Niewielki ogródek wielu barw

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Niewielki ogródek wielu barw

Post »

Agnieszko, witaj! Wszystkiego ogrodowego w nowym roku ;:196

Wiosna trwa w najlepsze czy też zastąpiła ją zima? U mnie biało, mroźno i wietrznie... brak słońca powoduje zniżki energii, ale pocieszam się, że do marca już z górki...

Pozdrawiam serdecznie!
A
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

Madziu: witaj :) wiosna niestety ukryła się pod grubą śnieżną pierzyną i obawiam się, że nie oszczędzi roślin, które już wystartowały.
Esmeradlo: witaj :) dziękuje za miłe słowa:)
Aguś: witaj :) oj niestety po wiośnie nie ma już śladu. U nas również śnieżnie i pochmurno. Co do Twojej energii ... Twój "spadek" ma tak wysokie obroty, że wiele osób nie osiąga ich nawet w swej szczytowej formie :).
Pozdrawiam Agnieszka
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale dobrze że masz tą pierzynę. U mnie na działce mróz a bez śniegu :(
Aga789
200p
200p
Kontakt:

Post »

Madzia, oby ta pierzynka faktycznie uchroniła roślinki, bo temperatury u nas cały czas w okolicach minus 15.
Pozdrawiam Agnieszka
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj u mnie rano też minus 15. Potem minus 13 i ;:3 . Śnieg nowy niestety nie dopadał. Choć rano troszkę prószył ale to dosłownie przez chwilkę.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aga789 pisze: AGNESS: ale mi narobiłaś "smaka" :). Czy Ola to mała sąsiadeczka, czy źlę kojarzę fakty?
Agusiu witaj :wit
Pytałaś mnie u Agi o Olę, to moja córcia..... i nie taka już mała, bo już początkująca studentka :wink: :lol:
Właśnie teraz była w domku przez tydzień, dziś wyjeżdża z powrotem do Wa-wki.... strasznie szybko ten wspólny czas upłynął....
Pospacerowałam po Twoim ogródku..... faktycznie wiosna bardzo już zaawansowana.... dobrze, że spadł śnieg i choć troszkę utulił te wszystkie podrośnięte roślinki ..... Najbardziej martwe się o różyczki..... im śnieg nie pomoże ......
Aga789
200p
200p
Kontakt:

Post »

Witajcie moi drodzy :).
Dzisiaj byliście moja "prasówką " przy porannej kawce :).
Obrazek
Madziu, życzę Ci tylko słonecznych dni tej zimy :).
Agusiu, już doczytałam na Twoim wątku, że Ola to córeczka :) . Szukałam dzisiaj przepisu na spód pizzy i przyznam, że kilka Twoich receptur zapisałam sobie na dysku :). Będę je próbowała w późniejszych terminach. Dzisiaj spróbowałam pizzy :). Wyszła przepyszna i jako, że była to pierwsza próba, zrobiłam jej tylko połowę.. to było zdecydowanie za mało, bo udała się już za pierwszym razem :). Nie wiem tylko jak długo czekałaś na wyrośnięcie ciasta- ja około 40 minut. Dodałam drożdże sypkich zamiast standardowych. Kolejna próba będzie z użyciem profesjonalnej mąki do pizzy :). (numer 00 ).
Aga (Aguniada) : tak.. to właśnie zdjęcie Twojej pizzy zmobilizowało mnie, do spróbowania własnych sił w tej dziedzinie :).
Moja była z czarnymi oliwkami, kukurydzą, mozzarellą, szynką Serrano i suszonymi pomidorami w ziołowej zalewie. Choc zdjęcie tego nie oddaje, miała ona śliczne kolorki.
Obrazek
Pozdrawiam Agnieszka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, super, że spróbowałaś zrobić domową pizzę!
Prawda, że smakuje nieziemsko i nieporównywalnie z 'zamawianą'?

Widzę w porannej prasówce swój wpis! :D (rozpoznaję stopkę)

Jak się czujesz na progu nowego tygodnia?
W kalendarzu 3 lutego - brzmi świetnie, oby za każdym kolejnym dniem stała poprawa pogody i dużo słońca.

Serdeczności zostawiam,
A
Aga789
200p
200p
Kontakt:

Post »

Aguś, nie mylisz się :) Twoje wpisy bardzo często goszczą na moim notebooczku :).
Tydzień zaczęłam pod znakiem łazienkowego SPA ;). A 3 luty brzmi dość mroźno, ale tylko brzmi:), bo za oknem było powyżej 0, a koło godziny 13stej temperatura w słońcu wynosiłam +8 :heja . Dzisiejsze słonko dało mi spory zastrzyk energii :). Miałam wiele pomysłów na dzisiejszy dzień. M.in. zrobiłam masę solną i lepiliśmy z synkiem różne zwierzaczki. Jutro będziemy je malować :).
Pozdrawiam Agnieszka
Aga789
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kochani.. .czy też czujecie wiosnę w powietrzu?:) U nas na słoneczku było plus 12 stopni :)....to był cudowny weekend :)
Pozdrawiam Agnieszka
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak to prawda. Weekend był rewelacyjny. Teraz co prawda ;:3 brak, ale i tak termometry zatrzymały się na 5 stopniach. Ciągle śledzę prognozę długoterminową. Zanotowali jakieś tam możliwe opady śniegu ale bez mrozu, także myślę że długo on na trawnikach nie poleży. Jeśli się zjawi. Ja już tak wiosnę poczułam że każda oznaka zimy przyprawia mnie o nieprzyjemne dreszcze. NIE CHCĘ JUŻ ZIMY.
Aga789
200p
200p
Kontakt:

Post »

Madziu, mam dla Ciebie dobre wieści. Dzisiaj są imieniny Grzegorza, a jak przysłowie mówi : "na Grzegorza zima idzie do morza" :)

Wg prognoz, w weekend ma padać śnieg z deszczem, ale mam cicha nadzieję, że do południa tego śniegu już nie będzie :).
Póki co czuje wszędzie wokół czuć wiosnę. Wróble mają nieustanne próby swojego chóru na gałązkach żywopłotu, gęsi i kaczki radośnie wołają z wysoka, krokusy, żonkile i prymulki jako pierwsze zapraszają do swych drobnych kielichów ledwo rozbudzone pszczółki. TAK! dzisiaj widziałam kilka pszczółek :).
W ubiegłym roku tak spodobały mi się krokusy i tulipanki u innych forumowiczów, że strasznie bardzo chciałam mieć takie ślicznotki również u siebie :). No i kilka mam :)

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Agnieszka
Aga789
200p
200p
Kontakt:

Post »

Poniedziałek. Od 3 dni wieje niesamowicie silny wiatr. Od czasu do czasu przebija się słoneczko. W zamian za zapowiadany śnieg z deszczem, pojawił sie tylko deszcz i do tego przelotny. Krokusy zamknęły swe kielichy i czekają do środy..bo w środę wraca do nas wiosna :) .
Pozdrawiam Agnieszka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”