Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Takiego co to śmieci i zazdrości to mi się trafił :evil: jak zwrócę uwagę to udaje że to nie on ;:170

Kasiu uwielbiam to miejsce z altanką i tymi różanymi wyspami ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiula, wiosna idzie jak nic :wink: Widać to nie tylko w przepięknych cebulowych u Ciebie, ale także w nowym wystroju wnętrz. Zasłony jasne jak wiesz kocham i sama tez zmienilam na takie. Słońce juz coraz wyżej i od razu chce się działać. Niestety w ogrodzie jeszcze nie ma co, to chociaż we wnętrzach można sie wyżyć ;:215 Widziałam tez kupione przez ciebie rękawice i fartuszek, super. Ja tez mam piękny fartuszek od Asi i juz za kilka tygodni będziemy mogły je wykorzystać w ogrodzie :heja Muszę koniecznie zakupić porządne sekatory, bo wiosna tuż tuż a ja taka nieogarnięta :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zima nie odpuszcza, rano -10. W dzień też nie na tyle ciepło, żeby śnieg stopniał, zrobiła się lodowa skorupa. Za to już drugi dzień świeci słońce i generalnie chce się żyć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Kasiu jestem pod wrażeniem Twojego zaczarowanego ogrodu, jego romantycznej duszy, z wyczuciem i polotem umieszczanych dodatków (kutych i innych) - no majstersztyk ;:oj Szczególnie bierze mnie za serce Twoja ścieżka z wiszącymi latarenkami i burzą różanego kwiecia. Ile róż posadziłaś wokół niej, że uzyskałaś taki efekt?
Pozdrawiam ciepło, Ejka
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wszyscy o wiośnie...dzisiaj o 5:40 rano było u mnie -11 ;:145 wiosennie robi się dopiero około południa, wtedy mam 7-8 na plusie...
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Kasiu :wit
Wpadam się przywitać i napawać fantastycznymi widokami ;:oj
Pozdrawiam
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Środa to dla mnie punkt krytyczny tygodnia. Weekendowy relaks już wyparował, mam problem, żeby zwlec się z łóżka, a przy takiej pogodzie za oknem, każda godzina w pracy to męka. Aż chciałoby się zdezerterować z fabryki i ruszyć do ogrodu!
Dzisiaj zdążyłam wrócić przed zachodem słońca, więc mały obchód zrobiłam :D
Róże w dalszym ciągu zielone, więc wygląda na to, że ostatnie mrozy nie wyrządziły szkód. Cebulowe powolutku wychodzą, a te przedwcześnie wyrośnięte mają zasuszone końcówki, ale wciąż jest szansa na kwiaty :uszy
Chciałabym zacząć początki wiosenne, ale jeszcze na to nieco za wcześnie, więc grzecznie poczekam do marca ;:65
Tymczasem w weekend wybieram się na giełdę po doniczki, nawozy i świeże tulipany :tan

Majutku, nie wiedziałam, że ostrogowce też się tak ładnie sieją, super! Ja posadziłam je pierwszy raz, chętnie zobaczę siewki, bo bardzo polubiłam te roślinki :uszy
ewamaj66 pisze:(?)Przeszłam się między różami i nie zauważyłam czarnych pędów. Niech tak zostanie do kwietnia :D
AMEN :D U mnie podobnie Ewa!
Joasiu, w ogródku robaczka muszą być robaczki :D Są mile widziane i cieszę się bardzo, że dają się swobodnie fotografować, mam z tego mnóstwo frajdy!
Monia, dziękuję! Miło, że jesteś ;:196
Hej Asiu! Jak tam proces incepcji u M-a? 8-) Jakieś postępy po weekendowym wypadzie do znajomych?
April, dojechałaś tak daleko, dojedziesz i do mnie! W dodatku autostradą prawie pod sam dom :D
Agness, witaj!Bardzo mi miło, dziękuję! Biegnę zajrzeć co u Ciebie ;:196
julieta pisze:Prince Jardinier - śliczna róża ;:167 Mam nadzieję, że kłopotliwa, chorowita, generalnie szału nie ma ? ;:306
Juliet, dokładnie tak jak piszesz i to całkiem serio. Jak w tym roku mnie nie zachwyci to wyleci ;:209 Wprawdzie nie chorowała, ale słabo kwitła i krzaczek ma fatalny pokrój. No nic, zobaczymy. W razie czego rozumiem, że jesteś zainteresowana? ;:224
Przechodnie mijają ogród i zaglądają z zainteresowaniem co tam znowu kopię. Mam ksywkę krecik :lol:
Na osiedlu dominuje model trawnikowo-tujowy, więc ogród wzbudza zainteresowanie, ale czy zachwyty? Tego nie wiem. Musisz przyjechać i podpytać sąsiadów ;-))
Majeczko, nie sądzę, żeby ogród wzbudzał zazdrość, ale jeśli cieszy przechodniów taki widok to jest mi bardzo miło! Zwłaszcza nasze przedogródki to ważna część osiedlowej przestrzeni zielonej i cenny wkład w nasze otoczenie - warto o nie dbać :uszy
Małgosiu, bukszpany kupiłam na Gardenii, w zeszłym roku. Były tak ukształtowane, a cena bardzo rozsądna, 30 zł. Jeśli będę miała szansę, kupię następne!

cdn. ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Juliet, na sąsiadów na razie nie mogę narzekać i oby tak zostało. Nowi wprowadzili się jesienią i liczę, że w tym roku zajmą się ogrodem? ;:224 Na zachodniej stronie bardzo brakuje mi zielonego tła, więc liczę po cichu na jakieś drzewa. W istocie, tyle o tym gadam, że M ostatnio zaproponował, żebym sama jakieś kupiła i zaniosła im w powitalnym prezencie uzbrojona w łopatę i szeroki uśmiech :lol:
Ciekawe czy wezwaliby pogotowie czy straż miejską (wiejską?)? ;:224
Ula, dzięki! Ja też bardzo polubiłam tą altanę, a wyobraź sobie, że jest u nas dopiero rok! Gdy zarośnie różami, będzie bardzo przytulny zakątek, moja różana świątynia dumania ;:170
Madzia, dokładnie! Trzeba wiosnę najpierw zaprosić do domu, a potem wyczekiwać na sygnał do prac ogrodowych!
Jeszcze sporo nam zostało do zrobienia w domu, mimo iż mieszkamy tu już od 3 lat, ale lubię takie drobne zmiany wnętrza, zawsze wprowadzają oddech świeżości! Chciałabym, żebyś mnie odwiedziła i swoim spojrzeniem omiotła domek doradzając jakieś dekoratorskie pomysły, bo masz niesamowity talent aranżacji miejsc. Twój domek wspominam baaaardzo mile ;:173
Ewa, u mnie rano -5, ale śnieg zalega w północnej części ogrodu, a lód skrzypi w trawie. Trzeba nam więcej słonka!
Ejka, witaj ponownie! Bardzo mnie cieszą odwiedziny kolejnej różomaniaczki ;:4 Dziękuję za przemiłe słowa pod adresem ogrodu, to dla mnie cenna dawka optymizmu! Kute elementy podobały mi się od dawna, pomysły zaczerpnęłam od mamy. Według rysunków wykonał je miejscowy kowal, a w zasadzie kilku fachowców. Ścieżka i przyległe rabaty powstały wiosną 2012r. - wtedy też posadziliśmy róże. Na pierwszej rabacie są róże the Fairy - 5 szt, na drugiej, białej - 3 Aspirin Rose i 3 Kent, a na ostatnie 5 szt. Heidetraum. Szybko się rozrosły tworząc zwarty dywan, a mają dopiero 2 sezony! Jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa i zapraszam ponownie!
Nifredilku, u mnie też rano mróz, ale lżejszy..za to w ciągu dnia, pogoda jak marzenie ;:3 Oby tak dalej!
Witaj Andrzejku :wit Dziękuję za odwiedziny! U Ciebie aktywne plany na nowe rabaty, u mnie letnie wspomnienia i pierwsze symptomy wiosny w domu. Niech tylko przyjdzie wiosna w ogrodzie, wtedy się zacznie! Pozdrawiam serdecznie :D
Dosiu, witam i pozdrawiam :wit

Teraz sierpniowe wspomnienia.
Tak po cichu liczę, że jak dojdziemy do jesieni to w ogrodzie zagości wiosna i obrazki będą wyłącznie tegoroczne ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

na giełdę się wybierasz w weekend, powiadasz? ;:224
no to jakby co to daj mi znać o której byś się tam wybierała to też podjadę.....samej mi się nie chce ;:131
a Werka i Grzes nie chcą tam iść odkąd ich tam zabrałam......bo się boją, że zbankrutują a jeszcze mają troszkę mieszkania do urządzenia ;:306
jej zdjęcia sierpniowe.....cuuudowne...... ;:167
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Uwielbiam te zdjęcia z lipca i z sierpnia ogród jest już dojrzały mimo tego codziennie nas zaskakuje czymś nowym :D
wtedy najwięcej spędzamy w nim czasu wiedząc że już nadchodzi jesień
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Ależ piękne te Twoje róże,Robaczku ;:108
Przy lekturze wątku natknąłem się na fotki jarzmianek /tyz piykne :!: / w tym białej :!:
Bardzo ładna ;:333
Pozdrawiam,
SŁA
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Kasiu, dziękuję za wyczerpujące informacje. Ciągle zmagam się z przykrą przypadłością: nie jestem w stanie zdecydować się na kilka odmian i z nich tworzyć grupy ;:185 Zachowuję się jak w wierszu "Osiołkowi w żłoby dano..." albo jeszcze gorzej. Ta piękna i tamta cudna, no i tą muszę mieć koniecznie itd. itp. W rezultacie mam po 1 sztuce różnych roślin i odmian może imponująco dużo, za to efekt kiepski ;:108 U Ciebie jest bogato i cudnie właśnie dlatego, że masz grupy, które robią piorunująco piękne wrażenie :D Twój ogródek i Aguniady powinnam mieć na "szybkim wybieraniu", szczególnie podczas robienia zakupów. Pocieszam się, że człowiek uczy się całe życie, a ja zrobiłam już dwa milowe kroki: 1). odkryłam FO, skarbnicę informacji i inspiracji oraz 2). uświadomiłam sobie jakie błędy robię (przynajmniej część). Tymczasem popatrzę jeszcze sobie na twoje śliczne ścieżki :lol:
Pozdrawiam, Ejka
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

http://farm8.staticflickr.com/7315/1231 ... e903_b.jpg

Kasiu, na tej fotce pierwszy raz widzę Aphrodite w pełnej krasie. Dopiero tutaj widać całe jej piękno, delikatność..... i siłę. Że też o niej nie pomyślałam. ;:223 A teraz "po ptokach". Zazdroszczę Ci tej giełdy i związanych z nią możliwości i drobnych (bądź nie :D ) przyjemności.
U mnie mrozy i śniegi nadal. Róże zielone. ;:215
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Patrzę i szlocham z zazdrości :D Tym razem nie tylko róże, ale hortensje jak wata cukrowa szarpią moje samozadowolenie :D Twardka będę, sadzę następne, kiedy tylko przyjdą :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”