Witajcie!
Środa to dla mnie punkt krytyczny tygodnia. Weekendowy relaks już wyparował, mam problem, żeby zwlec się z łóżka, a przy takiej pogodzie za oknem, każda godzina w pracy to męka. Aż chciałoby się zdezerterować z fabryki i ruszyć do ogrodu!
Dzisiaj zdążyłam wrócić przed zachodem słońca, więc mały obchód zrobiłam
Róże w dalszym ciągu zielone, więc wygląda na to, że ostatnie mrozy nie wyrządziły szkód. Cebulowe powolutku wychodzą, a te przedwcześnie wyrośnięte mają zasuszone końcówki, ale wciąż jest szansa na kwiaty
Chciałabym zacząć początki wiosenne, ale jeszcze na to nieco za wcześnie, więc grzecznie poczekam do marca
Tymczasem w weekend wybieram się na giełdę po doniczki, nawozy i świeże tulipany
Majutku, nie wiedziałam, że ostrogowce też się tak ładnie sieją, super! Ja posadziłam je pierwszy raz, chętnie zobaczę siewki, bo bardzo polubiłam te roślinki
ewamaj66 pisze:(?)Przeszłam się między różami i nie zauważyłam czarnych pędów. Niech tak zostanie do kwietnia
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
AMEN
U mnie podobnie
Ewa!
Joasiu, w ogródku robaczka muszą być robaczki
Są mile widziane i cieszę się bardzo, że dają się swobodnie fotografować, mam z tego mnóstwo frajdy!
Monia, dziękuję! Miło, że jesteś
Hej
Asiu! Jak tam proces incepcji u M-a?
![Cool 8-)](./images/smiles/icon_cool.gif)
Jakieś postępy po weekendowym wypadzie do znajomych?
April, dojechałaś tak daleko, dojedziesz i do mnie! W dodatku autostradą prawie pod sam dom
Agness, witaj!Bardzo mi miło, dziękuję! Biegnę zajrzeć co u Ciebie
julieta pisze:Prince Jardinier - śliczna róża
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
Mam nadzieję, że kłopotliwa, chorowita, generalnie szału nie ma ?
Juliet, dokładnie tak jak piszesz i to całkiem serio. Jak w tym roku mnie nie zachwyci to wyleci
![palacz ;:209](./images/smiles/smoke.gif)
Wprawdzie nie chorowała, ale słabo kwitła i krzaczek ma fatalny pokrój. No nic, zobaczymy. W razie czego rozumiem, że jesteś zainteresowana?
Przechodnie mijają ogród i zaglądają z zainteresowaniem co tam znowu kopię. Mam ksywkę krecik
Na osiedlu dominuje model trawnikowo-tujowy, więc ogród wzbudza zainteresowanie, ale czy zachwyty? Tego nie wiem. Musisz przyjechać i podpytać sąsiadów ;-))
Majeczko, nie sądzę, żeby ogród wzbudzał zazdrość, ale jeśli cieszy przechodniów taki widok to jest mi bardzo miło! Zwłaszcza nasze przedogródki to ważna część osiedlowej przestrzeni zielonej i cenny wkład w nasze otoczenie - warto o nie dbać
Małgosiu, bukszpany kupiłam na Gardenii, w zeszłym roku. Były tak ukształtowane, a cena bardzo rozsądna, 30 zł. Jeśli będę miała szansę, kupię następne!
cdn. ;-))