Wszystko o pomidorach cz. 7 (13.11.11)

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Re: Wszystko o pomidorach cz. 7 (13.11.11)

Post »

To się jeszcze pochwal , jakie stare odmiany posiałeś, Jareczku , jeśli to możliwe...
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Tournesol
200p
200p
Od: 3 maja 2012, o 08:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja przed chwila moja nasionka pomidorów polozylam do lodówki na miesiąc. Zasiam dopiero 2 marca. Nie wiem co ze mną, w tym roku coś mi się nie chce, mam milion spraw :(
Tournesol
Moja pasja : pomidory, papryki i moje kury Marans
No i troche reszte ogrodu
uki94
200p
200p
Od: 4 mar 2008, o 09:55

Post »

Fajnie, że wątek pomidorowy się rozkręca. Ja w tym roku posiałem naprawdę dużo odmian takie jak: marglobe, wisconsin 55, kasachstan rubin, thessaloniki, sława nadrenii, saint pierre, malinowy warszawski, krakus, rambozo F1, mam zamiar jeszcze posiać stupice, opal essence, bloody butcher, w tym roku zrobię mały eksperyment i posieje wiele odmian, wybiorę najlepszą i następnym razem posieje jej najwięcej.
Lukasz uki94
jerry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

basow@ pisze:To się jeszcze pochwal , jakie stare odmiany posiałeś, Jareczku , jeśli to możliwe...
Na razie nie ma co opowiadać, wyjdą z ziemi to się nazwa znajdzie - nie ma co zapeszać ;:224 :;230
Za to pochwalę się, że zaowocował mi w końcu "Bolek", którego hoduję od jesieni w domu.
Pozdrawiam
Jerry
aria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2011, o 17:33

Post »

Jerry, gratulacje ;:63 , uprawiałam kiedyś pomidorki Bolek są dobre do przechowywania.

Ja w tym roku mam odmianę z Albanii, ciekawi mnie bardzo jej smak i długość przechowywania.
Kasencja

Post »

U mnie jeszcze nic nie ruszyło z sianiem. Po pierwsze nie ma świeżej ziemi u nas jeszcze. Jakąś jedną paprykę posiałam w starej i już ziemia widzę ruchoma się zrobiła :twisted: . Nie ma sensu. Trochę jestem chora i jakoś ciężko się zebrać. Ale jeszcze czasu jest, to czekam cierpliwie- jak nigdy :) .
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

uki94 pisze:..... w tym roku zrobię mały eksperyment i posieje wiele odmian, wybiorę najlepszą i następnym razem posieje jej najwięcej.
Ja sobie to obiecuję co roku ;:224 ...i nic z tego ;:306 .Zawsze znajdę jeszcze kilka(-naście) ciekawych i polecanych odmian do wypróbowania ;:131 .
A to wszystko dzięki temu forum i życzliwym pomidoromaniakom,którzy chętnie się dzielą swoimi nasionami ;:180 .I doświadczeniem.
No,nie mogę się powstrzymać :oops: .
Naprawdę mam sporo wypróbowanych odmian,ale ciągle gonię tego zajączka ;:224 .Ciągle zżera mnie ciekawość.A każdy pisze..''ta odmiana jest przepyszna...zostaje u mnie na zawsze''...itp.No i jak nie spróbować...

A gdy sezon minie i z pomidorów zostają tylko zdjęcia,nasiona i wspomnienia....znowu się chce spróbować tych ''przepysznych''...i kolorowych...

Jak powiedział poeta; ...''to niedościgły horyzont.Nigdy go nie ułowię...''

Ale może tylko ja tak mam....

Ja muszę jeszcze czekać z siewem...pomidory mam tylko w gruncie.Za wcześnie jeszcze.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Jarek , a fotkę jakąś Bolka zapodasz? Daj pocieszyć oczy... :D
Kasiek , Ty się porządnie wykuruj , a potem myśl o lataniu w poszukiwaniu ziemi. Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu.
Pozdrawiam,Małgorzata
danaa
200p
200p
Od: 13 sty 2012, o 22:13

Post »

Zapomniałam, że należy już zaglądać do tego wątku :oops: !
Toż niedługo siewy czas zacząć! :D
Co prawda jeden pomidor (Rose Quartz Multiflora) już sobie rośnie, ale robi to baaardzo powoli. Mam nadzieję, że jednak coś z niego będzie .
Pozdrawiam - Danuta

Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
jerry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 00:10

Post »

basow@ pisze:Jarek , a fotkę jakąś Bolka zapodasz? Daj pocieszyć oczy... :D
No coś zapodam, ale pewnie dopiero jutro.
Jak na razie są trzy małe owoce :D
Pozdrawiam
Jerry
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

A kiedy zaczynacie siać pomidorasy?
Przemo93
50p
50p
Od: 12 sty 2011, o 20:51

Post »

Magdo, ja zaczynam gdzieś pod koniec pierwszego tygodnia marca.
Pozdrawiam
Przemek
fox1961
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2013, o 10:49

Post »

Ja jeszcze trzymam ręce z daleka od nasionek pomidora. Widzę ,że zaczęliście sezon bardzo wcześnie. Swoje pomidorki posieję między 15-20 marca. Myślę, że w tym roku wreszcie trafię z terminem wysiewu.Mieszkam w północno- wschodniej części kraju, a tu wiosna dość późno się zaczyna. W roku 2012 siałam 8 marca, w 2013 11 marca i stwierdziłam, że trochę za wcześnie. Musiałam mocno gimnastykować się żeby sadzonki nie wybiegły za mocno. Do tunelu sadziłam 26 kwietnia jakoś przy pomocy zniczy udało się uchronić od przymarznięcia. W tym roku postanowiłam zaoszczędzić sobie nerwów, bo to przecież ma być przyjemność, a nie nerwy. Myślę, że zdążą urosnąć.Może trochę później zaowocują, ale przynajmniej uniknę tej bieganiny i stresu ;:109 .

Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego sezonu ;:333
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”