Miatkowe storczyki
- anabell
- 200p
- Od: 18 gru 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Miatkowe storczyki
Ten czerwony okaz cudny śliczny jest też ten żółto -zielony phalaenopsis No i jak widzę to kolekcja wydatnie się powiększy powodzenia w uprawie maluszków
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Kibicuje i życzę powodzenia w uprawie maluchów
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trzymam kciuki za maluszki aby dotarły całe i zdrowe. Pochwal się jak tylko dotrą. A swoją drogą piękne okazy jak Ci zakwitną szczególnie Lc.Cluster Fire & Amazon Trick i Psychopsis papilio & mariposa
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żółty jest uroczy , tez bym takiego chciała mieć w swojej kolekcji . Też trzymam kciuki za maluszki , oby dojechały całe i zdrowe .
- Miatka
- 50p
- Od: 23 lut 2013, o 19:27
Witam was,
wracam jeszcze do mojego reanimowanego falka, mam do was prośbę, doradźcie mi czy dobrze zrobiłam. Falek słabł, wyjęłam go z podłoża i przeniosłam do dużego słoika z keramzytem. Keramzyt jest lekko zalany na dnie, a nad nim unosi się falek przytrzymywany przez wykałaczki do szaszłyków (tylko to miałam). Korzonki falka są bardzo słabe, na razie ich nie obcinałam. Czy wg was jest dla niego szansa?
-- 1 lut 2014, o 15:21 --
PS. na zdjęciu wygląda jak by miał dobre korzenie ale są bardzo słabe, wyglądają jak przegniłe na przemian z zaschniętymi.
wracam jeszcze do mojego reanimowanego falka, mam do was prośbę, doradźcie mi czy dobrze zrobiłam. Falek słabł, wyjęłam go z podłoża i przeniosłam do dużego słoika z keramzytem. Keramzyt jest lekko zalany na dnie, a nad nim unosi się falek przytrzymywany przez wykałaczki do szaszłyków (tylko to miałam). Korzonki falka są bardzo słabe, na razie ich nie obcinałam. Czy wg was jest dla niego szansa?
PS. na zdjęciu wygląda jak by miał dobre korzenie ale są bardzo słabe, wyglądają jak przegniłe na przemian z zaschniętymi.
Magda
Miatka pisze:Witam was,
WG mnie zrobiłaś wszystko w porządku, korzenie nie są narażone na moczenie wię w wodzie, jedynie mają zapewnioną dużą wilgoć - co powinno im posłużyć.
Parapet wygląda bardzo imponująco, podoba mi się kompozycja z wazonem- fajna jest.
PS. Ładne zdjęcia, widać małą głębię ostrości.
- Miatka
- 50p
Mara, dzięki za odpowiedź , chciałam się upewnić czy wszystko dobrze robię. Nigdy nie reanimowałam storczyka.
Magda
Jeszcze dodatkowo, ale to już możesz dla wszystkich storczyków zrobić - przecieranie wacikiem nasączonym wodą z bioseptem. Też odżywiają one liście, czyszczą i nabłyszczają- a dodatkowo zabezpieczają przed grzybkami.
Wazonik prześlicznie wygląda. A białasek taki pofalowany :o
- Miatka
- 50p
Meiss, Dzięki za odwiedziny, Z wazonika jestem dumna, a co do białego storczyka, to kupiony z przeceny i to dużej. Już w sklepie przelany zrzucił parę kwiatków, jeden liść zżółknięty, przy przesadzaniu sam odpadł. Na szczęście po jednym dniu widzę już, że liście nabrały wigoru.
mara - dzięki za podpowiedz, wszystkie wasze rady i doświadczenia są dla mnie cenne.
pozdrawiam wszystkich
mara - dzięki za podpowiedz, wszystkie wasze rady i doświadczenia są dla mnie cenne.
pozdrawiam wszystkich
Magda
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Bardzo podoba mi się miniaturka w wazoniku-super to wygląda Białasek za przesadzenie do nowego podłoża na pewno odwdzięczy się opiekunce i będzie długo kwitnął
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Miatka
- 50p
SĄ!!! Dotarły moje maleństwa! Wszystkie są w bardzo dobrym stanie, mam nadzieje, że tak zostanie jak najdłużej. Później zdjęcia
Buziak
Buziak
Magda