Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
- Tolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
Dzięki Halinko za fotki schodki.....jak ja lubię takie wielo-poziomowe ogrody..... są cudne ,niestety mój plac prosty jak stół ale ma to chyba swoje i dobre strony ,jak sobie radzisz z przemieszczaniem taczką ,nie mów że po schodach zjeżdżasz
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uciekł mi napisany post .Więc od początku
Tak poważnie to jakoś sobie radzę czy z taczką czy bez,to nie są jakieś ogromne obszary,więc spoko.
Od cięższych robót mam M .Trawników już mało,bo obciachane na maksa na korzyść różanych rabat,
więc trawki też nie wiele po skoszeniu,chwastów nie ma prawa być,bo od razu .
Już nie mogę się doczekać generalnego sprzątania w ogrodzie . Nawet nie myślę,że plecy będą bolały
Tolinko czemu nie .Tolinka pisze:nie mów że po schodach zjeżdżasz
Tak poważnie to jakoś sobie radzę czy z taczką czy bez,to nie są jakieś ogromne obszary,więc spoko.
Od cięższych robót mam M .Trawników już mało,bo obciachane na maksa na korzyść różanych rabat,
więc trawki też nie wiele po skoszeniu,chwastów nie ma prawa być,bo od razu .
Już nie mogę się doczekać generalnego sprzątania w ogrodzie . Nawet nie myślę,że plecy będą bolały
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
HALINKO.....takich surfinii na moim ryneczku to ja jeszcze nie wypatrzyłam.....a może Ty z tych wojaży zimowych zwozisz te cudeńka......
....ogród z poziomami też mnie zachwyca a jeżeli już jest tak dopieszczony jak Twój.....to Wam
....ja różyczki będę sadzić bo ogród tworzę....co nie znaczy, ze miejsca aż tak dużo....ale w tym będą one królować, dlatego też podglądam różane rabatki.....
....ogród z poziomami też mnie zachwyca a jeżeli już jest tak dopieszczony jak Twój.....to Wam
....ja różyczki będę sadzić bo ogród tworzę....co nie znaczy, ze miejsca aż tak dużo....ale w tym będą one królować, dlatego też podglądam różane rabatki.....
- hal1959
Krysiu to jeszcze raz dla Ciebie to cudeńko
Surfinie kupiłam w Polsce,w punkcie ogrodniczym,ale tylko w jednym i jest naprawdę ich jak na lekarstwo,ale udało mi się kupić
Z wojaży zimowych to przywiozłam fuksje,które tu ukorzeniłam (nie powiem jak zdobywałam szczepki ) i jakieś cebulowe.
Poza tym stąd to raczej przywożę ozdoby do ogrodu,figurki,zegar dwustronny,ten na zdjęciu i inne rzeczy,a było ich sporo
Tym razem może jakąś różę zabiorę ze sobą,zobaczę co wiosną będzie fajnego do zabrania
Ogród z innej perspektywy po wiosennym uporządkowaniu terenu,jeszcze z tej strony nie pokazywany.
Ta strona ogrodu została dokończona ostatniej wiosny.To część bardziej owocowa,parę krzaczków i drzewek owocowych,truskawki,poziomki
Surfinie kupiłam w Polsce,w punkcie ogrodniczym,ale tylko w jednym i jest naprawdę ich jak na lekarstwo,ale udało mi się kupić
Z wojaży zimowych to przywiozłam fuksje,które tu ukorzeniłam (nie powiem jak zdobywałam szczepki ) i jakieś cebulowe.
Poza tym stąd to raczej przywożę ozdoby do ogrodu,figurki,zegar dwustronny,ten na zdjęciu i inne rzeczy,a było ich sporo
Tym razem może jakąś różę zabiorę ze sobą,zobaczę co wiosną będzie fajnego do zabrania
Ogród z innej perspektywy po wiosennym uporządkowaniu terenu,jeszcze z tej strony nie pokazywany.
Ta strona ogrodu została dokończona ostatniej wiosny.To część bardziej owocowa,parę krzaczków i drzewek owocowych,truskawki,poziomki
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Halinko, piękne te surfinie i te stożkowe, wiklinowe kosze, widać też że zadbaliście o deszczówkę, też muszę o tym pomyśleć.
Zegar dworcowy bardzo mi się podoba, chodzi? Szkoda, że nie mam nigdzie w ogrodzie odpowiedniego zadaszenia.
A tu, przy ścieżce nowe rabatki, co tam posadzisz, jakie plany? Widać, że już coś tam posadzone.
Zegar dworcowy bardzo mi się podoba, chodzi? Szkoda, że nie mam nigdzie w ogrodzie odpowiedniego zadaszenia.
A tu, przy ścieżce nowe rabatki, co tam posadzisz, jakie plany? Widać, że już coś tam posadzone.
- hal1959
Heniu mnie też zauroczyły te pełne surfinie .
Koszyk wiklinowy tutaj kupiłam i jeszcze chętnie kupię,bo tanie były,coś chyba ok 2-3 funtów.
O deszczówce pomyśleliśmy od razu gdy stawialiśmy najpierw tę wiatkę
,są tam też 2 beczki,w sumie mam 4,ale mogę mieć jeszcze jedną przy wiatce ,przy dużych deszczach szybko się napełniają
Zegar chodzi .Oczywiście na zimę wyjęliśmy baterie.
To zdjęcie rabatek z wiosny,więc teraz już więcej nasadzeń.Są tam 3 róże okrywowe Yellow Fairy,sporo tulipanów i lilii,liliowce,żurawki,
jednak efekt będzie widoczny w tym sezonie,poprawki na pewno będą .
Przy siatce jest wiciokrzew,róża Muscoza Alba ,Flammantanz,przy furtce New Down,dla której muszę zrobić pergolę nad furtką
Pewne decyzje zapadną wiosną.
Koszyk wiklinowy tutaj kupiłam i jeszcze chętnie kupię,bo tanie były,coś chyba ok 2-3 funtów.
O deszczówce pomyśleliśmy od razu gdy stawialiśmy najpierw tę wiatkę
,są tam też 2 beczki,w sumie mam 4,ale mogę mieć jeszcze jedną przy wiatce ,przy dużych deszczach szybko się napełniają
Zegar chodzi .Oczywiście na zimę wyjęliśmy baterie.
To zdjęcie rabatek z wiosny,więc teraz już więcej nasadzeń.Są tam 3 róże okrywowe Yellow Fairy,sporo tulipanów i lilii,liliowce,żurawki,
jednak efekt będzie widoczny w tym sezonie,poprawki na pewno będą .
Przy siatce jest wiciokrzew,róża Muscoza Alba ,Flammantanz,przy furtce New Down,dla której muszę zrobić pergolę nad furtką
Pewne decyzje zapadną wiosną.
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Halinko, będzie pięknie. Ciekawa jestem tych żółtych Fairy, nie widziałam ich jeszcze w ogrodach polskich, czy to krajowe sadzonki?
- hal1959
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Bardzo ciekawie wygląda te Yellow Fairy, będzie efektowna jak się rozrośnie
- hal1959
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Będzie, ta róża jest szybko rosnąca
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Halinko śliczna ta Twoja Yellow Fairy ,będę podglądać jak u Ciebie rośnie
- hal1959
Anuś to dobrze,że są szybko rosnące ,spodobały mi się one całkiem niedawno .
Mam też inne ,na zdjęciu kolejno Cristal Fairy,the Fairy,Cristal Fairy i Red Fairy
Świeżynki ostatniej wiosny
Tolinko to na razie młodziaczki,ale skoro szybko rosną i dobrze im u mnie to może już latem będzie co podglądać
Troszkę letnich kolorków
Mam też inne ,na zdjęciu kolejno Cristal Fairy,the Fairy,Cristal Fairy i Red Fairy
Świeżynki ostatniej wiosny
Tolinko to na razie młodziaczki,ale skoro szybko rosną i dobrze im u mnie to może już latem będzie co podglądać
Troszkę letnich kolorków