najbardziej lubię prace w ogrodzie wiosną później już nie bardzo w upały chce mi się coś robić. Pięknie wyglądają te wszystkie iglaczki w zimowej szacie, a i "talerze" w końcu pokazałaś
Wreszcie pogoda odgoniła Cię od prac ogrodowych, a ja już nie mogę się doczekać by zobaczyć te wielkie zmiany. Podziwiam Cię za to samozaparcie do pracy bo ja nawet nie do końca uprzątnęłam ogród jesienią póki było ciepło, nie pamiętam już kiedy w nim coś robiłam, choć ja najbardziej lubię prace w ogrodzie wiosną później już nie bardzo w upały chce mi się coś robić. Pięknie wyglądają te wszystkie iglaczki w zimowej szacie, a i "talerze" w końcu pokazałaś
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Kasiu przeczytałam twój watek i pisałaś w nim o tym że straciłaś część żurawek przez robaki napisz proszę jaki oprysk stosowałaś na te robale bo planuje na ten rok kilka żurawek u siebie i tak myślę profilaktycznie również o pryskaniu gleby przed ich posadzeniem