Liliowce -Hemerocallis cz.11
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.11
Kochana nie dziwię się ze nie masz miejsca.
Ty masz już cały ogród piękności i to jakie cudeńka.Każdy piękny, nie mogę wybrać który piękniejszy.
Ty masz już cały ogród piękności i to jakie cudeńka.Każdy piękny, nie mogę wybrać który piękniejszy.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ahoj Anina.
Maś krasnej zber denivek.
Vśetki chcela bych mat doma.
Zdravim te
Maś krasnej zber denivek.
Vśetki chcela bych mat doma.
Zdravim te
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Znalazłam dziś fotki dwóch pajączków.
Chokecherry Mountain i Jan's Twister
Może niezbyt ładnie wykształcone, bo to ich pierwsze kwiaty u mnie ale to zawsze miłe wspomnienie.
Chokecherry Mountain i Jan's Twister
Może niezbyt ładnie wykształcone, bo to ich pierwsze kwiaty u mnie ale to zawsze miłe wspomnienie.
Pozdrawiam. Krystyna.
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Anina poco to się odwracać od nowych lepiej kupić bo potem się się koszmary .Cudowne masz odmiany.
Klio, piękne pajączki.
Klio, piękne pajączki.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Anina....zatvorene oći...? .... .......neverim.
Ja .....na tvoje nemożno zatvorit.
Ja .....na tvoje nemożno zatvorit.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Kleksik
- 200p
- Od: 24 mar 2012, o 19:12
Jurku ,
mam poważne wątpliwości co do liliowca Awesome Blossom. Kolor podobny ale jednak nie taki właściwy. Kształt płatków też jest zupełnie inny. Są w rzeczywistości bardziej "okrągłe".
Pozdrawiam
Katarzyna
mam poważne wątpliwości co do liliowca Awesome Blossom. Kolor podobny ale jednak nie taki właściwy. Kształt płatków też jest zupełnie inny. Są w rzeczywistości bardziej "okrągłe".
Pozdrawiam
Katarzyna
Pozdrawiam
Katarzyna
Katarzyna
Anina nie zamykaj oczu na nowe liliowce, możesz coś przegapić .
Ja nigdy nie zamykam i właśnie zachwyciłam się Twoimi. Wszystkie są cudne.
Ja nigdy nie zamykam i właśnie zachwyciłam się Twoimi. Wszystkie są cudne.
Pozdrawiam. Krystyna.
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Re: Katalog liliowców-wątek dla osób chętnych do dodawania zdjęć
Mam problem i pytanie do specjalistów
W 2012 r podzieliłam i przesadziłam kilkadziesiąt liliowców . W zeszłym roku pięknie już rosły, ale miałam straszny problem z obcym psem, który przeskakiwał ponad metrowe ogrodzenie i udeptał między kępami ścieżki a wiele kęp zniszczył. Czy dobrym pomysłem jest wzruszenie tej udeptanej ziemi pazurkami? Na jakiej głębokości będzie to bezpieczne dla korzeni?
W 2012 r podzieliłam i przesadziłam kilkadziesiąt liliowców . W zeszłym roku pięknie już rosły, ale miałam straszny problem z obcym psem, który przeskakiwał ponad metrowe ogrodzenie i udeptał między kępami ścieżki a wiele kęp zniszczył. Czy dobrym pomysłem jest wzruszenie tej udeptanej ziemi pazurkami? Na jakiej głębokości będzie to bezpieczne dla korzeni?
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
-
- 100p
- Od: 2 cze 2013, o 23:03
OOOO nawet nie przypuszczałem że tyle jest tych liliowców...(do tej pory mam tylko 3 te zwyklejsze )... to co pokazujecie to po prostu spełnienie marzeń z dzieciństwa
Wpadłem po przysłowiowe same uszy....pół dnia spędziłem na pobieżne przeglądniecie tego wątku....a w myśli plany na pierwsze zakupy...już nie mogę doczekać się wiosny
Wpadłem po przysłowiowe same uszy....pół dnia spędziłem na pobieżne przeglądniecie tego wątku....a w myśli plany na pierwsze zakupy...już nie mogę doczekać się wiosny
Emilko!
Liliowce podobno należą też do tych roślin, które potrafią przetrwać marnego ogrodnika więc myślę, że nic im nie będzie. Na wiosnę odbiją i liście odrosną. Ziemię możesz spulchnić na kilka centymetrów ale niekoniecznie. Liliowce korzenią się głęboko. Pomyśl nad zabezpieczeniem ogrodzenia przed pieskiem albo jakimś odstraszaczem w aerozolu.
Szkoda kwiatów.Mam nadzieję,że pochwalisz się na forum kwitnącymi liliowcami.
Pozdrawiam gorąco.
Liliowce podobno należą też do tych roślin, które potrafią przetrwać marnego ogrodnika więc myślę, że nic im nie będzie. Na wiosnę odbiją i liście odrosną. Ziemię możesz spulchnić na kilka centymetrów ale niekoniecznie. Liliowce korzenią się głęboko. Pomyśl nad zabezpieczeniem ogrodzenia przed pieskiem albo jakimś odstraszaczem w aerozolu.
Szkoda kwiatów.Mam nadzieję,że pochwalisz się na forum kwitnącymi liliowcami.
Pozdrawiam gorąco.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ale tu się działo a mnie nie było
Aninko masz cudności , szkoda że w ogrodzie już brakuje miejsca u mnie podobnie .
Moje pełne liliowce
Aninko masz cudności , szkoda że w ogrodzie już brakuje miejsca u mnie podobnie .
Moje pełne liliowce