TO mi się podoba!bartii9512 napisał(a):
(...) Echinopsis i Rebutia. Pewnie jakieś drobnonasienne Parodie (...)
Moje kaktusy- Bartii9512
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kaktusy- Bartii9512
- ROBERTOBORO
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mnie też się to podoba
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cztery pierwsze rodzaje to rozumiem, że z siewu ale...ciekawią mnie szczególnie te drobnonasienne parodie bo plan pioruńsko ambitny ale superowybartii9512 pisze:Planuje iść głównie w rodzaje takie jak Lobivia, Acanthocalycium, Echinopsis i Rebutia. Pewnie jakieś drobnonasienne Parodie.
Większość będę starał sie głównie uzyskać z własnych wysiewów, czyli znowu będzie wojna w domu o parapety
Wszelkim siewom kibicuję (to już maniakalne u mnie ) i od razu proszę o zdawanie relacji ze szczególnym uwzględnieniem parodii... niecałkiem bezinteresownie ale nie chodzi o wyłudzenie tylko o odgapienie...to tak na uspokojenie.
Ja z kurzowych wysiałam mieszańce co mi się same uprodukowały... i nawet coś już zaczyna wyłazić ale czy coś się uchowa to czas pokaże. To był próbny siew bo po pierwsze muszę przetestować lampki na noworodkach(boszeee jak to brzmi ) a po drugie chciałam mieć jakiekolwiek własne doświadczenie w sianiu takiego pyłu.
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Bartosz ,pokaż co Ci zostało po ataku wełnowców,ja też straciłem dwie piękne Rebucje przez te robactwo,ale w zamian,
kupiłem 10 szt i zaraz po zakupie lepiej mi się na sercu zrobiło jak na nich patrzę
kupiłem 10 szt i zaraz po zakupie lepiej mi się na sercu zrobiło jak na nich patrzę
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Było tego tyle a tu trzeba od nowa... to bywa faktycznie dołujące. Widziałem na wcześniejszych stronach ze już malutka Lobivia arachnacantha daje kwiata. Sam mam taka (i jak większość Lobivi dopiero od roku) i chyba ona jedyna mnie pozytywnie zaskoczyła taka mała a chętnie kwitnie. Jak idzie odbudowywanie? Echinopsis multiplex też się zmarnował?
Myślisz pozytywnie a to daję siłę
Odbudowuj kolczaste a my będziemy wsparciem i razem z Tobą,trzymaj się
Odbudowuj kolczaste a my będziemy wsparciem i razem z Tobą,trzymaj się
- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
Rzeczywiście dawno cię tu nie było, ale wróciłeś, dobrze, że jesteś, bo nie miałem z kim o szczepieniu gadać .
A skoro zostajesz przy rodzaju lobiwia, to jakbyś był zainteresowany, prawdopodobnie będę miał w tym roku na wydaniu parę siewek, bo rosną dość solidnie. (a jakbyś chciał, mam też nasiona E. subdenudata x E. eyriesii, co na podkładki chcę przeznaczyć - ale z taką ilością nasion, jaka mi została, obsiałbym chyba z 15m^2 ; no chyba, że już nie szczepisz).
Trzymaj się, rozwijaj kolekcję
A skoro zostajesz przy rodzaju lobiwia, to jakbyś był zainteresowany, prawdopodobnie będę miał w tym roku na wydaniu parę siewek, bo rosną dość solidnie. (a jakbyś chciał, mam też nasiona E. subdenudata x E. eyriesii, co na podkładki chcę przeznaczyć - ale z taką ilością nasion, jaka mi została, obsiałbym chyba z 15m^2 ; no chyba, że już nie szczepisz).
Trzymaj się, rozwijaj kolekcję
Pozdrawiam, Aleksander
- bartii9512
- 500p
- Od: 30 mar 2010, o 18:23
No więc ten tydzień minął mi w całości na szpitalu, dopiero dzisiaj wróciłem, można powiedzieć że jest ze mną wszystko w porządku, o ile jutro słonko na parapet zawita i aparat zrobi ładne fotki to pokaże "resztki" mojej kolekcji
Moje kaktusy | Pozdrawiam, Bartosz.
Witaj Barti,
zaintrygowało mnie przycinanie kaktusów ;)
Ostatni wpis był o powrocie ze szpitala i wątek umilkł- mam nadzieję że wszystko dobrze i to tylko nadmiar pracy jest przyczyną braku obiecanych zdjęć, które chętnie obejrzę
Pozdrawiam! Ola
zaintrygowało mnie przycinanie kaktusów ;)
Ostatni wpis był o powrocie ze szpitala i wątek umilkł- mam nadzieję że wszystko dobrze i to tylko nadmiar pracy jest przyczyną braku obiecanych zdjęć, które chętnie obejrzę
Pozdrawiam! Ola
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 2#p4099962" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe roślinne schronisko
Moje małe roślinne schronisko
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Bartek,słoneczko już wysoko,więc czekamy za tymi fotkami
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 9 kwie 2022, o 22:08
Cześć wszystkim
Niektórzy może mnie pamiętają, kiedyś zapalony dzieciak, dzisiaj juz 27 na karku.
Po 8 latach postanowiłem powrócić do hobby jakim były kaktusy, wcześniejszą kolekcje zniszczył mróz, choroba dodatkowo namieszała mi w życiu i odpuściłem sobie wszystko. Pochłonęła mnie praca i aktualnie zaczęło mi brakować kaktusów i w zasadzie potrzebuje waszej pomocy bo całkowicie zapomniałem gdzie można kupić nasiona, cokolwiek. Po takiej przerwie niewiadomo od czego zacząć.
Może ktoś jest chętny w jakiś sposób pomóc?
Jedyne kogo pamiętam do zdecydowanie Tomka i jego Lobivie
Wątek jest mój lecz nie jestem w stanie odzyskać hasła do poprzedniego konta.
Niektórzy może mnie pamiętają, kiedyś zapalony dzieciak, dzisiaj juz 27 na karku.
Po 8 latach postanowiłem powrócić do hobby jakim były kaktusy, wcześniejszą kolekcje zniszczył mróz, choroba dodatkowo namieszała mi w życiu i odpuściłem sobie wszystko. Pochłonęła mnie praca i aktualnie zaczęło mi brakować kaktusów i w zasadzie potrzebuje waszej pomocy bo całkowicie zapomniałem gdzie można kupić nasiona, cokolwiek. Po takiej przerwie niewiadomo od czego zacząć.
Może ktoś jest chętny w jakiś sposób pomóc?
Jedyne kogo pamiętam do zdecydowanie Tomka i jego Lobivie
Wątek jest mój lecz nie jestem w stanie odzyskać hasła do poprzedniego konta.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj - jakże dawno Cię tutaj nie było!
Naliczyłem... 8 lat??
Szkoda, że rośliny które wtedy hodowałeś przepadły - było tam kilka naprawdę dobrych. Cóż, pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Natomiast dobrą wiadomością jest to, że zamierzasz wrócić do kaktusów.
Nie będę Ci tutaj wypisywał gdzie można rośliny czy nasiona zakupić - jeśli będziesz tego potrzebował to pisz na priv.
Natomiast co mogę napisać to jedynie to, iż obecnie jest znacznie łatwiej o często bardzo rarytaśne rośliny. Nie ma problemu z ich zdobyciem - wystarczy często wpisać nazwę rośliny w znaną przeglądarkę...
Życzę wiele zdrowia oraz powodzenia w odbudowaniu kolekcji.
Naliczyłem... 8 lat??
Szkoda, że rośliny które wtedy hodowałeś przepadły - było tam kilka naprawdę dobrych. Cóż, pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Natomiast dobrą wiadomością jest to, że zamierzasz wrócić do kaktusów.
Nie będę Ci tutaj wypisywał gdzie można rośliny czy nasiona zakupić - jeśli będziesz tego potrzebował to pisz na priv.
Natomiast co mogę napisać to jedynie to, iż obecnie jest znacznie łatwiej o często bardzo rarytaśne rośliny. Nie ma problemu z ich zdobyciem - wystarczy często wpisać nazwę rośliny w znaną przeglądarkę...
Życzę wiele zdrowia oraz powodzenia w odbudowaniu kolekcji.
Mnie w tamtych dawnych czasach na forum jeszcze nie było, więc tym bardziej z chęcią będę śledził Twój wątek. No i czekam na pierwsze zdjęcia
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy